Recruitment en loopbaanontwikkeling zorgen voor dynamiek binnen HR

Onlangs bleek uit onderzoek van Nationale Beroepengids over de populariteit van HR functies dat het HR werkveld weinig ontwikkeling vertoont. Dit bericht leidde tot een interessante discussie of recruitment onderdeel van HR is. Naar aanleiding van deze discussie is Nationale Beroepengids nogmaals in de cijfers gedoken en heeft zij naar de gehele HR-branche gekeken. Dit leverde een dynamischer beeld op van HR; vooral de beroepen op het gebied van arbeidsbemiddeling en loopbaanadvies laten een sterke ontwikkeling zien.

De recruiter is de sterkste groeier in populariteit; dit beroep staat in 2016 bovenaan in de top 10 van meest gezochte HR beroepen op nationaleberoepengids.nl.

De tiende plaats wisselt in de afgelopen jaren. Zo staat in 2013 en 2016 de recruitment consultant op deze positie, met een ruime 2%. In 2015 staat op de loopbaancoach op deze plaats met 2,8%. De Learning & Development specialisaties zijn niet populair genoeg om zichtbaar te zijn in de top 10. Daarnaast is ook de interesse in de verzuim-, en reïntegratie functies onvoldoende om in het rijtje te worden getoond.

Lees het hele artikel hier: http://www.hrzone.nl/arbeidsmarkt/arbeidsmarkt-nieuws/entry/recruitment-en-loopbaanontwikkeling-zorgen-voor-dynamiek-in-hr

Sponsors

Log in