HR Business analist

Organisatie: Vitens
Plaats: Zwolle
Afdeling:
Provincie: Overijssel
Postcode:
Land: Nederland

Vacaturetype: Vast
Opleiding: HBO
Uren: 36-40 uur
Ervaring: Senior
Betaling: maximum jaarsalaris € 59.228,=
Plaatsingsdatum: 2021-09-17 12:48

Categorie: Vacature
Opdrachtstatus: Open
Functiegebied: HRM
Specialisatie:
Opdrachtperiode:
Reizen verplicht:

Omschrijving

Als HR Business analist zet jij data om naar actie!
 
De uitdaging
 
Water voor nu en later. Vitens garandeert 24 uur per dag en 7 dagen per week betrouwbaar en betaalbaar drinkwater, nu en in de toekomst. En al helemaal als je je bedenkt dat de generatie na ons ook zorgeloos wil genieten van kraanwater. De afdeling HR ondersteunt het management en de directie om deze missie uit te voeren. Om het management hierin te adviseren, wordt HR data steeds belangrijker. Als HR-analytics specialist of HR-analist bent je een belangrijke spil in de organisatie. Je helpt HR-professionals en het management om beslissingen op personeelsgebied te onderbouwen met data. Vanwege vervanging zijn wij daarom op zoek naar een:
 
 

HR Business analist 

36-40 uur.

 
 
Jouw nieuwe afdeling en functie
 
De afgelopen jaren zijn steeds meer bedrijfsonderdelen ‘data driven’ geworden. Beslissingen worden niet meer alleen genomen op basis van onderbuikgevoel, maar met behulp van objectieve data. Bij marketing, finance en operations zijn data-analyses vandaag de dag de gewoonste zaak van de wereld. Dit vindt nu ook meer en meer plaats binnen HR.
 
De functie die wij aanbieden is een uitdagende expertfunctie waarbij je vanuit je vakgebied HR data omzet naar actiegerichte inzichten. Je hebt een belangrijke rol in HR Businessvragen te onderbouwen met data en uitvoeren van onderzoeken, forecasts en rapportages. Je bent zowel regiehouder op het gebruik van het HR systeem (key-user rol) als ondersteuner aan (eind) gebruikers van het HR systeem. Door HR data control uit te voeren, zorg je dat ons HR systeem altijd de juiste en tijdige informatie verschaft en de HR processen goed verlopen. Werkzaamheden hierbij zijn:
 
Monitoring & analysering; monitoren, analyseren en verzamelen van HR data t.b.v. rapportages
 
Ondersteuning; ondersteunen van de budgethouders binnen Vitens over het HR proces en de HR data.
 
Performance; adviseren van het management van HR over de HR performance.
 
Management informatie; stelt rapporten/overzichten op en rapporteert aan de teammanager HR Service Center en de manager HR. Het gaat hierbij in eerste instantie om Operationele rapportage Dashboards met ken- en stuurgetallen. Maar later ook strategische analyses en voorspellende analyses.
 
Procesverbetering; het onderzoeken, opstellen en mede implementeren van verbetervoorstellen.
 
 
Jouw profiel
 
Wij zoeken een zelfstarter die in staat is deze functie goed neer te zetten binnen de Vitens organisatie. Je bent hierbij een gesprekspartner voor lijnmanagers, HR (beleids)adviseur als externe partijen. Je bent kritisch, accuraat, resultaat gericht en natuurlijk analytisch. Je houdt er van om innovatief bezig te zijn. Overige functie-eisen zijn:
 
Je hebt ervaring op het gebied van datamining, statistiek, analyse en modellering
 
Je hebt een hbo-diploma bedrijfskunde, liefst met HRM als specialisatie
 
Je wilt graag oplossingen zoeken en verbeteringen doorvoeren
 
Ervaring met SAP Analytics Cloud en SAP Successfactors is een pré
 
 
Ons aanbod.
 
Naast deze mooie en uitdagende functie bieden we jou:
 
Bij deze functie bedraagt het maximum jaarsalaris € 59.228,=(Inclusief Flexibel Arbeidsvoorwaarden Budget, waaronder vakantiegeld).
 
Het aantal vakantie dagen bedraagt 31,5. Een deel van deze dagen en het FAB kun je gebruiken voor het optimaliseren van jouw werk- privébalans en /of voor je levensfase.
 
Vitens stimuleert jouw ontwikkeling met ruime opleidingsmogelijkheden om jouw vaktechnische en persoonlijke vaardigheden te blijven ontwikkelen.
 
Daarnaast ontvang je nog een Employability budget van € 1.000 dat je binnen de fiscale regelgeving kunt gebruiken voor je eigen employability.
 
Diverse mogelijkheden om thuis of op onze verschillende kantoren flexibel te werken is onderdeel van het werken bij Vitens. De benodigde middelen zoals een smartphone en laptop worden beschikbaar gesteld.
 
Bij Vitens heb je een pensioenregeling bij ABP met ruime werkgeversbijdrage (ca. 2/3 deel).
 
Daarnaast ontvang je nog een tegemoetkoming in de collectieve ziektekostenverzekering
 
Een fijne balans tussen werk en privé. Werk is belangrijk en thuis ook.
 
De kans om je expertise in te zetten bij internationale (water)projecten in ontwikkelingslanden.
 
Wij kennen een mobiliteitsbeleid, waarbij duurzaam reizen wordt gestimuleerd.
 
 
Bijzonderheden
 
Dit betreft een functie voor 36-40 uur per week. Je standplaats is Zwolle, maar er zijn mogelijkheden om flexibel te werken, zowel in tijd als plaats. Bij aanvang bieden we een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met de intentie tot een vast dienstverband. 
 
Vitens maakt onderdeel uit van de vitale infrastructuur in onze maatschappij. Daarom is een pre-employement screening onderdeel van het aanstellingsproces. Dit betekent dat we je in ieder geval vragen om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overleggen. Afhankelijk van de functie kan er een uitgebreider onderzoek van toepassing zijn. Hierover word je gedurende de procedure geïnformeerd.  
 
 
Solliciteren
 
Ben je net zo enthousiast geworden over de functie als dat wij zijn? Dan ontvangen wij graag zo snel mogelijk via onderstaande sollicitatiebutton. Meer inhoudelijke informatie? Neem dan contact op met Niels Grit (teammanager HR Service Center) via mail . Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Mirjam Boer -
 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.
 
 
Over Vitens
 
Vitens is met ruim 5,7 miljoen klanten het drinkwaterbedrijf van Midden en Oost- Nederland. Een derde van Nederland vertrouwt dus dag en nacht op ons. Omdat klanten niet voor ons kunnen kiezen, kiezen wij voor onze klanten en werken we hard aan een optimale dienstverlening. We zorgen voor 24/7 schoon en betrouwbaar drinkwater tegen de zo laagst mogelijke prijs. Maar daarnaast zoeken we nadrukkelijk de verbinding met onze stakeholders en de samenleving. We werken aan de bewustwording rondom kraanwater, zorgen dat het ook buitenshuis beter beschikbaar wordt en helpen in landen waar veilig en schoon drinkwater niet zo vanzelfsprekend is. Om dit te kunnen realiseren zetten wij in op diversiteit in onze teams. Wij geloven dat in het samenkomen van verschillende visies en inzichten veel creativiteit ontstaat. Denk jij dat jij hierin een goede bijdrage kunt leveren, dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren.

Solliciteer

Log in