Strategisch HRM adviseur

Organisatie: Gemeente Ede
Plaats: Ede
Afdeling:
Provincie:
Postcode: 6711 DG
Land: nederland

Vacaturetype: Vast
Opleiding: HBO|WO
Uren: 32-36 uur
Ervaring: Medior
Betaling: maximaal schaal 12 (€ 5.520,- bruto per maand)
Plaatsingsdatum: 2018-04-24 13:50

Categorie: Vacature
Opdrachtstatus: Open
Functiegebied: HRM
Specialisatie: Human Resource Manager
Opdrachtperiode: Vast contract - Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Reizen verplicht:

Omschrijving

Strategisch HRM adviseur (2x)

Ben jij een teamspeler en kan jij door je communicatieve vaardigheden de rol van zowel strategisch partner als organisatie adviseur vervullen voor bestuur en management? Werk jij vanuit een helicopterview, neem je initiatief en ben je een doorzetter? Begrijp jij welke impact de ambities van gemeente Ede hebben op zowel de organisatie als de mensen die daarin werken? En weet jij de gewenste veranderingen in gang te zetten zodat onze ambities gerealiseerd kunnen worden? Dan ben jij onze nieuwe strategisch HRM adviseur!

Wat ga je doen?
Als strategisch HRM adviseur ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van organisatie brede HR kaders (zoals bijvoorbeeld HR kaders voor ontwikkelingen als opgavegericht- en programmatisch werken) en strategische en tactische HRM- en organisatie vraagstukken (zoals bijvoorbeeld strategische personeelsplanning en inclusieve organisatie). Je weet hierin relevante trends en ontwikkelingen te signaleren en op waarde te schatten en deze te vertalen naar de organisatie. Ook ben je verantwoordelijk voor de implementatie en borging van beleid. Hierin werk je nauw samen met de andere adviseurs op de afdeling P&O.

Je bent zowel organisatie adviseur als sparringpartner voor de directie en clustermanagers in hun rol om kader stellende besluiten te nemen. Je vertaalt de organisatievisie, strategie en bestuurlijke wensen in concrete HRM strategieën en prioriteiten voor HRM.
Nieuwe ontwikkelingen op strategische HRM onderwerpen vertaal je van buiten naar binnen en je neemt vanuit de HRM invalshoek deel aan organisatie brede projecten (zoals bijvoorbeeld de implementatie van de Omgevingswet). Ook ben je in staat om, waar nodig, de rol van projectleider op je te nemen.

Als strategisch HRM adviseur begeleid je veranderingsprocessen op een deskundige wijze. Je signaleert, adviseert en ontwikkelt nieuw beleid en zorgt ervoor dat beleidskaders op een passende wijze worden geïmplementeerd en geëvalueerd. Het HRM beleid dient getoetst te worden aan meetbare effecten en prestatie indicatoren.

Daarnaast ontwikkel en onderhoud je interne en externe netwerken binnen het vakgebied.

Wij vragen
Jij bent een ondernemende en innovatieve strategisch HRM adviseur met:
wo werk- en denk niveau;Minimaal 5 jaar relevante werkervaring, bij voorkeur opgedaan binnen een politiek bestuurlijke omgeving;Ervaring met projectmatig werken zowel als projectleider als projectlid;Actuele kennis van relevante ontwikkelingen in het HRM vakgebied en een duidelijke visie daarop;Affiniteit met en interesse in HR analytics (dit is een pré);

Jouw profiel
Je bent een stevige HR strateeg met een duidelijke visie op het HRM vak. Als geen ander weet jij door je sterke adviesvaardigheden, inlevingsvermogen en overtuigingskracht, draagvlak te creëren bij verschillende stakeholders. Je weet tot innovatieve oplossingen te komen doordat je denkt in kansen en mogelijkheden en conceptueel sterk bent. Op de afdeling P&O zorg jij voor de verbinding tussen beleid, advies en implementatie.
De vele relaties met de diverse disciplines en professionals vragen van jou uitstekende communicatieve vaardigheden en een op samenwerking gerichte houding. Je kunt omgaan met tegenstrijdige belangen doordat je politiek-bestuurlijk sensitief bent. Natuurlijk wil je jezelf blijven ontwikkelen; vakinhoudelijk, maar zeker ook persoonlijk.

Jouw toekomstige afdeling
Gemeente Ede is volop in ontwikkeling om haar burgers nu en in de toekomst goed van dienst te kunnen zijn. Hierbij hoort een werkomgeving die uitgaat van optimaal benutten en inzetten van de unieke talenten die onze medewerkers bezitten. De gemeente zet onder andere in op de thema’s inclusie, strategische personeelsplanning, arbeidsmarktcommunicatie en capaciteitssturing.

De afdeling P&O draagt bij aan deze ontwikkelingen. De afdeling P&O bestaat uit 22 collega’s: het team Personeels- & Salarisadministratie en het team Advies & Ontwikkeling. Het team Advies & Ontwikkeling bestaat uit meerdere beleidsadviseurs, P&O adviseurs, P&O consulenten en loopbaancoaches.
Op de afdeling heerst een open, informele en collegiale sfeer. Er wordt hard gewerkt maar er is tegelijkertijd ook veel vrijheid in de wijze waarop en wanneer je je werk doet. Ook is er ruimte voor eigen inbreng waardoor je echt toegevoegde waarde kan realiseren voor de organisatie en daarmee het verschil weet te maken.

Door de samenhangende inzet van HRM beleid, passend HRM advies en gefaciliteerd door een goed ingerichte en functionerende HRM administratie kunnen deze beoogde resultaten daadwerkelijk worden gehaald. We zijn als afdeling P&O hierin nog volop in ontwikkeling en daarbij moeten nog de nodige stappen worden gezet. Wil jij samen ons die samenhangende inzet verder vorm geven?

Arbeidsvoorwaarden
Het betreft een structurele functie. Er is ruimte voor 1,8 fte waarvan één voor 32 uur per week en één voor 36 uur per week.
Het salaris bedraagt, afhankelijk van kennis, opleiding en ervaring, maximaal schaal 12
(€ 5.520,- bruto per maand) op basis van een 36-urige werkweek.

Je vakantiegeld, eindejaarsuitkering, bovenwettelijk verlof en levenslooptoelage zijn gebundeld in een Individueel Keuze Budget (IKB).Dit is een vrij besteedbaar budget waarmee je flexibel keuzes maakt over hoe en wanneer je deze elementen wilt inzetten.

Tot slot werken we bij de gemeente Ede volgens het concept van het nieuwe werken. Voor zover het werk het toelaat, is er alle ruimte voor plaats en tijd onafhankelijk werken én flexibele werktijden.

Sollicitatieprocedure
Deze vacature is extern uitgezet.

Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de 'Solliciteer' button reageert en je cv en motivatiebrief (in Word of Pdf) zijn bijgesloten. Je motivatie kun je richten aan Monique Reeuwijk, afdelingsmanager P&O a.i. Je kunt reageren t/m 13 mei 2018. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen.

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op de genoemde functie eisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

De selectiegesprekken vinden plaats in de week van 21 mei 2018.

Een assessment, het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, zoekmachines en sociale netwerken, kunnen deel uitmaken van het sollicitatieproces.

Voor meer informatie over deze vacature:
Monique Reeuwijk, afdelingsmanager P&O a.i. via e-mail of op telefoonnummer 06-13739971

Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure:
Carlo Willems, account adviseur P&O via e-mail of op telefoonnummer 06-22635906.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.


Solliciteer

Sponsors

Log in