Senior HR Adviseur

Organisatie: Stichting Boor
Plaats: Rotterdam
Afdeling:
Provincie: Zuid-Holland
Postcode: 3032 AJ
Land: Nederland

Vacaturetype: Vast
Opleiding: HBO|WO
Uren: 32
Ervaring: Senior
Betaling:
Plaatsingsdatum: 2018-11-08 11:38

Categorie: Vacature
Opdrachtstatus: Open
Functiegebied: HRM|Advies / Consultancy
Specialisatie:
Opdrachtperiode: Nader te bepalen
Reizen verplicht:

Omschrijving

Senior HR Adviseur
32 uur, Rotterdam

Stichting BOOR verzorgt het openbaar (speciaal) basisonderwijs, voortgezet onderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs in Rotterdam en omgeving. In totaal zijn er 78 scholen, waar dagelijks aan ongeveer 30.000 kinderen wordt lesgegeven met ruim 3.600 medewerkers. Het onderwijs van Stichting BOOR is eigentijds, uitdagend en van hoge kwaliteit met als doel kwalificatie, socialisatie en identiteitsontwikkeling voor elke leerling.

Stichting BOOR biedt speciaal onderwijs (basis en voortgezet onderwijs), aan leerlingen die onvoldoende baat hebben bij extra zorg op de reguliere school en een intensievere vorm van zorg nodig hebben. Denk hierbij aan moeilijk lerende kinderen, kinderen met opvoedingsmoeilijkheden en kinderen die speciale zorg en aandacht nodig hebben.

Stichting BOOR werkt vanuit haar missie om maximale kansen te creëren voor kinderen en jongeren in Rotterdam en omgeving. Zij worden volwassen wereldburgers die bijdragen aan een rechtvaardige samenleving en weten hoe zij hun talenten daarvoor kunnen benutten.

Met als motto: 'Het Best denkbare Openbare Onderwijs in Rotterdam'. Daarbij handelt men vanuit de volgende kernwaarden:

 • Maximale talentontplooiing.
 • Actieve pluriformiteit.
 • Nieuwsgierigheid, betrokken en toekomstgericht.
 • Naleving van kinderrechten.
 • Sterke binding met de samenleving.


Binnen stichting BOOR is de afdeling HR in 2017 volledig geinsourced. Dit betekent dat er een compleet nieuw team aan de slag is gegaan om HR vorm en inhoud te geven. Naast aandacht voor de infrastructuur en het inrichten van processen is de afgelopen jaren ook veel aandacht uitgegaan naar verzuimbegeleiding. Ondertussen staat er een hecht team van enthousiaste professionals die graag met elkaar gaan voor het teamresultaat, waarbij humor, klant- en oplossingsgericht denken en handelen voorop staan.

De afdeling staat nu op het punt om samen met de overige diensten van BOOR Services de organisatie verdergaand te ondersteunen bij de beweging naar een nog meer professionele organisatie.

Uitdaging
Als Senior HR-adviseur binnen BOOR Services lever je samen met de bovenschoolse directeur, uitstroomdirecteuren en de schooldirecteuren een belangrijke bijdrage aan de invoering van passend onderwijs binnen het speciaal onderwijs. Je acteert in deze rol op operationeel, tactisch en strategisch niveau maar altijd vanuit verbinding met je klant. Daarnaast werk je samen met je HR-collega’s aan de verdere professionalisering van de HR-dienstverlening.

Aan uitdagingen voor de HR-professional dus geen gebrek, met ruimte om ook echt het verschil te maken. Waarbij lef, creativiteit en daadkracht wordt gezocht!
Kortom een mooie kans om je verder te verdiepen in de onderwijssector en bij te dragen aan het realiseren van goed onderwijs en daarmee kansen te creëren voor kinderen en jongeren in Rotterdam.

De functie
Als ervaren HR-professional met aantoonbare affiniteit voor veranderprocessen binnen organisaties, ondersteun je, samen met je collega HR-adviseur, directie en management bij alle HR-vraagstukken. Daarnaast draag je bij aan de ambitie om de implementatie van passend onderwijs te realiseren waarbij de sector een beweging maakt van zorg naar onderwijs, binnen een professionele cultuur.

Je hebt daarbij aandacht voor het leiderschap en de cultuur binnen de scholen, het functioneren van teams, de ontwikkeling van medewerkers maar ook zaken als de gesprekscyclus, duurzame inzetbaarheid van medewerkers, verzuim en het toepassen van de juiste procedures. Niet alleen analyseer en adviseer je over de te nemen stappen, maar je levert ook een concrete bijdrage aan de oplossing.

Richting de schooldirecteuren spiegel je proactief en ben je duidelijk in je advies. Houdt de regie en stelt heldere doelen op de ingezette acties. Je denkt in kansen en schakelt in je rol soepel op inhoud en proces. Ook breng je pragmatisme en creativiteit in je aanpak. Daarnaast heb je heldere en verfrissende ideeën over een eigentijds HR-beleid en weet deze samen met collega’s om te zetten in passend beleid. Je bent gewend ondernemend te acteren binnen een bestuurlijk politieke context en weet te laveren tussen de verschillende belangen.

De afdeling HR bestaat uit een manager HR met daaronder drie teams. HR-support met daarbinnen onder andere de salarisadministratie en personeelsadministratie en managementondersteuning. HR Advies en Beleid met daarin de HR-adviseurs, en een aantal beleidsadviseurs en BOOR Werkt verantwoordelijk voor de inzet en omvang van de vervangingspool met leraren en recruitment binnen BOOR.

De senior HR-adviseur werkt nauw samen met de collega HR-adviseur die actief is binnen het speciaal onderwijs.

Functie-eisen
Wij vragen een (senior) HR adviseur die:

 • beschikt over hbo-/academisch werk- en denkniveau op het gebied van Personeel en Organisatie;
 • als HR-professional ruime ervaring heeft binnen een kennisintensieve organisatie;
 • ervaring heeft met cultuur- en leiderschapstrajecten;
 • in staat is verbanden te leggen en regie te voeren;
 • gevoel heeft voor verhoudingen binnen een dynamische en complexe omgeving.


Competenties
Om de functie op adequate wijze uit te voeren is het belangrijk om te beschikken over de volgende competenties:

 • sociaal vaardig en verbindend;
 • in staat hoofd- en bijzaken te scheiden en prioriteiten te stellen;
 • daadkracht en lef;
 • proactief en creatief;
 • flexibel;
 • humor en enthousiast;
 • gestructureerd en stressbestendig;
 • organisatiesensitief en transparant;
 • communicatief sterk, verbaal en non-verbaal.


Arbeidsvoorwaarden
Het betreft een aanstelling van 32 uur per week voor de duur van een jaar, met de mogelijkheid tot verlenging. De bij deze functie behorende loonschaal is schaal 11 of 12 (cao vo) afhankelijk van ervaring en definitieve vaststelling van het functiehuis. Stichting BOOR heeft een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een ruime vakantieregeling en eindejaarsuitkering. Daarnaast biedt de organisatie uitstekende studie- en ontwikkelingsmogelijkheden.

Procedure
De werving en selectie voor deze functie is in handen van Rob Maréchal. Hij zal gesprekken voeren met in potentie voor de functie geschikte kandidaten. Vervolgens zal de kandidatuur van geschikte kandidaten op papier aan de opdrachtgever worden gepresenteerd. Aansluitend zullen gespreksrondes plaatsvinden met de selectie- en benoemingsadviescommissie (BAC). Voor meer informatie over het profiel of de procedure kunt u contact opnemen met Rob Maréchal, telefonisch bereikbaar op 030-2930144.

Solliciteren
Uw sollicitatie ontvangen wij graag vóór 21 november, via het online sollicitatieformulier.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer

Sponsors

Log in