Specialist Arbo

Organisatie: Veiligheidsregio Utrecht
Plaats: Utrecht
Afdeling:
Provincie: Utrecht
Postcode: 3584 BA
Land:

Vacaturetype: Vast
Opleiding: HBO
Uren: 36 uur per week
Ervaring: Senior
Betaling:
Plaatsingsdatum: 2020-06-18 15:00

Categorie: Vacature
Opdrachtstatus: Open
Functiegebied: HRM
Specialisatie:
Opdrachtperiode:
Reizen verplicht:

Omschrijving

 

Uw veiligheid, Ons werk

Veiligheidsregio Utrecht is een samenwerkingsverband van en voor de 26 Utrechtse gemeenten. Wij helpen mensen in nood, motiveren mensen om zelfredzaam te zijn en dragen bij aan het wegnemen van onveilige situaties elke dag weer en steeds beter. Dat doen wij met onze centralisten op de 112- meldkamer, onze brandweermensen en onze collega's van risicobeheersing, crisisbeheersing en de geneeskundige hulpverleningsorganisatie in de regio.

 

De afdeling Facilitair en Inkoop (F&I) is op zoek naar een collega (die zich wil ontwikkelen tot een):

Specialist Arbo

36 uur per week (fulltime)

Wat ga je doen?

De functie van Specialist Arbo bestaat grofweg uit drie onderdelen:

Vakinhoudelijke werkzaamheden:

 • Je toetst arbeidsveiligheidsaspecten van nieuwe processen en procedures;
 • Je bent verantwoordelijk voor de toetsing en regie met betrekking tot de Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E);
 • Je begeleidt onderzoeken (ernstige) ongevallen;
 • Je voert regie over het arbozorgsysteem;
 • Je vervult een klankbordfunctie en bent het eerste aanspreekpunt voor wat betreft de werkinhoud/activiteiten en verzorgt informatievoorziening;
 • Je geeft gevraagd en ongevraagd informatie en advies aan het management over wet en regelgeving rondom arbeidsveiligheid;

Coördineren van de werkzaamheden binnen het Arbo team:

 • Je bent verantwoordelijk voor de kwaliteit en kwantiteit van de producten en diensten van het Arbo team en legt daarover verantwoording af aan het afdelingshoofd;
 • Je coördineert de werkzaamheden van het Arbo team (en de individuele medewerkers) en voert werkoverleg;
 • Je coacht medewerkers, stuurt op resultaten en spreekt aan op de eigen verantwoordelijkheid en eigen ontwikkeling;
 • Je plant, organiseert, integreert, coördineert en controleert de processen op het gebied van Arbo;
 • Je ondersteunt en adviseert de commissie Veiligheid, Gezondheid, Welzijn en Milieu (VGWM) van de OR;

Beleidsontwikkeling:

 • Je bent verantwoordelijk voor het formuleren en opstellen van het Arbo beleidsplan, het Arbojaar- en meerjarenplan en Arbo jaarverslag (onderdeel sociaal jaarverslag);
 • Je initieert en schrijft beleidsvoorstellen en ondersteunt de implementatie van nieuw beleid op basis van de (veranderende) wetgeving.

Wat is je perfectief?

Het liefst vinden wij een collega die deskundig en ervaren is op alle drie genoemde onderdelen. Maar ook als je op één of twee onderdelen bedreven bent en de ontbrekende onderdelen wilt aanleren, ben je voor ons een interessante kandidaat. Uit je CV blijkt echter dan wel, dat je het in je hebt om dit onder de knie te krijgen. Wij bieden je in een periode van twee jaar de kans om je te ontwikkelen tot een specialist die op alle drie de onderdelen van de functie excelleert.

Ben jij dat?

 • Je beschikt over een minimaal HBO+ werk- en denkniveau;
 • Je hebt de opleiding hogere veiligheidskunde (HVK) afgerond;
 • Je hebt (ruime) werkervaring als (senior)adviseur op het vakgebied Arbo of veiligheidsdomein en beschikt over kennis van het werken met zorg- en veiligheidsmanagementsystemen;
 • Je beschikt over goede adviesvaardigheden zowel op beleids- als operationeel niveau;
 • Je hebt een helicopterview en kunt procesmatig denken;
 • Je bent communicatief vaardig (mondeling en schriftelijk) en gesprekspartner op diverse niveaus;
 • Je bent resultaatgericht en kunt goed plannen en organiseren;
 • Je staat stevig in je schoenen, durft verantwoordelijkheid te nemen en kunt zaken goed relativeren;
 • Je kunt samenwerken en bent flexibel ingesteld;
 • Je hebt een zakelijke werkhouding en gevoel voor humor;
 • Je beschikt over overtuigingskracht en bent initiatiefrijk;
 • Je hebt affiniteit met en gevoel bij de taken van een Veiligheidsregio / de brandweer in relatie tot Arbo.

Waar ga je werken?

Het team Arbo ondersteunt en adviseert leidinggevenden op het gebied van arbeidsomstandigheden en arbeidsveiligheid. We streven naar het voorkomen van fysiek letsel en proberen de belasting, zowel geestelijk als fysiek, zoveel mogelijk binnen aanvaardbare grenzen houden.

Ons Arboteam bestaat uit vier ervaren medewerkers. Wat ons typeert is dat we altijd voor elkaar klaar staan. Medewerkers krijgen snel een reactie op vragen; hier zijn wij trots op!

Het team is onderdeel van de afdeling Facilitair & Inkoop en wordt rechtstreeks aangestuurd door het hoofd van de afdeling. De inhoudelijke werkzaamheden van het team worden gecoördineerd door de Specialist Arbo.

Wat biedt Veiligheidsregio Utrecht jou?

Een functie Specialist Arbo. De functie is ingedeeld in schaal 11 (minimaal €3.526,- tot maximaal € 5.118,- bruto per maand) voor 36 uur per week. Inschaling is afhankelijk van jouw kennis en werkervaring. De VRU biedt je goede arbeidsvoorwaarden, waaronder een Individueel Keuze Budget (IKB).

Een budget waarmee je jouw arbeidsvoorwaarden kunt inzetten op bijvoorbeeld het inkopen van verlofuren of het volgen van een opleiding. Daarnaast heb je 165,6 uur verlof op basis van een 36-urige werkweek. Verder kun je gebruik maken van een ziektekostenverzekering met collectieve korting bij IZA, Menzis en CZ.

Informatie en sollicitatie

Spreekt deze vacature jou aan? Ga naar onze sollicitatiepagina en voeg je brief en cv toe. Je sollicitatie en cv dienen uiterlijk binnen te zijn op 12 juli 2020. De gesprekken zijn gepland in week 29.

Wil je meer weten over de functie? Neem contact op met de heer F. Leget, afdelingshoofd Facilitair & Inkoop via e-mailadres: of via telefoonnummer 088 878 3845. Kijk voor informatie over onze organisatie op intranet en onze website.

In verband met de huidige situatie rondom Covid-19 zal het werving- en selectietraject er anders uitzien dan dat je wellicht gewend bent. Je wordt nader geïnformeerd over de wijze van invulling van deze vacature.  

Goed om te weten

Veiligheidsregio Utrecht werft mensen met de beste capaciteiten en laat zich niet leiden door culturele achtergrond, fysieke of mentale beperking, genderidentiteit, geloofsovertuiging, geaardheid of leeftijd. Veiligheidsregio Utrecht is op zoek naar mensen met talent.

Door te solliciteren geef je de VRU toestemming voor het verwerken van jouw gegevens. In onze staat hoe wij zorgen dat jouw gegevens veilig en gericht verwerkt worden.

Acquisitie naar aanleiding van de vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Arbo Specialist, Veiligheidskunde, Hogere Veiligheidskunde, Adviseur Arbo, Adviseur Veiligheid, hbo, vacature Utrecht, Veiligheidsregio Utrecht

Solliciteer

Sponsors

Log in