SAP BPC Consultant bij Alliander

Organisatie: Alliander
Plaats: Arnhem
Afdeling:
Provincie: Gelderland
Postcode: 6812 AH
Land: Nederland

Vacaturetype: Vast
Opleiding: HBO
Uren: 32 t/m 40 uur
Ervaring: Medior
Betaling: tot wel € 4784,- euro bruto per maand
Plaatsingsdatum: 2020-03-09 15:18

Categorie: Vacature
Opdrachtstatus: Open
Functiegebied: Advies / Consultancy
Specialisatie:
Opdrachtperiode: Vast contract - Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Reizen verplicht:

Omschrijving

Bij Alliander zorgen we ervoor dat het licht brandt en de huizen warm zijn, als SAP BPC consultant draag jij daar je steentje aan bij. Jij weet, door jouw kennis van data te combineren met proceskennis, een gedegen planningsproduct neer te zetten welke zorgdraagt voor de ondersteuning van de planning op tactisch en strategisch niveau. De BPC consultants binnen Alliander zorgen er samen voor dat er een kwalitatief goed en gedegen planningsproduct die past binnen het Alliander IT landschap. Je werkt daarbij samen met een team van BPC experts en de business.

Jouw energie
Bij Alliander zorgen we ervoor dat het licht brandt en de huizen warm zijn, als SAP BPC consultant draag jij daar je steentje aan bij. Jij weet, door jouw kennis van data te combineren met proceskennis, een gedegen planningsproduct neer te zetten welke zorgdraagt voor de ondersteuning van de planning op tactisch en strategisch niveau. De BPC consultants binnen Alliander zorgen er samen voor dat er een kwalitatief goed en gedegen planningsproduct die past binnen het Alliander IT landschap. Je werkt daarbij samen met een team van BPC experts en de business.

Zo werk jij aan de energie van vandaag én morgen:
• met behulp van jouw analyses, ontwerp en ontwikkeling lever je planningsproducten waarmee we de energie voorziening van morgen kunnen garanderen.
• Zowel functioneel als technisch ken jij alle ins en outs van SAP BPC (Business Planning and Consolidation) waardoor je een optimale oplossing voor de business kan opleveren, in samenwerking mét de business. Hierdoor heb je veel afwisseling in deze rol.
• verantwoordelijkheid nemen voor het hele ontwikkelproces, van de bouw tot aan test en deployment. Wij werken agile en hebben 3-wekelijkse sprints.
• data wordt steeds belangrijker, voor de business en binnen IT, als BPC consultant ontsluit jij data waarmee gedegen planningsproducten worden neergezet, hiermee dragen we allemaal bij aan de energietransitie.

Jouw werkgever
Wij zijn Alliander, een groep waarin verschillende bedrijven actief zijn waaronder Liander, Qirion en Kenter.

Voor miljoenen Nederlanders ontwikkelen én beheren we het energienet. Dat is hard werken, zeker nu de energietransitie in volle gang is. We zijn dan ook blij dat we kunnen rekenen op de kennis en kunde van onze 7.000 vakmensen. Met elkaar bedenken en realiseren we technisch slimme oplossingen die het energienet klaarmaken voor de toekomst.

Bij Alliander werk je als BPC Consultant veelal samen in een scrumteam met andere BPC Consultants, Business Analisten en architecten. Essentieel binnen het team is goede onderlinge communicatie en dat collega’s op elkaar kunnen bouwen. Ook is binnen dit team het sparren met de Business Analisten en elkaar daarbij echt goed begrijpen doorslaggevend voor het succes.

Jouw arbeidsvoorwaarden
Jij hebt de energie, wij bieden je de ruimte. Ruimte om het beste uit jezelf te halen, daar worden we immers allemaal beter van. Jij, Alliander en vooral onze klanten. En er is meer. Voor deze vacature kan je rekenen op (o.b.v. een 38-urige werkweek):
• tot wel € 4784,- euro bruto per maand.
• een vast contract na 1 jaar.
• op fulltime basis een Persoonlijk Budget van 18% van het jaarsalaris. Je kunt dit laten uitbetalen, er extra verlofdagen van kopen of storten in je pensioen.
• een vergoeding van 70% van het wettelijk minimum loon over de ouderschapsverlofuren. Dit geldt bij het opnemen van ouderschapsverlof na 1 jaar dienstverband.
• elk jaar 36 uur (4,5 dag) extra spaarverlof. Dit verlof kan je opnemen of maximaal 10 jaar sparen voor bijvoorbeeld een sabbatical.
• een duurzaam inzetbaarheid budget van € 500,-. Deze kun je inzetten voor bijvoorbeeld loopbaanontwikkeling, een sportabonnement en/of arbo-proof thuiswerkmeubilair.
• een ABP-pensioen waarvan Alliander 70% betaalt.
• een vaste eindejaarsuitkering van 5,94%.
• Alliander biedt veel ruimte en mogelijkheden voor jouw ontwikkeling. Daarvoor werken we samen met de beste opleiders van Nederland. Je kunt kiezen uit een breed aanbod aan trainingen, workshops, opleidingen, studieboeken, webinars en E-learningmodules.
• een NS Business Card of als je met de auto reist een kilometervergoeding.
• een bruto bijdrage van € 360 en kortingen bij afname van een aanvullende verzekering als je een collectieve ziektekostenverzekering bij Zilveren Kruis Achmea hebt.
• een laptop en mobiele telefoon, anders: Bring Your Own Device.

Bij Alliander is het er allemaal en we hebben het op een rij gezet op www.werkenbijalliander.com/jouw-arbeidsvoorwaarden.

Jouw achtergrond
Met jouw energie en visie op complexe planningsvraagstukken zorg jij continu voor gedegen en vooruitstrevende oplossingen. Want jij hebt het in je om complexe vraagstukken op het gebied van planning te overzien en te doorgronden. SAP staat bekend als kwalitatief goed en robuust systeem, deze aspecten heb jij ook hoog in het vaandel. Ook breng jij de nodige stiptheid en nauwkeurigheid mee in je werkzaamheden om optimale resultaten neer te zetten. Jouw sterke communicatieve vaardigheden komen goed van pas in de scrumteams waarin je het grootste deel van de tijd werkt. Je bent daarnaast iemand die de uitdaging van de gebruiker oppakt en pas loslaat zodra dit opgelost is.

De ideale kandidaat is iemand:
• met minimaal een afgeronde hbo opleiding op het gebied van ICT
• met meer dan 5 jaar werkervaring, waarin je ervaring hebt opgedaan met agile werken
• die snel in staat is om de vertaalslag vanuit complexe processen naar systemen te kunnen maken
• die snel kan schakelen tussen klanten, systemen en technieken
• die een proactieve, oplossingsgerichte houding naar collega’s en klanten heeft
• kennis van:
 • HANA (Studio)
 • BW-IP (Fox formulas)
 • BPC embedded
 • SAP Analytics Cloud (Pré)


Jouw actie

We hebben ruimte voor jouw energie! Solliciteer via de "Solliciteer" button op deze vacature als je aansluit op het functieprofiel.

Meer informatie over de selectieprocedure? Contact Jorn Jansen Corporate recruiter via

Jouw sollicitatieprocedure
Alliander screent alle sollicitanten. Hoe die screening er precies uitziet, varieert per vacature. Denk bijvoorbeeld aan een referentiecheck, check van de authenticiteit van identiteitspapieren en diploma's, een integriteitsonderzoek en/of het opvragen van een verklaring omtrent gedrag. Ook kan een assessment deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Recruiter

Jorn Jansen [E]
Telefoonnummer:
+31 (6) 24227486

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer

Sponsors

Log in