De HR beroepen met een gouden toekomst

Zo’n 280.000 studenten zouden na hun studie geen kans hebben op een baan binnen hun studierichting, mede door robotisering. Aldus één van de onderzoeken. Een ander onderzoek stelt juist dat robotisering juist géén grootschalige banenkiller worden. Wat is waarheid en wat houdt dit in voor de HR-professional?

De afgelopen jaren was het gevaar van robotisering van beroepen een veelvoorkomend thema in de media. Verschillende onderzoeken spreken elkaar tegen wat dit nu feitelijk gaat betekenen, maar wat wel duidelijk mag zijn is dat de aard van veel beroepen de komende jaren snel gaat veranderen. Wat ook uit deze onderzoeken naar voren kwam is dat de HR-professional vanwege het sociale karakter niet zomaar weg-gerobotiseerd wordt, dus wat dat betreft zit je veilig binnen de HR branche.

Naar aanleiding van deze ontwikkelingen heeft Nationale Beroepengids een lijst van 21 beroepen met toekomst opgesteld. Hier staan veel nieuwe beroepen, maar vooral ook geëvolueerde beroepen op. Omdat de taken, de werkomstandigheden en de samenleving verandert is er vraag naar nieuwe vaardigheden en competenties. De twee kansrijke specialisaties binnen HR zijn de recruitment-specialist en de werkgelukdeskundige.

Meer lezen over waarom deze twee specialisaties binnen HR zo kansrijk zijn? En voor welke beroepen nog meer een goed perspectief wordt verwacht? Lees het hele artikel hier: http://www.hrzone.nl/arbeidsmarkt/arbeidsmarkt-artikelen/entry/de-hr-beroepen-met-een-gouden-toekomst

Sponsors

Log in