Vertel eens wat over jezelf... (storytelling in sollicitatiegesprekken)

Het is alweer een tijd geleden dat ik zelf gesolliciteerd heb. Ik heb er eerlijk nooit een hekel aan gehad. Ik zie een sollicitatiegesprek als een goed gesprek van mens tot mens en zo heb ik het in mijn tijd als recruiter ook altijd willen voeren. Maar ieder gesprek moet wel eerst even op gang komen. Smalltalk bij ontvangst helpt. “Heb je het kunnen vinden?”, “Ik zou je graag iets smakelijkers geven op de vroege ochtend, maar we zijn veroordeeld tot automaatkoffie.” We doen het allemaal. Er zijn maar weinig mensen die van daaruit naadloos het echte gesprek in weten te glijden. Vaak ligt dan ook ineens deze landmijn voor je voeten: ‘Vertel eens wat over jezelf’. Zo! We zijn begonnen! En de eerste stap is aan jou.

Vertel eens wat over jezelf
De vraag komt en niet onverwacht. Het is geen strikvraag. Er zit geen oordeel in en het gaat over dat wat je het beste kent; jezelf. No problem toch? Maar dat is het dus wel. Ook voor mij. Want wat vertel je dan over jezelf? Wat kies je? Je brein gaat in galop. Wat willen ze horen? Iets wat wel of niet al in je CV staat? Wie je bent buiten werktijd? Waarom je nu voor deze functie solliciteert? En je moet wel snel reageren, want anders ben je communicatief zwak, of een twijfelaar en dat wil je natuurlijk vermijden. In een fractie van een seconde die een eeuwigheid lijkt te duren, produceer je het enige antwoord dat wat tijd koopt; ‘Eeeeeehhh.......’

Zet zelf de toon
Het is niet zo dat dit onderdeel van het gesprek onverwacht komt. Je had dit kunnen voorbereiden. Het was jouw kans om zelf de toon te zetten. Je bedwingt ter nauwer nood de neiging om de chronologie van je leven op te dreunen; CV lezen kan je gesprekspartner zelf wel. Natuurlijk komt er een antwoord, maar of het het meest passende antwoord is, daar twijfel je ter plekke aan. En dat komt de rest van het gesprek weer niet ten goede...

Voorbereiding is alles
Het kán anders. De kunst zit in de voorbereiding. Maar hoe begin je en waar moet je rekening mee houden? Iedere sollicitatie vraagt om een ander verhaal. Niet omdat jij iemand anders bent, maar omdat je op een authentieke manier wil laten zien én onderzoeken hoe jij zou passen in de organisatie. Je zit daar niet om alleen de ‘juiste’ antwoorden te geven, zodat ze je een salaris willen betalen. Jullie zitten daar om te ontdekken of er misschien liefde en een lange termijn relatie in kan zitten.

Hoe pak je het antwoord op de vraag 'vertel eens wat over jezelf' dus aan?

  1. Schrijf per categorie (Wie ben je? Wat kan je? Wat wil je?) twee of drie van de voor jou belangrijkste punten op.
  2. Zoek per categorie eigen verhalen (ervaringen en anekdotes) die dat illustreren.
  3. Kies daaruit bij iedere categorie één verhaal waarmee jij dat punt kan maken.
  4. Breng die verhalen terug tot de kortste, krachtigste versie van zichzelf. Inkorten, reduceren en indikken tot de absolute kern die zich in een minuut (of twee) laat vertellen.
  5. Check bij iemand die jou kent en die jij vertrouwt of de betekenis die jij in die verhalen ziet ook overkomt en of die klopt bij wat de organisatie zoekt (persoonlijkheid, functie-inhoud, en ambities).
  6. Verbind die drie verhalen tot één goedlopend verhaal dat je gesprekspartner meeneemt van wie je bent, naar wat je kan en tenslotte naar wat je wil.
  7. Oefen, oefen, oefen en verheug je op ‘de vraag die je wist dat ging komen’...

Dit is een verkorte versie van het hele artikel, lees het hele artikel via onderstaande link: http://insidestory.nl/verhalen/vertel-eens-wat-over-jezelf-storytelling-in-sollicitatiegesprekken/

Sponsors

Log in