Strategisch HR Business Partner

Organisatie: Eneco
Plaats: Rotterdam
Afdeling: HR
Provincie: Zuid-Holland
Postcode: 3068 AV
Land: Nederland

Vacaturetype: Vast
Opleiding: HBO|WO
Uren: 32-40
Ervaring: Senior
Betaling:
Plaatsingsdatum: 2020-02-12 09:58

Categorie: Vacature
Opdrachtstatus: Open
Functiegebied: HRM
Specialisatie: Human Resource Manager|Personeel en Organisatie Adviseur|HR Business Partner
Opdrachtperiode: Tijdelijke contract, met bij gebleken geschiktheid mogelijkheid tot vast dienstverband
Reizen verplicht:

Omschrijving

Strategisch HR Business Partner bij Eneco in Rotterdam

USP's

 • Vertalen van businessvraagstukken naar een HR agenda
 • Werken in een veranderende organisatie met wijzigende cultuurinvloed
 • Meewerken op internationaliserings- vraagstukken in de organisatie

Verander jij met ons mee?
Wij willen dat iedereen moeiteloos kan meedoen aan de energietransitie. Dat kan alleen als we klanten nog beter gaan helpen. Drempels voor ze wegnemen om te verduurzamen door te luisteren én te weten waar de klant nou echt behoefte aan heeft. Als kartrekker in de energietransitie heeft Eneco als eerste te maken met nieuwe duurzame energiebronnen en nieuwe manieren van energieopslag en -management.

Wat ga je doen?
Als Strategisch HR Business Partner ben je volwaardig lid van het MT van bedrijfsonderdelen.

Vanuit je talent voor HR draag je bij aan de strategierealisatie door het vertalen van klant / businessvraagstukken naar een HR agenda. De energiewereld verandert continu, dit betekent dat (organisatie)veranderingen een belangrijk onderdeel van je rol zullen zijn. Je focus ligt op organisatie- leiderschap- en talentontwikkeling. Je bent een verbinder pur sang, dit komt tot uitdrukking in het herkennen van patronen en centrale thema’s en dit te vertalen naar HR initiatieven.

Je bent verantwoordelijk voor:

 • Het meebepalen van de strategie in een Business MT langs de assen van zowel WAT als HOE.
 • Het opstellen en realiseren van een HR agenda, afgeleid van de business strategie en gemonitord via jouw HR Dashboard.
 • HR Review en de personeelsplanning: je leidt de MT-dialogen omtrent talent en leiderschap in het Business MT en draagt bij aan de ontwikkeling van talent en leiderschap in jouw bedrijfsonderdeel.
 • Het voeren van regie op HR dienstverlening voor een bedrijfsonderdeel/bedrijfsonderdelen van Eneco. Denk daarbij aan onderwerpen als disfunctioneren, verzuim, in-, door- en uitstroom.

Wat breng je mee?

 • Je kunt je nieuwe omgevingen en situaties snel eigen maken. Je hebt focus, lef en executiekracht. Hiermee weet je de beoogde doelstellingen te realiseren in een steeds sneller veranderende organisatie.
 • Een academische opleiding en ruime ervaring waarvan minimaal 5 jaar in een (eind)verantwoordelijke HR of MT positie.
 • Stevige gesprekspartner voor het hoogste management van een bedrijfsonderdeel/bedrijfsonderdelen
 • Je maakt impact op basis van je persoonlijkheid en professionaliteit Je bent een verbinder met helicopterview en een behoorlijke portie lef. Je durft feedback te vragen en te geven.
 • Vanuit je passie en talent voor HR ben je in staat gebleken om veranderingen te realiseren en impact te maken.
 • Je bent door jouw persoonlijkheid een ambassadeur en voorbeeld in de competenties; Klantgerichtheid, Samenwerken en Executiekracht.

Wij hebben je veel te bieden:

 • Een bruto jaarsalaris tussen de € 60.000,- en € 85.000,- (jaarsalaris inclusief 8% vakantiegeld bij een fulltime jaarcontract), afhankelijk van kennis en ervaring.
 • Een vrij te besteden flexbudget van ruim 14%, inclusief vakantiegeld; bijvoorbeeld voor het kopen van extra vrije dagen.
 • OV vrij reizen abonnement (24/7 in heel Nederland).
 • Ouderschapsverlof, goede pensioenregeling en doorgroeimogelijkheden.
 • Goede communicatiemiddelen, zodat je ook effectief thuis kunt werken.

Waar ga je werken?

Een corporate die groot genoeg is om dingen voor elkaar te krijgen met de flexibiliteit en innovatiekracht van een startup.

Werken bij Eneco betekent werken bij een duurzaam bedrijf. In een prachtig modern gebouw, waarin wordt gewerkt volgens “het nieuwe werken”, op een locatie die uitstekend bereikbaar is: op 2 minuten loopafstand van metro en treinstation Rotterdam-Alexander.

Onze HR organisatie bestaat uit 3 dimensies: HR in Business, HR Services en Employee Experience. Onze 3 strategische thema’s zijn: Data, Duurzame Inzetbaarheid en Talent.

We werken volgens onze cultuurwaarden: Klant Centraal, Samen en Vertrouwen & Verantwoordelijkheid. Dit vertaalt zich in een prettige, informele werkomgeving met veel ruimte voor ondernemerschap. In een snel veranderend energielandschap geef je samen met je team vorm aan de energietransitie. Een pittige klus, met uitdagende maar haalbare targets. We belonen je hiervoor met onze goede en moderne arbeidsvoorwaarden die je voor een deel zelf kunt samenstellen.

Interesse?

Voor meer informatie over deze functie en de sollicitatieprocedure bel je met onze Recruiter Lars Helmond via 06-21657524

Meteen solliciteren? Dat kan natuurlijk ook, via ons recruitmentsysteem. Klik op de sollicitatielink en stuur je cv met motivatie. Je ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie.

Een online assessment en een (pre) employment screening maken onderdeel uit van onze selectieprocedure.

Solliciteer

Sponsors

Log in