De wereld verandert razendsnel. Welke rol kan HR innemen?

De wereld verandert razendsnel. Volgens management-auteur Yuri van Geest vinden de veranderingen niet meer lineair plaats, maar exponentieel. Dat zorgt ervoor dat we ons in arbeidsorganisaties op korte termijn aan grote veranderingen moeten aanpassen. De vraag is: welke rol kan HR daarbij spelen?

Hoezeer de wereld ook gaat veranderen, en de voortekenen zijn indrukwekkend (of angstaanjagend, zo je wil), één ding weten we zeker: we zullen erin mee moeten. Natuurlijk kunnen we proberen om hier en daar bij te sturen terwijl we aan de knoppen zitten, maar de grote bewegingen lijken wel vast te staan. Verandervermogen lijkt daarom een van de belangrijkste kenmerken van de nieuwe tijd.

Het management gaat in veel gevallen – hopelijk – voorop in de veranderingen. Zij kunnen de toon zetten (optimistisch of pessimistisch de toekomst inkijken bijvoorbeeld). Maar ze kunnen er ook voor zorgen dat de (verander)competenties van mensen op orde zijn, dat er een sterke bedrijfscultuur is en dat er proactief op de veranderingen gereageerd wordt.

Daarbij heeft de afdeling HR nog een paar aparte rollen:
1. De rol van waakhond
2. Communicatie
3. Een veranderagenda uitzetten
4. Anticipeer op gevoelens
5. Managers trainen

Het hele artikel met een toelichting op deze verschillende rollen vind je via onderstaande link:
https://www.xperthractueel.nl/arbeidsmarkt/wereld-verandert-razendsnel-welke-rol-hr-innemen/03-01-2017/

Sponsors

Log in