Senior HRM Adviseur, aandachtsgebied SPP

Organisatie: Aventus via Ja! HRM Specialisten B.V.
Plaats: Apeldoorn
Afdeling:
Provincie: Gelderland
Postcode: 7331 VZ
Land: Nederland

Vacaturetype: Vast
Opleiding: HBO|WO
Uren: 32-40
Ervaring: Senior
Betaling:
Plaatsingsdatum: 2019-11-28 15:02

Categorie: Vacature
Opdrachtstatus: Open
Functiegebied: HRM|Advies / Consultancy|Overig
Specialisatie: HR Adviseur|HR Manager/Directeur
Opdrachtperiode: n.v.t.
Reizen verplicht:

Omschrijving

Senior HRM-adviseur, aandachtsgebied SPP 
Apeldoorn, 32-40 uur

Organisatie - Aventus
Aventus biedt middelbaar beroepsonderwijs, een mavo-, havo-/vwo-opleiding, volwasseneducatie en diverse cursussen. Dit doen ze in de regio Apeldoorn, Deventer en Zutphen.

Met ruim 200 opleidingen, 12.000 studenten en ruim 1000 medewerkers zijn ze de grootste opleider in de Stedendriehoek en zetten zij zich in om de talenten van studenten en cursisten zo goed mogelijk te helpen ontwikkelen.

Om dit voor elkaar te krijgen zijn teamwork, inspiratie en innovatie belangrijk. Samen met partners in de regio staat Aventus voor vernieuwing in het onderwijs. Zij gebruiken elkaars kracht en talent om samen te werken aan een goede school voor de studenten.

Om een indruk van Aventus te krijgen… kijk deze video dan even. Gericht op studenten en prima voor een eerste beeld van deze dynamische onderwijsorganisatie.

Functie
Als (senior) HRM-adviseur ben je voor het management een echte “partner in business”. Je adviseert hen bij complexe HR-vraagstukken en ondersteunt bij het realiseren van strategische doelen. Je werkt hierbij samen met een team HRM-adviseurs. Samen ben je verantwoordelijk voor een aantal corporate HR-verandertrajecten en de juiste uitrol van het omarmde beleid. Jouw inbreng en verantwoordelijkheid zal zich hierbij vooral richten op het thema Strategische Personeelsplanning.

Om ook in de toekomst werknemers te hebben die persoonlijk meesterschap tonen (bevoegd, bekwaam en bewegen) faciliteert Aventus beweging en staat ontwikkeling centraal. Mens- en organisatieontwikkeling dienen aan te sluiten op de strategische koers van Aventus. Als professional geef je op strategisch niveau richting en input aan de kwalitatieve en kwantitatieve bezetting van de toekomst. Je staat hierbij dan ook in nauwe verbinding met het management en de Corporate Academie van Aventus.

Naast je aandachtsgebied SPP werk je accountgericht voor (vooralsnog) de centrale stafdienst Strategie en Onderwijs (S&O) en de onderwijssector Techniek en Mobiel (T&M). Je belangrijkste stakeholders zijn de directie en management van beide organisatieonderdelen. De dienst S&O draagt zorg voor communicatie, marketing, kwaliteitsmanagement en advies op strategische en onderwijskundige vraagstukken. Bij de onderwijssector Techniek en Mobiel werken ongeveer 190 medewerkers die betrokken zijn bij het verzorgen van een groot aantal beroepsopleidingen aan 3200 studenten. Branches waar studenten voor worden opgeleid zijn Landbouwtechniek, Metaal, Electro en Installatie, Industrie, Transport en Logistiek, Bouw en Automotive.

Bij je accounts bent je betrokken bij generieke HR-vraagstukken. Denk hierbij aan o.a. complexe individuele casuïstiek en/of projecten.

Kortom: het is een uitdagende functie die zowel account werk als een strategisch beleidsthema’s in zich heeft. Denkkracht en handelingsvermogen gaan mooi samen in deze rol.

Functie-eisen
Voor deze rol zijn we op zoek naar een ervaren strategisch HRM-adviseur.

Je bent een vakkundige, plezierige en tegelijkertijd stevige gesprekspartner met een goed ontwikkeld empathisch vermogen. Daarbij weet je effectief om te gaan met cultuuraspecten van de organisatie maar beschik je ook over een zekere hands-on mentaliteit. Je bent communicatief ingesteld en hebt het vermogen om op meerdere niveaus van de organisatie invloed uit te oefenen.

Daarnaast beschik je over het volgende:

  • Minimaal een afgeronde hbo-/ wo-opleiding, bij voorkeur op het gebied van HRM en/of bedrijfskunde. Hierbij is een leergang op strategisch HR- en of verandermanagement, bijvoorbeeld AOG of SIOO is een mooie aanvulling.
  • Aantoonbare kennis en ervaring met Strategische Personeelsplanning.
  • Kennis en ervaring met veranderende organisaties.
  • Hart voor het beroepsonderwijs, ervaring is een pre.
  • Ervaring in een complexe professionele 1000 plus organisatie is een pre.
  • Ervaring met het ontwikkelen, schrijven en ‘uitrollen’ van HR-beleid.
  • Analytisch ingesteld.


De kandidaat met wie wij graag in gesprek gaan is een planmatig werker en in staat om een strategische koers om te zetten in uitvoerbaar beleid.

Aanbod
Aventus biedt een dynamische werkomgeving. De standplaats is Apeldoorn en incidenteel werk je ook op de locaties in Deventer of Zutphen.

Het betreft een baan voor 0,8 tot 1 fte, passend bij jouw beschikbaarheid. Men werkt met een jaaruren methodiek waarbinnen veel flexibiliteit is als het gaat over werkuren per week. Je week uren zijn dan ook in te delen tussen de 32 en 40 uur.

Afhankelijk van je ervaring bedraagt het bruto maandsalaris maximaal € 4.878,- (schaal 11, cao-mbo).

De cao-mbo heeft een vaste eindejaarsuitkering (8,33%), een tegemoetkoming in de ziektekosten en een pensioenregeling bij ABP. Daarnaast biedt Aventus medewerkers ook specifieke arbeidsvoorwaarden die jaarlijks worden vastgesteld, zoals een volledige reiskostenvergoeding o.b.v. OV en een vakantieregeling met de optie om te sparen voor extra vakantiedagen.

Het betreft in eerste instantie een contract van een jaar met de intentie om dit om te zetten naar een vaste aanstelling. Er is sprake van formatieruimte.

Inlichtingen
Marijana Stoel begeleidt deze vacature vanuit Ja! HRM specialisten. Heb je vragen aan Marijana? Bel haar dan op maandag of donderdag via nummer: 038-2022632. 
Op de overige dagen is Jan van den Brink bereikbaar voor vragen.

Kijk voor meer informatie over Aventus op www.aventus.nl/dit-aventus/over-aventus.

Sollicitatie
Solliciteren kan via het online sollicitatieformulier of de website van Ja! HRM Specialisten. Ook als je gegevens al bij ons bekend zijn kun je gewoon via de site je interesse tonen.

Een referentieonderzoek en assessment kan deel uitmaken van de procedure. Een referentieonderzoek uiteraard pas na overleg en akkoord van jou als kandidaat.

Ja! HRM Specialisten heeft deze vacature exclusief in bemiddeling. Aventus stelt acquisitie en rechtstreekse benadering niet op prijs.

Solliciteer

Sponsors

Log in