Senior expert Arbeidszaken

Organisatie: Luchtverkeersleiding Nederland
Plaats: Schiphol
Afdeling:
Provincie: Noord-Holland
Postcode: 1117CV
Land: Nederland

Vacaturetype: Vast
Opleiding: HBO|WO
Uren: 32 t/m 36 uur
Ervaring: Senior
Betaling:
Plaatsingsdatum: 2018-10-22 11:55

Categorie: Vacature
Opdrachtstatus: Open
Functiegebied: HRM|Advies / Consultancy
Specialisatie: Arbeidsdeskundige|HR Adviseur
Opdrachtperiode: Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Reizen verplicht:

Omschrijving

Senior expert Arbeidszaken

Opleidingsniveau: WO
Functie groep: Human Resources
Uren per week: 36 uur
Reactietermijn: 02-11-2018

De afdeling
De purpose van LVNL “samen luchtvaart mogelijk maken” vormt de basis van de ambitie van LVNL: “de beste luchtverkeersleidingsorganisatie ter wereld zijn als het gaat om veiligheid, mensen en leverbetrouwbaarheid”. LVNL verbindt zich de komende jaren, 2018-2024, aan de volgende strategische doelen: het ontwikkelen van de organisatie, het versterken van de rol in de keten en het continu verbeteren van de prestatie binnen de randvoorwaarden van veiligheid, efficiency en milieu. Om onze purpose en visie te bereiken, werken wij volgens de kernwaarden Samen, Open, Resultaatgericht en Verantwoordelijkheid. De afdeling Human Resources heeft hierin een belangrijke taak. Met ongeveer 20 HR professionals zorgen we samen voor de in-, door- en uitstroom van ruim 900 bevlogen medewerkers die 24/7 op de locaties Schiphol, Rotterdam, Maastricht, Groningen (Eelde) werken. Van werving tot introductie, welzijn en gezondheid tot arbeidsvoorwaarden, digitalisering van HR processen tot leiderschapsontwikkeling: we zijn volop met elkaar in ontwikkeling! Wij zijn op dit moment op zoek naar een Senior Expert Arbeidszaken die ons team komt versterken en het bestuur en het management ondersteunt om de purpose en visie te bereiken.

De baan
Ben jij iemand die uitdagingen niet uit de weg gaat en veranderingen omarmt? Speel jij als Senior Expert Arbeidszaken en adviseur graag een rol in het ontwikkelen van een modern arbeidsvoorwaardenbeleid voor onze medewerkers? Dan zijn wij op zoek naar jou! De kern van de functie is het ontwikkelen van arbeidsvoorwaardenbeleid, het onderhouden van de CAO LVNL en het waarderen van functies.

Dit uit zich in het:
• vormgeven en inrichten van een modern arbeidsvoorwaardenbeleid dat bijdraagt aan een goed functionerende en professionele organisatie die toekomstgericht is;
• vanuit je specifieke deskundigheid deelnemen aan projecten die belangrijk zijn voor de strategie van de organisatie;
• zijn van een stevige gesprekspartner in diverse (externe) overleggen, o.a. met vakorganisaties;
• actualiseren van het functiehuis LVNL en functiewaardering;
• leiden van of deelnemen aan projecten op gebied van personeels- en organisatieontwikkeling, zoals implementatie Wet normalisering rechtspositie ambtenaren (Wnra) en centraliseren van regiomedewerkers naar Schiphol.

Wie ben jij?
Je bent een krachtige, ervaren senior professional en expert op het gebied van arbeidsvoorwaarden, CAO’s en functiewaardering. Netwerken is je tweede natuur, je onderhoudt actief een netwerk van in- en externe (vak)collega’s. Je bent resultaatgericht en hebt ruime ervaring als leider van projecten.

Voor dit takenpakket denken wij aan iemand met ruim ontwikkelde adviesvaardigheden en project skills, die resultaatgericht, communicatief vaardig en oplossingsgericht is. Maar ook met competenties als organisatiesensitiviteit, initiatief nemen en volhardend zijn ben je voor ons van toegevoegde waarde. Als persoon weet je anderen positief te inspireren en je werkt het liefst nauw samen met jouw collega HR experts. Vanuit een sterke wil weet je samen de beste organisatieresultaten neer te zetten; met jouw sensitief vermogen weet je informele invloedlijnen binnen en buiten de organisatie makkelijk te doorgronden en op een positieve manier te beïnvloeden; met jouw communicatieve vaardigheden inspireer en motiveer je anderen mee te gaan in jouw ideeën.

De ideale kandidaat heeft een wo-opleiding (Rechten, Bedrijfskunde) of een hbo-opleiding Personeel en Arbeid met minimaal 10 jaar ervaring in een breed HR veld, waarvan 5 jaar in arbeidsvoorwaarden. Je bent gewend te werken in een veranderende en lerende organisatie. Je kunt snel schakelen en komt makkelijk tot de kern van de zaak. Goede kennis van functiewaardering en -systemen heb je opgedaan gedurende jouw loopbaan, evenals ervaring met arbeidsrecht.

Interesse & extra informatie
Wat maakt ons een goede werkgever?
Een goed salaris, een eindejaarsuitkering, bijdrage in de ziektekosten, keuze uit opleidingen, doorgroeimogelijkheden en een open werkcultuur: dit is wat je zeker van ons mag verwachten, maar dit is niet het enige.

Wij bieden je een baan die er echt toe doet. Door je aan te sluiten bij Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) draag jij actief een steentje bij aan de groei van onze organisatie, de Nederlandse vliegvelden én de Nederlandse economie. Dat maakt werken bij ons uniek!

Het gaat om een functie voor 32 tot 36 uur per week.

Heb je nog vragen over de inhoud van de functie? Bel dan met Stan Truijens, HR adviseur (020) 406 21 53 of Olivia Winkelman, teamleader HR Expertise a.i. (020) 406 28 60.

Schrijf je anders in vóór 2 november 2018 via de 'Solliciteer' button op onze website en laat een duidelijke motivatie en jouw cv achter.

Het succes van Luchtverkeersleiding Nederland is mede afhankelijk van de inzet en deskundigheid van haar medewerkers. We willen een afspiegeling zijn van de maatschappij en zijn op zoek naar mensen met een diversiteit aan achtergronden en ervaringen om gezamenlijk een krachtig team te kunnen vormen. We streven nadrukkelijk naar een betere m/v-verhouding binnen een inclusieve organisatie. LVNL biedt medewerkers een uitdagende en innovatieve werkomgeving waar zij een goede balans kunnen vinden tussen werk en persoonlijk leven.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer

Sponsors

Log in