Gelukkig druk?!

3 miljoen Nederlanders hebben behoefte aan maatregelen tegen werkstress. Werkdruk is daarin een belangrijke oorzaak. We worden dagelijks gewezen op de negatieve aspecten van werkdruk. Ook de meeste HR adviseurs waarmee ik werk zien werkdruk vooral als probleem. Toch is een leven zonder druk ondenkbaar. Druk hoeft ook niet negatief te zijn. Biedt dat nieuwe mogelijkheden voor een fundamenteel ander beleid?

De consequentie van dit 'probleemdenken', is dat veel adviseurs zich afvragen hoe het moet worden opgelost. Terwijl veel managers en medewerkers stress ook waarderen als piekbeleving en een positieve waarde geven aan het perspectief waaraan zij werken. De aanpak van werkdruk, echter, geeft zelden duurzame productiviteitsverbetering, inspireert nauwelijks en verbindt niet met waardecreatie. Hoe zou het zijn om beleid vanuit de positieve kant van werkdruk te ontwikkelen?

Na zelf jarenlang zeventig uur per week te werken in een situatie de steeds minder perspectief had, leerde ik dat dat schadelijk was voor mijn gezondheid, gezin en groei. Dat kan wel degelijk een probleem zijn, maar het is mijn ervaring als adviseur op dit thema dat werken aan positieve dingen ons verder kan brengen. Positieve druk kan bijdragen aan geluk van mensen en in organisaties.

Wat je aandacht geeft groeit. Gelukkig druk is een prachtig doel. Daarom hoop ik dat steeds meer HR professionals de stap durven zetten om aan een positief werkdrukbeleid te werken.

Het hele artikel kun je lezen via onderstaande link!:
http://www.hrzone.nl/organiseren/organiseren-opinie/entry/gelukkig-druk

Sponsors

Log in