Senior HRD Adviseur

Organisatie: Stichting BOOR
Plaats: Rotterdam
Afdeling:
Provincie: Zuid-Holland
Postcode: 3032 AJ
Land: Nederland

Vacaturetype: Vast
Opleiding: WO
Uren: 32 uur per week
Ervaring: Senior
Betaling:
Plaatsingsdatum: 2018-12-14 15:45

Categorie: Vacature
Opdrachtstatus: Open
Functiegebied: HRM
Specialisatie:
Opdrachtperiode: vast
Reizen verplicht:

Omschrijving

 Senior HRD Adviseur
32 uur 

Algemeen
Stichting BOOR verzorgt het openbaar (speciaal) basisonderwijs, voortgezet onderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs in Rotterdam en omgeving. In totaal zijn er 78 scholen, waar dagelijks aan ongeveer 30.000 kinderen wordt lesgegeven met ruim 3.600 medewerkers. Het onderwijs van Stichting BOOR is eigentijds, uitdagend en van hoge kwaliteit met als doel kwalificatie, socialisatie en identiteitsontwikkeling voor elke leerling.

Stichting BOOR biedt speciaal onderwijs (basis en voortgezet onderwijs), aan leerlingen die onvoldoende baat hebben bij extra zorg op de reguliere school en een intensievere vorm van zorg nodig hebben. Denk hierbij aan moeilijk lerende kinderen, kinderen met opvoedingsmoeilijkheden en kinderen die speciale zorg en aandacht nodig hebben.

Stichting BOOR werkt vanuit haar missie om maximale kansen te creëren voor kinderen en jongeren in Rotterdam en omgeving. Zij worden volwassen wereldburgers die bijdragen aan een rechtvaardige samenleving en weten hoe zij hun talenten daarvoor kunnen benutten.

Met als motto: Het Best denkbare Openbare Onderwijs in Rotterdam. Daarbij handelt men vanuit de volgende kernwaarden:

 • Maximale talentontplooiing.
 • Actieve pluriformiteit.
 • Nieuwsgierigheid, betrokken en toekomstgericht.
 • Naleving van kinderrechten.
 • Sterke binding met de samenleving.


Binnen stichting BOOR is de afdeling HR in 2017 volledig ge-insourced. Dit betekent dat er een compleet nieuw team aan de slag is gegaan om HR vorm en inhoud te geven. Naast aandacht voor de infrastructuur en het inrichten van processen is de afgelopen jaren ook veel aandacht uitgegaan naar verzuimbegeleiding.
Ondertussen staat er een hecht team van enthousiaste professionals die graag met elkaar gaan voor het teamresultaat, waarbij humor, klant- en oplossingsgericht denken en handelen voorop staan. De afdeling staat nu op het punt om samen met de overige diensten van BOOR Services de organisatie verdergaand te ondersteunen bij de beweging naar een nog meer professionele organisatie.

Uitdaging
Als brede strategische adviseur met aantoonbare ervaring met HRD trajecten maar ook met veranderprocessen binnen organisaties, breng je HRD binnen Stichting BOOR naar het volgende niveau.

Je ondersteunt op die manier de ontwikkeling naar een meer professionele organisatie met aandacht voor de ontwikkelingen en specifieke behoeftes per sector. Je zorgt voor verbinding van de verschillende initiatieven op Stichting BOOR niveau en realiseert een beweging naar focus op continue ontwikkeling.

Aan uitdagingen voor de ambitieuze en nieuwsgierige HRD professional dus geen gebrek, met ruimte om ook echt het verschil te maken. Waarbij lef, creativiteit en implementatiekracht wordt gezocht!

Kortom een mooie kans om je verder te verdiepen in de onderwijssector en bij te dragen aan het realiseren van goed onderwijs en daarmee kansen te creëren voor kinderen en jongeren in Rotterdam.

De functie
Als Senior HRD Adviseur werk je, samen met de verschillende stakeholders binnen stichting BOOR, op een enthousiasmerende wijze aan de ontwikkeling van een brede visie op leren en ontwikkelen, meer specifiek voor (aankomende) leiders. Hierbij houd je uiteraard rekening met de strategische doelstellingen, de operationele business uitdagingen van iedere onderwijssector en individuele belangen. Je bent in staat om dit op een duidelijke en constructieve wijze aan te gaan en uit te dragen. Je werkt nauw samen met leden van het College van Bestuur, bovenschoolse directeuren, rectoren, schoolleiders en teamcollega’s.

Je focus zal vooral liggen op het terrein van management development en talent development maar wel altijd vanuit de koers van de organisatie en de fase waarin de verschillende sectoren zich bevinden. Stichting BOOR heeft hierin in 2017 en 2018 eerste stappen gezet. Je houdt je bezig met vraagstukken rondom cultuurverandering, de verdere ontwikkeling van leidinggevenden als ook on-boarding van startende schooldirecteuren. Deze vraagstukken zijn nu nog veelal gericht op het toevoegen van kennis. De volgende ontwikkelstappen dienen meer gericht te zijn op de ontwikkeling van (persoonlijk) leiderschap en het verder uitbouwen van een professionele werkcultuur. Maar ook uitvoerende zaken zoals de registratieverplichtingen voor schoolleiders behoren tot jouw aandachtsgebied.

Vanuit jouw rol schakel je probleemloos tussen vraagstukken op strategisch, tactisch en operationeel niveau. Je bent analytisch en conceptueel sterk, hebt altijd de grote doelstellingen in het oog, maar vindt het ook leuk om met je voeten in de modder te staan. Je hebt aantoonbare ervaring met de opbouw van management development binnen een meer complexe omgeving. Daarnaast ben je gespecialiseerd in vraagstukken rondom individuele ontwikkeling. Je bent een uitstekende communicator en weet belangen op de verschillende niveaus met elkaar te verbinden. Je hebt een duidelijke visie op hoe je het leerklimaat in een organisatie kunt versterken.

Je wordt gezien als een gewaardeerd adviseur en sparring partner op alle niveaus in de organisatie; vanwege je denk- en daadkracht, persoonlijkheid en vakmanschap. Vanuit een strategische, innovatieve en menselijke kijk ontwerp, implementeer en voer je deels ook operationeel de juiste HRD processen en interventies uit. Je hebt een visie op HRD die past binnen de uitgangspunten van stichting BOOR.

Als Senior HRD adviseur maak je deel uit van de afdeling HR die bestaat uit een manager HR met daaronder drie teams. HR support met daarbinnen onder andere de salarisadministratie en personeelsadministratie en managementondersteuning. HR Advies en Beleid met daarin de HR adviseurs, en een aantal beleidsadviseurs en BOOR werkt verantwoordelijk voor de inzet en omvang van de vervangingspool met leraren en recruitment binnen BOOR.

Functie-eisen
Wij vragen een Senior HRD adviseur die:

 • beschikt over een afgeronde hbo+/wo-opleiding, bij voorkeur op het gebied van HRM, gevolgd door een aanvullende masteropleiding;
 • als strategisch HRD adviseur ruime ervaring heeft binnen een kennisintensieve en omvangrijke organisatie;
 • ervaring heeft met cultuur- en leiderschaps-trajecten;
 • in staat is verbanden te leggen en regie te voeren;
 • gevoel heeft voor verhoudingen binnen een dynamische en complexe omgeving.


Comptenties
Om de functie op adequate wijze uit te voeren is het belangrijk om te beschikken over de volgende competenties:

 • Sociaal vaardig en verbindend.
 • In staat hoofd- en bijzaken te scheiden en prioriteiten te stellen.
 • Daadkracht en lef maar ook geduld.
 • Integriteit en sensitiviteit.
 • Gestructureerd en stressbestendig.
 • Organisatiesensitief en transparant.
 • Communicatief sterk, verbaal en non-verbaal.


Arbeidsvoorwaarden
Het betreft een aanstelling van 32 uur per week voor de duur van een jaar, met de mogelijkheid tot verlenging. De bij deze functie behorende loonschaal is schaal 12/13 (cao vo) afhankelijk van ervaring en definitieve vaststelling van het functiehuis. Stichting BOOR heeft een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een ruime vakantieregeling en eindejaarsuitkering. Daarnaast biedt de organisatie uitstekende studie- en ontwikkelingsmogelijkheden.

Procedure
De werving en selectie voor deze functie is in handen van Rob Maréchal. Hij zal gesprekken voeren met in potentie voor de functie geschikte kandidaten. Vervolgens zal de kandidatuur van geschikte kandidaten op papier aan de opdrachtgever worden gepresenteerd. Aansluitend zullen gespreksrondes plaatsvinden met selectie- en benoemingsadviescommissie (BAC).

Voor meer informatie over het profiel of de procedure kunt u contact opnemen met Rob Maréchal, telefonisch bereikbaar op 030-2930144.

Solliciteren
Uw sollicitatie ontvangen wij graag vóór 29 december, via het online sollicitatieformulier.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer

Sponsors

Log in