Strategisch adviseur arbeid en gezondheid

Organisatie: Rijksoverheid
Plaats: Den Haag
Afdeling:
Provincie: Zuid-Holland
Postcode:
Land: Nederland

Vacaturetype: Vast
Opleiding: WO
Uren: 36 uur
Ervaring: Medior
Betaling: Min €4.281 – Max. €6.419 (bruto)
Plaatsingsdatum: 2021-10-01 09:05

Categorie: Vacature
Opdrachtstatus: Open
Functiegebied: HRM|ARBO
Specialisatie:
Opdrachtperiode:
Reizen verplicht:

Omschrijving

 

Strategisch adviseur arbeid en gezondheid

 
Ministerie van Financiën
  
 
Functieomschrijving
 
“In deze roerige tijd samen met inspirerende collega’s werken aan het vergroten van werkplezier, vitaliteit en veerkracht; dat is wat werken in ons team zo leuk en boeiend maakt!” - Olga Reijndorp
 
Strategische vraagstukken? Doorontwikkeling van kaders en beleid op het gebied van vitaliteit, hybride werken of psychsociale arbeidsbelasting (PSA)? Spreekt dit jou aan, lees dan snel verder wat je gaat doen en wij van jou verwachten …
 
Als strategisch adviseur arbeid en gezondheid voer jij de regie op het gebied van duurzame inzetbaarheid, vitaliteit en de gedragskoppeling aan het hybride werken. Jij zorgt dat de verschillende spelers in onze organisatie in verbinding blijven met elkaar. Je werkt daarin samen met verschillende collega’s waaronder die van de concerndirectie Organisatie en Personeel (O&P) en de shared service organisatie (SSO) O&P van de Belastingdienst, Douane, Toeslagen en andere departementen. En niet te vergeten jouw directe collega’s Petra, Olga, en Keltoum!
 
Met jouw kennis op het gebied van de arbowetgeving en andere relevante kennis ben je een spin in het web binnen het arbowerkveld. Daarnaast herken je de beweegredenen, motieven en gevoelens van anderen en weet je hierop tactvol te reageren. Kortom; jij bent een volwaardig strategische adviseur.
 
 
Wat ga je doen?
 
 • advies geven over de thema’s binnen het vakgebied arbeid en gezondheid aan bijvoorbeeld managementteam van de eenheid O&P, de directeur Bedrijfsvoering, de (plaatsvervangend) secretaris-generaal, het Bedrijfsvoeringsberaad, de Bestuursraad en de diverse (plaatsvervangend) directeurs-generaal;
 • beoordelen en analyseren van rapportages zoals resultaten van medewerkersonderzoeken, risico-inventarisaties en -evaluaties (RI&E) en verzuimanalyses;
 • extra aandacht geven aan implementatie en actuele kaders van bepaald beleid zoals arbobeleid, vitaliteit en sociale cohesie bij hybride werken;
 • schrijven van notities voor de verschillende gremia;
 • coördineren en annoteren voor interdepartementale overlegvergaderingen;
 • coördineren van medewerkersonderzoeken op diverse thema’s. 
 
Je komt te werken in het team Arbeid en Gezondheid, dat bestaat uit ervaren professionals. We houden ons bezig met de wettelijke taken (Arbo- en sociale wetgeving), organiseren van activiteiten rondom verzuim, preventie en amplitie, en het schrijven van plannen en notities hierover. De afgelopen 14 maanden hebben wij bijvoorbeeld intensief samengewerkt om een strategie met kaders en beleid rondom werken tijdens COVID-19 te bepalen, (Rijksbrede)richtlijnen hierover op te stellen, de risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) COVID-19 uit te voeren. Hierbij hebben we samengewerkt met collega’s, zowel rijksbreed als binnen Financiën. Ook was er een intensieve samenwerking met de medezeggenschap. Ons nieuwe aandachtspunt is hybride werken, dit vraagt om een nieuwe kijk op arbeidsomstandigheden en sociale cohesie (op een andere manier samenwerken).
 
Het gaat hier om een tijdelijke functie voor een periode van maximaal twee jaar.
 
Word jij onze nieuwe collega? Of wil je liever eerst eens praten over jouw misschien wel toekomstige werkzaamheden? Neem dan contact op met Petra Lemckert, expert arbeid en gezondheid / strategisch preventiemedewerker, via 06 – 18 30 43 23.
 
 
Functie-eisen
 
 • Je hebt een academisch denk- en werkniveau, aangevuld met meerdere jaren relevante werkervaring in het vakgebied arbeid en gezondheid.
 • Je hebt oog en interesse voor de politieke en bestuurlijke context, gecombineerd 
 • meet een initiatiefrijke en flexibele instelling.
 • Je beschikt over goede schriftelijk en mondelinge communicatieve vaardigheden.
 • Je beschikt over organisatie- en coördinatietalent.
 
Competenties
 
 • Je bent in staat om effectief contacten te leggen met anderen.
 • Je bent je bewust en onderkent wat de invloed is van de eigen beslissingen of activiteiten op andere delen van je eigen of een andere organisatie.
 • Je weet in samenspel met anderen een effectieve bijdrage te leveren aan een gemeenschappelijk doel.
 
Arbeidsvoorwaarden
 
 • Salarisniveau: schaal 13
 • Maandsalaris: Min €4.281 – Max. €6.419 (bruto)
 • Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd
 • Contractduur: 2 jaar
 • Maximaal aantal uren per week: 36
 
 
Overige arbeidsvoorwaarden
 
Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je brutojaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.
 
 
Bijzonderheden
 
We willen dat iedereen zich thuis voelt bij het ministerie van Financiën en zichzelf volledig kan ontwikkelen. Want samen werken aan een financieel gezond Nederland is waar we voor staan. Dit doen we vanuit verschillende perspectieven, achtergronden en inzichten, omdat we geloven dat dit onze denkkracht vergroot. Iedereen is welkom ongeacht culturele achtergrond, leeftijd, arbeidsvermogen, gender of seksuele voorkeur. Met jouw unieke bijdrage spelen we beter in op de behoeften uit onze samenleving.
 
 
Vanwege de coronamaatregelen voeren we sollicitatiegesprekken voorlopig digitaal.
 
Draag jij graag bij aan een financieel gezond Nederland? Je bent van harte welkom. Solliciteren kan door je cv en motivatie in te sturen. Maar we staan ook open voor andere vormen, zoals een video- (met bijgevoegd je cv) of presentatie-sollicitatie (in PowerPoint). In het laatste geval plak je de link van je sollicitatie in een pdf- of Word-bestand. Zo kunnen we je sollicitatie goed verwerken.
 
De inschaling voor deze functie vindt plaats in schaal 13 op basis van kennis en ervaring. Dit betekent dat er ook sprake kan zijn van een aanloopschaal.
 
 
Solliciteren?
 
Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.

Solliciteer

Log in