Strategisch HR Adviseur

Organisatie: Elker
Plaats: Groningen
Afdeling:
Provincie: Groningen
Postcode: 9746 TN
Land:

Vacaturetype: Vast
Opleiding: HBO|WO
Uren: 36
Ervaring: Medior
Betaling:
Plaatsingsdatum: 2020-09-29 13:57

Categorie: Opdracht
Opdrachtstatus: Open
Functiegebied: HRM
Specialisatie:
Opdrachtperiode:
Reizen verplicht:

Omschrijving

Elker heeft een vacature voor een

 

Strategisch HR Adviseur

“Innovatieve, inspirerende professional die zorg draagt voor

strategisch en vernieuwend HR-beleid”

 

Organisatie & missie

Elker helpt als organisatie ouders, kinderen, jongeren en scholen in Noord-Nederland bij complexe opgroei-, onderwijs- en opvoedvragen door de inzet van (hoog)specialistische hulp. Daarbij sluiten we aan bij wat er al is en wat goed gaat, en zetten we in overleg met de betrokkenen die hulp in die de grootste kans op verbetering biedt. Dit gebeurt zoveel mogelijk ambulant. Indien nodig verzorgt Elker langdurige hulp en onderwijs, eventueel via beschermde behandel-, woon- en onderwijsplekken voor kinderen en jongeren. Want volgens de missie van Elker heeft ‘elk kind het recht om positief, veilig en zo thuis mogelijk op te groeien en duurzaam deel te nemen aan onze maatschappij.’

 

Uitdaging & behoefte

In het alsmaar veranderende zorglandschap staat Elker voor de uitdaging om zich te vernieuwen en ontwikkelen als professionele zorgorganisatie en zo te blijven voldoen aan het leveren van kwalitatieve, beschikbare zorg. Elker levert belangrijk werk en mooi werk. Werk dat vraagt om steengoede, betrokken hulpverleners en om mensen die zorgen voor een geolied proces van zorgsturing- en ondersteuning.

 

Ben je de persoon die op innovatieve en inspirerende wijze een organisatie de benodigde HR-richting op kan sturen? Ben je als onafhankelijk, deskundig adviseur in staat om door de hele organisatie heen goed samen te werken? Zit het werken met efficiënte HR-processen in jouw DNA? En zorg je samen met collega’s voor een vernieuwende HR-dienstverlening? Dan heeft Elker een prachtige uitdaging voor jou. Er is behoefte aan een HR Adviseur met kritisch vermogen, die op strategisch en tactisch niveau het HR-beleid weet te vernieuwen, ontwikkelen en implementeren. Daarnaast weet je de Raad van Bestuur (RvB), het Managementteam (MT) en de rest van de organisatie op een inspirerende en overtuigende wijze te adviseren met als resultaat draagvlak en acceptatie voor het nieuwe HR-beleid!

 

Hoe ziet je afdeling eruit en wie zijn je collega’s?

Als strategisch HR Adviseur val je direct onder de RvB en maak je deel uit van het MT. Je stuurt de afdeling HR Beheer & Advies functioneel aan en stemt hierin regelmatig af met de Manager Service Organisatie, die hiervoor hiërarchisch verantwoordelijk is. Daarnaast werk je nauw samen met het HR-team om de toegevoegde waarde van de HR-dienstverlening te leveren aan de verantwoordelijke zorgmanagers.

 

Waar ga je mee aan de slag?

Als MT-lid bepaal je mede het strategische beleid en de strategische koers van de organisatie en beschikt daarbij over kritisch vermogen. Op HR terrein ben je verantwoordelijk voor het vernieuwen, ontwikkelen, implementeren, vastleggen en evalueren van het beleid. Als voorbeeld kun je denken aan het omzetten van innovatieve ideeën naar nieuwe concepten om gekwalificeerd personeel aan te trekken in een schaarse markt.

 

Je vertaalt het HR-beleid naar (jaar)plannen, voorstellen en projecten, en helpt de RvB en het MT middels acceptatie en draagvlak bij de implementatie. Het leggen van verbinding en samenwerken met het HR-team is hierbij essentieel. Tevens treed je bij organisatieveranderingen regelmatig op als projectleider. 

Als HR Adviseur ben en blijf je goed op de hoogte van alle in- en externe ontwikkelingen op HR terrein, zodat je tijdig weet te schakelen in het belang van de organisatie. Het tijdig leveren van de juiste managementinformatie is hierbij de sleutel voor het nemen van besluiten op strategisch en tactisch niveau.

Tenslotte ben je goed in het onderhouden van (net)werkcontacten, zodat middels goede samenwerking optimale resultaten voor de organisatie worden behaald.

 

Wat breng je mee?

 • Academisch werk- en denkniveau.
 • Meerjarige werkervaring.
 • Kennis van trends en ontwikkelingen op HR-terrein.
 • Kennis van wet- en regelgeving op HR-terrein. 
 • Kennis van de organisatie en kennis van de op het eigen werk van invloed zijnde werkprocessen.

 

Herken je jezelf hierin?

 • Strategisch, innovatief en inspirerend.
 • Deskundig, vakkennis, hands-on en kritisch vermogen.
 • Verbindend, onafhankelijk en uitstekend kunnen samenwerken.
 • Overtuigingskracht en natuurlijke adviesvaardigheden.
 • Organisatiebewust, creatief en vernieuwend.
 • In- en externe relaties opbouwen en onderhouden. 

 

Wat mag en kun je verwachten van Elker?

 • Uitdagende en veelzijdige HR adviesfunctie op strategisch niveau met ruimte voor eigen ideeën, vernieuwing en verantwoordelijkheid.
 • Informele werksfeer, die zich kenmerkt door begrippen als dynamisch en ondernemend, waar informele omgangsvormen en korte communicatielijnen het uitgangspunt zijn.
 • Functiewaardering in salarisschaal 12 conform cao jeugdzorg 2019-2020; inschaling is mede afhankelijk van kennis en ervaring.
 • Uitstekend pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden.

 

Interesse?

Ben je enthousiast geworden en wil je meer informatie over de vacature of procedure, dan kun je direct contact opnemen met Ulrik Rudolphy (Consultant Inextern) via of 06-34489554.

 

Wil je gelijk solliciteren? Upload dan jouw CV en motivatiebrief via onze sollicitatiepagina.

 

De werving- en selectieprocedure wordt exclusief begeleid door Inextern.   

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Trefwoorden: HR, HRM, Human Resources, P&O, HRM Adviseur, HR Consultant, Personeelsmanagement, HR Business Partner, HRM Strategisch

Solliciteer

Sponsors

Log in