Maar wat nou als die banen er straks helemaal niet meer zijn?

Eeuwenlang hebben we in de westerse wereld gedacht dat ‘werk’ goed is voor de mens, dat het ons identiteit, structuur, zingeving en inkomen oplevert. Maar wat doen we als een groot deel van die banen er straks helemaal niet meer is? Nu robots en algoritmes in noodtempo oprukken, is dat een vraag waar ook HR over na mag denken.

Het einde van ‘werk’ is al vaak aangekondigd, voor het eerst bij de introductie van de stoommachine. In die zin is het al een oude discussie, maar de laatste maanden lijkt er meer aan de hand te zijn. Steeds meer grote denkers komen tot de conclusie dat een groot deel van de banen binnenkort helemaal niet meer bestaat. En wat moeten we dán? Onlangs bijvoorbeeld kwam James Livingston, hoogleraar aan de Rutgers University in New Jersey, met een interessant essay wat prompt tienduizenden keren gedeeld werd op social media, kennelijk omdat het zo tot de verbeelding sprak.

Het einde van werk

Hij schrijft dat werk allesbepalend is voor de westerse mens. Bij een eerste ontmoeting vragen we elkaar al in de eerste minuut ‘wat doe je?’, en iedereen weet wat daarmee bedoeld wordt. Het werk wat we doen definieert wie we zijn en hoe we onszelf zien. En het salaris wat we ermee verdienen, bepaalt onze rang in de maatschappelijke pikorde. Daarnaast geeft werk ons plezier, structuur, zingeving en nog een hele rits mooie dingen.

Maar wat gaan we doen als die banen er binnenkort niet meer zijn? Beide politieke partijen (het is een Amerikaans artikel) zetten in op drie dingen: banen, banen, banen. Maar een heel groot deel van die banen is te slecht betaald om er zonder aanvullende voedselbonnen van te kunnen leven. Bovendien wordt een groot deel ervan binnenkort overgenomen door robots en algoritmes, en niet alleen aan de onderkant van de arbeidsmarkt. Economen aan Oxford voorspellen dat binnen 20 jaar de helft van alle banen (álle banen, ook die waarin gedacht moet worden) verdwenen is. Rise of the Robots is geen science fiction meer, het is inmiddels social science.

Lees het hele artikel hier:
https://www.xperthractueel.nl/arbeidsmarkt/nou-als-banen-er-straks-helemaal-meer/17-01-2017/

Sponsors

Log in