Nieuws

Employee Journey: focus op dé momenten van waarheid

De economie groeit enorm hard en het aantal vacatures is inmiddels gestegen naar een recordhoogte. Goed nieuws voor veel organisaties en voor medewerkers. Toch stelt het een groot aantal organisaties ook voor de nodige uitdagingen. Binnen de financiële dienstverlening en IT is er al langer sprake van een gebrek aan goed personeel, maar nu is het belang van het vinden van de juiste medewerkers groter dan ooit.

Die geweldige commerciële accountant of software engineer; het schaap met vijf poten? Als je hem of haar in de huidige arbeidsmarkt weet te vinden, prijs je jezelf gelukkig. Des te groter is de teleurstelling als deze perfecte medewerker waar je zo lang naar gezocht hebt na korte tijd in dienst afhaakt en vertrekt.

Lees meer: Employee Journey: focus op dé momenten van waarheid

Burn-out of ontslag? Wat Lady Macbeth en Marco van Basten gemeen hebben

Werkstress is beroepsziekte nummer één in Nederland. De mentale weerbaarheid van medewerkers in organisaties staat onder druk. Of je nu onder druk staat om de volgende stap in je carrière te zetten of om gezond je pensioen te halen, balans is essentieel om gezond te blijven en een balansstap kan je helpen. De balansstap is het sympathieke zusje van demotie, een woord dat taboe is op de werkvloer.

Lees meer: Burn-out of ontslag? Wat Lady Macbeth en Marco van Basten gemeen hebben

Waarom HR de digitale transformatie moet omarmen

De digitale transformatie heeft verregaande gevolgen. Niet alleen privé, maar ook op werk. En juist doordat we thuis ongelimiteerde toegang hebben of krijgen tot de nieuwste apps en de nieuwste technologieën, zoals het Internet of Things en AI, verwachten we dat op werk ook. En HR kan als geen ander daar een rol in spelen, maar dan moeten we die rol ook daadwerkelijk zien en pakken.

Lees meer: Waarom HR de digitale transformatie moet omarmen

Sponsors

Log in