Strategische HR Manager

Organisatie: WVO Zorg
Plaats: Vlissingen
Afdeling:
Provincie: Zeeland
Postcode: 4382 CJ
Land:

Vacaturetype: Vast
Opleiding: HBO
Uren: 36 uur per week
Ervaring: Senior
Betaling:
Plaatsingsdatum: 2019-05-15 15:24

Categorie: Vacature
Opdrachtstatus: Open
Functiegebied:
Specialisatie:
Opdrachtperiode:
Reizen verplicht:

Omschrijving

WVO Zorg heeft voor haar afdeling HRM in Vlissingen een vacature voor een

Strategische HR Manager

Voor 36 uur per week

“Samen werken aan de beste werkgever”.

Situatieschets WVO Zorg

Bij WVO Zorg werken mensen die passie hebben voor hun vak. Mensen die met toewijding zorgen voor anderen. Persoonlijke aandacht hebben voor cliënten én collega’s. Samen met onze professionele en betrokken medewerkers zorgen we ervoor dat onze cliënten hun vertrouwde leven kunnen blijven voortzetten. Dat is waar wij ons dagelijks voor inzetten.

In totaal werken er ruim 1450 medewerkers en bijna 800 vrijwilligers bij WVO Zorg. Wij bieden een breed scala aan zorgdiensten, waardoor er binnen onze organisatie veel verschillende functies zijn. Van huishoudelijk medewerker tot verzorgende en van specialist ouderengeneeskunde tot medewerker technische dienst

Binnen WVO Zorg organiseren we de zorg vanuit de integrale Planetree zorgvisie. Deze zorgvisie staat voor een onderscheidende manier van denken, kijken, luisteren en doen, waarbij liefdevolle en mensgerichte zorg voorop staat. Planetree biedt WVO Zorg handvatten om uitstekende zorg te bieden en onze werkwijze te blijven verbeteren. Met behulp van de Stepped Care methodiek ervaren onze cliënten dat wij daadwerkelijk mensgerichte zorg leveren. Zorg en welzijn maken we echt persoonlijk en op maat. Met als doel nog meer tevreden cliënten en een aantrekkelijke werkplek voor onze medewerkers.

Situatieschets HR

De afdeling HRM maakt onderdeel uit van de ondersteunende diensten van WVO Zorg en bestaat uit 12 medewerkers die zorgdragen voor onder meer HR beleid en advies, recruitment, opleidingen en een flexpool. Samen met dit team geef jij vorm en uitvoering aan het HR-beleid.

WVO Zorg werkt met een kwaliteitsplan en een meerjarenbeleidsplan. Een van de doelen uit deze plannen is dat WVO Zorg samen ervoor gaat zorgen de ‘beste werkgever’ te  zijn, de afdeling HRM heeft hierin de voortrekkersrol. De medewerkers van de afdeling zijn expert op hun eigen taakgebied en hebben de ambitie om onder aanvoering van een coachende manager, samen een HRM-afdeling te vormen die weet wat de organisatie van hen verlangt.  WVO Zorg is volop in ontwikkeling op het gebied van management development, strategische personeelsplanning, stimuleren van gezondheid en werkplezier van de medewerkers, benadering arbeidsmarkt, ontwikkeling en scholing medewerkers. WVO Zorg is actief in de regionale netwerken van onder meer onderwijs- en zorginstellingen en werkt graag samen.

Jouw uitdaging als HR Manager

Als strategische HR manager ben jij de gesprekspartner van de Raad van Bestuur en creëer je daarmee de verbinding tussen de organisatie en de afdeling HRM. Je beschikt over een duidelijke visie op HR-beleid en hebt een stevig onderbouwde inbreng op de HR-thema’s. Daarnaast heb je kijk op het functioneren van organisaties en denk je proactief mee met andere beleidsonderwerpen. Je bent in staat om te plannen en organiseren en functioneert als aanjager. Je overtuigt het management en de medewerkers van WVO Zorg ervan dat de kwaliteit van de zorgverlening valt of staat met het aantrekken, opleiden en behouden van (goede) medewerkers. Het team HR-professionals weet onder jouw leiding wanneer je faciliteert of adviseert en wanneer je de expert bent. Hun capaciteit om gevraagd of ongevraagd als kritisch gesprekspartner van het management en de lijn te fungeren, signalen te interpreteren en deskundigheid aan te reiken wordt ten volle benut.

Je vertaalt ontwikkelingen en bedrijfsvraagstukken in HR-oplossingen en zorgt voor de implementatie hiervan. Je overziet de onderlinge verbanden en werkt samen met  de andere ondersteunende afdelingen van de organisatie zoals de afdeling financiën en de afdeling beleid en communicatie. Je bent een betrouwbare gesprekspartner voor de managers van de ondersteunende diensten,  de zorglocaties en de thuiszorg en het lijnmanagement.

Jouw plaats in de organisatie

Je rapporteert direct aan de Raad van Bestuur en werkt samen met de managers van onze verpleeghuizen, de thuiszorg en dagbesteding en de ondersteunende diensten. Je geeft leiding aan de medewerkers van de afdeling HRM.

Wie zoeken wij?

  • Voor deze positie zoeken we een HR professional die minimaal 5 jaar leiding heeft gegeven aan een HRM-afdeling.
  • Je hebt een academisch werk- en denkniveau.
  • Je hebt kennis van het brede HR veld en je weet hoe je de in-, door- en uitstroomprocessen kan optimaliseren.
  • Je hebt visie, kunt die verder ontwikkelen en wilt die graag uitdragen.
  • We willen in gesprek met de HR manager die ervaring heeft met organisatie ontwikkelingstrajecten en een groot hart heeft voor het rationaliseren van de HR-processen.
  • Je onderkent dat structuur nodig, maar niet heilig is; je ziet de mens en de relatie achter de processen en je hebt gevoel voor verhoudingen.
  • We zoeken iemand die snapt dat onderstroom belangrijk is maar die zich er niet door laat hinderen en dit bespreekbaar maakt.
  • Je bent in staat verbindingen te leggen en de dialoog aan te gaan.
  • De kandidaat die hier goed past toont leiderschap, stelt prioriteiten, neemt besluiten, stippelt de route uit en is helder in zijn of haar communicatie.
  • Je biedt ruimte en kansen en gaat uit van het nemen van initiatief en verantwoordelijkheid.

Wat biedt WVO Zorg jou?

Een uitdagende en prettige werkplek, waarbij je volop mogelijkheden hebt om jezelf en de afdeling HRM te ontwikkelen. WVO Zorg kent prima secundaire arbeidsvoorwaarden, scholingsmogelijkheden en een eindejaarsuitkering van 7,4%. Het salaris is conform de cao VVT (FWG schaal 70, max. € 6.512,17 op basis van 36 uur per week) en het betreft een fulltime dienstverband.

Meer informatie over de functie

Neem voor meer informatie over deze vacature contact op met Angela Kallewaard, lid Raad van Bestuur. Zij is tijdens kantooruren te bereiken via het directiesecretariaat op telefoonnummer 0118 – 448 426 of per mail .

Solliciteren op de functie van Strategische HR Manager

Heb je interesse in deze functie? Dan nodigen wij jou van harte uit om te reageren. Laat je CV en motivatie vóór 12 juni 2019 achter via onze sollicitatiepagina.

Een assessment maakt onderdeel uit van de selectieprocedure en deze staat gepland in de laatste week van juni 2019. De selectiegesprekken vinden plaats op 20 juni 2019.  

Solliciteer

Sponsors

Log in