Teamleider Bedrijfsvoering en Organisatie

Organisatie: Waterschap Vallei en Veluwe
Plaats: Apeldoorn
Afdeling: Bedrijfsvoering en Organisatie
Provincie: Gelderland
Postcode: 7324 AX
Land: Nederland

Vacaturetype: Vast
Opleiding: HBO
Uren: 36
Ervaring: Leidinggevende
Betaling:
Plaatsingsdatum: 2020-03-18 11:41

Categorie: Vacature
Opdrachtstatus: Vervuld
Functiegebied: HRM|Verandermanagement
Specialisatie: Bedrijfskundige|HR Manager/Directeur|Organisatieadviseur|Verandermanager
Opdrachtperiode: 1 jaar, intentie vast.
Reizen verplicht:

Omschrijving

Voor het nieuwgevormde team Bedrijfsvoering en Organisatie binnen de afdeling Bedrijfsvoering, Dienstverlening en Informatiemanagement zijn wij op zoek naar een:

Teamleider Bedrijfsvoering en Organisatie
Apeldoorn, 36 uur per week

Werken bij Waterschap Vallei en Veluwe is werken aan een duurzame wereld van morgen. Met ruim 500 medewerkers werken we iedere dag aan veilige dijken, gezuiverd afvalwater, schoon en voldoende water in sloten, beken en kanalen. Dat doen we voor 1,1 miljoen mensen die wonen in ons gebied verspreid over 37 gemeenten. Voor meer algemene informatie verwijzen wij je naar de waterschapskennisapps www.vallei-veluwe.nl/kennisapps.

Afdeling en team
Samen met de teams Communicatie en Dienstverlening, Informatiemanagement en Documentaire Informatievoorziening vormt het team Bedrijfsvoering en Organisatie sinds eind 2019 de afdeling Bedrijfsvoering, Dienstverlening en Informatiemanagement.

Binnen het team Bedrijfsvoering en Organisatie werken ongeveer 35 collega’s die zich bezighouden met planning en control, personeel en organisatie, financiën en Arbo en milieu. Elk cluster heeft hierbij zijn eigen inhoudelijk coördinator die verantwoordelijk is voor de dagelijkse werkzaamheden. Het team heeft, evenals de afdeling, een paar grote ontwikkelopgaven op de agenda staan. Zo is de ambitie onder andere om de organisatie beter te gaan bedienen van integraal advies vanuit dit team.

Functieomschrijving

  • Als teamleider van het team Bedrijfsvoering en Organisatie ben je verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van het team. Je pakt daarbij de HR-rol, wat betekent dat je je onder andere bezighoudt met de grote lijnen van het team en de afdeling, het versterken van de integrale advisering, procesoptimalisatie, teamontwikkeling, samenwerking, duurzame inzetbaarheid en individuele ontwikkeling. Voor de dagelijkse aansturing op inhoud is een inhoudelijk coördinator aangesteld.
  • Je vormt samen met de andere teamleiders en het afdelingshoofd het MT van de afdeling. Jullie dragen zorg voor de realisatie van de grote ontwikkellijnen en doelstellingen binnen de brede bedrijfsvoering en informatiemanagement. Samen met de inhoudelijk coördinatoren ga je aan de slag binnen het team.
  • Je bent verantwoordelijk voor het capaciteitsmanagement binnen het team maar ook als het gaat om bijvoorbeeld de inzet in projecten van andere afdelingen.
  • Voor ons is de scheiding tussen de functie van teamleider en de rol van resultaatcoördinator een nieuwe manier van werken. Voorheen was dit belegd in één functie. We vragen dan ook van jou om scherp te zijn in het pakken van een ieders rol en verantwoordelijkheid in de nieuwe situatie.


Arbeidsvoorwaarden
Wij bieden jou een uitdagende functie in een afdeling die volop in ontwikkeling is. Zowel de structuur als de (manier van) aansturing van de afdeling is nieuw, wat jou de kans geeft om samen met ons de afdeling op te bouwen. Verder vinden we het belangrijk dat jij je werk zo kan doen dat het bij jou past. Daarom kan je, voor zover het werk het toe laat, werken waar en wanneer je dat wilt. Wel vinden we het voor een teamleider belangrijk dat je zichtbaar bent. Jij gaat je bezighouden met medewerkerontwikkeling en wij vergeten jouw ontwikkeling ook niet. Zo heb je de beschikking over een persoonlijk budget voor onder andere opleidingen en vitaliteit.

Het salaris is afhankelijk van meegebrachte ervaring en zal liggen tussen € 4.018,- en € 5.713,- bruto per maand (schaal 12) op basis van een 36-urige werkweek.

Functie-eisen

  • Je beschikt over minimaal hbo-niveau en 5 jaar relevante werkervaring, dit is voor ons een harde eis. Onder relevante werkervaring verstaan we in ieder geval het leiden van een team in een veranderende omgeving.
  • Door de diverse aard van dit team en de opgave waar het voor staat, gaat onze voorkeur niet uit naar een expert uit één van de clusters maar naar iemand die ervaring heeft met veranderopgaven en integrale bedrijfsvoering in verbinding met de inhoudelijke afdelingen.
  • Je bent van nature een leidinggevende die vanuit de faciliterende rol coachend stuurt. Je weet mensen in hun kracht te zetten en gaat een goed gesprek niet uit de weg.
  • Je zoekt de verbinding in de organisatie om te weten wat er wordt gevraagd aan capaciteit en competenties binnen het team.
  • De organisatie werkt op dit moment aan een digitale transformatie. De afdeling en dan specifiek dit team kan daar niet bij achterblijven. Dat vraagt niet van jou dat je dit inhoudelijk hoeft te begeleiden maar wel dat je er affiniteit mee hebt.
  • We werken binnen een politiek bestuurlijke omgeving. Van jou vraagt dat inzicht in hoe dat werkt en de sensitiviteit om daar mee om te kunnen gaan.


Contactinfo
Hebben we je interesse gewekt? Reageer dan vóór 1 april 2020 via het online sollicitatieformulier.

De sollicitatiegesprekken zijn in eerste instantie gepland op 15 april a.s. in de ochtend. Echter gezien de ontwikkelingen rondom het coronavirus kunnen we nog geen volledige duidelijkheid geven over het vervolg van deze procedure. Een alternatief kan zijn om een eerste gesprek via telefoon/skype te voeren.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Mocht je nog vragen hebben, neem dan contact op met Mark Bos, afdelingshoofd, via telefoonnummer 06- 22487375. Kijk voor meer informatie over werken bij Waterschap Vallei en Veluwe op www.vallei-veluwe.nl/over-ons/werken-bij/.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer

Sponsors

Log in