Senior HR Adviseur/Beleidsmedewerker

Organisatie: Universiteit van Amsterdam
Plaats: Amsterdam
Afdeling:
Provincie: Noord-Holland
Postcode:
Land:

Vacaturetype: Tijdelijk
Opleiding: WO
Uren: 32-38
Ervaring: Senior
Betaling:
Plaatsingsdatum: 2021-01-29 10:34

Categorie: Vacature
Opdrachtstatus: Open
Functiegebied: HRM
Specialisatie:
Opdrachtperiode:
Reizen verplicht:

Omschrijving

Ben jij een resultaatgerichte senior HR-adviseur die makkelijk schakelt tussen beleidstaken en advies? Heb jij ervaring in een internationale, academische omgeving? Dan zijn wij op zoek naar jou!

 

We bieden je een veelzijdige, uitdagende rol in een internationale academische omgeving bij de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica (FNWI) die volop in ontwikkeling is. In verband met organisatorische ontwikkelingen zijn we op zoek naar een ervaren professional die ons team komt versterken op het gebied van HR-beleid én uitvoering.

 

Wat ga je doen?

In deze functie:

 • ontwikkel je facultaire HR-beleidsvoorstellen, in nauwe samenwerking met collega’s binnen de afdeling en andere disciplines. Een van de speerpunten voor komende periode is bijvoorbeeld de HR-cyclus;
 • draag je bij aan de implementatie van facultair en UvA HR-beleid. Thema’s waar je de komende periode aan gaat werken zijn onder meer het ziekteverzuimbeleid, arbeidsmarktcommunicatie en aantrekken en behouden van talent;
 • adviseer je het hoofd van de afdeling over procesverbeteringen op gebied van HR, in nauwe samenwerking met de assistenten binnen de afdeling. Ook stuur je hen functioneel aan;
 • ben je hét aanspreekpunt voor één of meerdere instituten of ondersteunende diensten bij vraagstukken over de volle breedte van het HR-vak: van werving- en selectie, loopbaanontwikkeling, verzuim en rechtspositie tot organisatieverandering. Je bent goed op de hoogte van wat er speelt, signaleert kansen en risico’s en levert gevraagd en ongevraagd advies aan leidinggevenden en directie;
 • blijf je op de hoogte van de ontwikkelingen binnen je vakgebied en wissel je actief kennis en ervaring uit met je collega’s. Ook weet je (junior) collega’s te coachen en op te treden als klankbord bij complexe HR-casuïstiek. Bij afwezigheid vervang je indien nodig het hoofd van de afdeling.

 

Wij vragen

 • een voltooide academische opleiding gericht op HRM;
 • minimaal 10 jaar ervaring als HR-professional in een complexe, bestuurlijke organisatie waarvan minimaal 2 jaar in een soortgelijke functie binnen een academische organisatie (universiteit, academisch ziekenhuis);
 • gelet op de uitdagingen van de afdeling is kennis en affiniteit met procesverbeteringen op gebied van personeelsbeheer een vereiste;
 • analytisch vermogen en resultaatgerichtheid. Je weet je snel in te werken in een nieuwe omgeving (ook op afstand), weet complexe vraagstukken te doorgronden en hebt ook aandacht voor de implementatiekant van beleid;
 • collegialiteit, organisatiesensitiviteit en gevoel voor verhoudingen. Je weet je weg te vinden in complexe besluitvormingsprocessen en in je adviezen weet je rekening te houden met verschillende belangen;
 • uitstekende communicatieve vaardigheden in het Nederlands en in het Engels, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Ervaring met (functioneel) leidinggeven met een coachende en verbindende leiderschapsstijl en ervaring met SAP HR zijn een pre.

 

Ons aanbod

Een tijdelijk dienstverband van een jaar voor 32 tot 38 uur per week, bij voorkeur met ingang van 1 mei 2021. Indien we jouw functioneren positief beoordelen, volgt aansluitend een vast dienstverband.

Je salaris bedraagt, afhankelijk van relevante ervaring bij aanvang van het dienstverband, €4.538 tot €5.826 (schaal 12) op basis van volledige werktijd (38 uur per week). Dit is exclusief 8% vakantie- en 8,3% eindejaarsuitkering. De Cao Nederlandse Universiteiten is van toepassing.

 

Over de FNWI en het Faculteitsbureau

Medewerkers van de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica (FNWI) worden gedreven door een gedeelde passie om uit te vinden hoe de wereld in elkaar zit. Onze acht onderzoeksinstituten beslaan de hele breedte van de bètawetenschappen: van astronomie en natuurkunde, tot levens- en aardwetenschappen, moleculaire wetenschappen, wiskunde en de informatiewetenschappen. Of we nu bezig zijn de oorsprong en bouwblokken van het leven te ontrafelen of aan de basis staan van de technologie voor de toekomst, we vinden elkaar in een onbegrensde nieuwsgierigheid. Met zo’n 1.600 medewerkers zetten we ons dagelijks in om onze kennis en nieuwsgierigheid over te brengen aan de ruim 7.000 studenten in de bachelor- en masteropleidingen die we aanbieden op onze Amsterdam Science Park campus. Zo leiden we de volgende generatie van wetenschappers op en inspireren we hen aan de start van hun eigen ontdekkingstocht.

 

De afdeling HR maakt deel uit van het Faculteitsbureau van de FNWI. Ons team bestaat uit een senior adviseur/beleidsmedewerker, vier adviseurs, twee medewerkers career support, zeven assistenten en een administratief medewerker. Je rapporteert rechtstreeks aan het hoofd van de afdeling.

 

In verband met zwangerschaps- en bevallingsverlof vervang je in de eerste maanden van je dienstverband, samen met de andere senior adviseur/beleidsmedewerker, het hoofd van de afdeling. In deze periode zal je ook optreden als hiërarchisch leidinggevende van (een deel van) de afdeling en rapporteer je rechtstreeks aan de directeur Bedrijfsvoering.

 

Vragen?

Heb je nog vragen over de functie of wil je meer weten over ons instituut? Neem dan contact op met:

 • Christine Schellekens, hoofd HR FNWI
 • T: +31 (0)6 1168 3459

 

Sollicitatie

Als werkgever handhaaft de UvA een beleid van gelijke kansen. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons volledig in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt. We koesteren de onderzoekende geest en het doorzettingsvermogen en laten de ruimte om door te vragen. Bij ons vormen nieuwsgierigheid en creativiteit de heersende cultuur.

 

Herken je je in dit profiel? Dan ontvangen wij graag uiterlijk 7 februari 2021 jouw brief en cv in .pdf via de 'Solliciteer' button . We vragen je in je cv ook de maanden (niet alleen de jaren) bij opleiding(en) en werkervaring te vermelden.

 

De eerste ronde sollicitatiegesprekken zal via Microsoft Teams plaatsvinden op 10 februari 2021. De tweede ronde volgt in de week van 15 februari 2021.

 

Wij stellen acquisitie niet op prijs

Solliciteer

Sponsors

Log in