Re-integratieadviseur Belastingdienst

Organisatie: Belastingdienst
Plaats: Utrecht
Afdeling:
Provincie: Utrecht
Postcode: 3521 AG
Land: nederland

Vacaturetype: Vast
Opleiding: HBO
Uren: 32 t/m 36 uur
Ervaring: Medior
Betaling: Min €2683 - €4313 (bruto)
Plaatsingsdatum: 2019-07-30 12:03

Categorie: Vacature
Opdrachtstatus: Vervuld
Functiegebied: ARBO
Specialisatie: Ziekteverzuimspecialist
Opdrachtperiode: Vast
Reizen verplicht:

Omschrijving

Functieomschrijving
“Als re-integratieadviseur ben je een partner van de klant. Samen met collega-adviseurs toon je lef om ervoor te zorgen dat medewerkers kunnen werken naar vermogen, wanneer hun gezondheid niet meezit.” Judith Hillebrand, re-integratieadviseur bij shared service organisatie (SSO) organisatie en personeel Belastingdienst (O&P).

SSO O&P levert eerste- en tweedelijnsexpertise op het gebied van organisatie- en personeelsontwikkeling. We zorgen dat de juiste persoon op de juiste plek is, op het juiste moment. En ondersteunen bij organisatie-inrichting en -ontwikkeling. Zo dragen we bij aan eigentijds en aantrekkelijk werkgeverschap.

Als re-integratieadviseur ben je, als specialist in je vak, dé gesprekspartner van het management op het gebied van re-integratie. Met jouw kennis, kunde en ervaring kun je hen hier als geen ander tactisch en operationeel over adviseren. Je hebt een frisse blik en vernieuwende ideeën. En natuurlijk ben je gericht op duurzame inzetbaarheid, professioneel handelen, zinvol werk en de kwaliteit van de medewerker.

In jouw rol als re-integratieadviseur ben je veel in gesprek met managers. Je adviseert hen gevraagd en ongevraagd over de begeleiding van re-integrerende medewerkers. Ook verzorg je procedureel de begeleiding van zieke medewerkers. Daarnaast stimuleer je managers om de regie in eigen hand te houden en het gedragsmodel verzuim te gebruiken. Je werkt samen met collega’s van bedrijfsmaatschappelijk werk, preventiemedewerkers en andere re-integratieadviseurs in de regio.

Zullen we zakendoen en word jij onze nieuwe collega van Judith? Of wil je liever eerst eens praten over jouw misschien wel toekomstige werkzaamheden? Neem dan contact met ons op! Onderaan in de vacature vind je collega's die je informatie kunnen geven.

Functie-eisen
• Je hebt een hbo-diploma HRM of Personeel en Arbeid.

• Je hebt minimaal drie jaar ervaring als HR-adviseur met ziekteverzuim in je werkpakket, of als re-integratieadviseur.

• Je hebt bij voorkeur de post-hbo-opleiding integraal arbomanagement gevolgd, of bent bereid deze te volgen.

• Je hebt goede communicatieve vaardigheden, mondeling en schriftelijk.

• Je hebt uitstekende adviesvaardigheden.

Jouw competenties?
• klantgerichtheid

• oordeelsvorming

• samenwerken

• organisatiesensitiviteit

• overtuigingskracht

Herken jij jezelf ook hierin?
Jij bent dé centrale figuur op het gebied van re-integratie van (dreigend langdurig) zieke medewerkers. Je werkt samen, kunt goed omgaan met tegengestelde belangen en tegelijkertijd verbinden. Daarbij werk je voortdurend aan je eigen (vak) ontwikkeling en ben je omgevingsbewust.

Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau schaal 10
Salarisomschrijving Inschaling binnen de range van de genoemde salarisschalen is afhankelijk van het aantal jaren recente en relevante werkervaring. Zie ook de informatie bij overige arbeidsvoorwaarden. Ben jij een re-integrateadviseur met minder dan 4 jaar ervaring dan vindt in beginsel de inschaling in de naast lagere salarisschaal plaats. (schaal 9; € 2.750 - € 3.885) Ben jij een re-integrateadviseur met ervaring (>4 jaar) dan word je direct ingeschaald in de genoemde schaal, dat is functieschaal 10. (schaal 10; € 2.683 - € 4.313) De aanwezigheid van relevante kennis en ervaring of eventuele arbeidsmarktoverwegingen bepalen het salarisniveau waarop je wordt ingeschaald.
Maandsalaris Min €2683 - €4313 (bruto)
Contractduur -
Minimum aantal uren per week 32
Maximum aantal uren per week 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer ouderschapsverlof, studiefaciliteiten en een vergoeding woon-werkverkeer. Bij de Rijksoverheid heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket.

Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn. En we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen aanstelling.

De organisatie - Belastingdienst
Bij de Belastingdienst werken 28.000 mensen verspreid over het hele land. We zijn verantwoordelijk voor heffing, inning en controle van belastingen en premies volksverzekeringen. Daarnaast sporen we fraude op, verrichten we douanetaken en zorgen we voor de uitbetaling van voorlopige teruggaven en huur-, zorg- en kinderopvangtoeslag. In teams werken medewerkers met uiteenlopende achtergronden en opleidingsniveaus aan de dienstverlening voor miljoenen burgers en bedrijven. Op dit moment is de Belastingdienst volop in beweging; de rol van data wordt steeds groter en werkzaamheden worden in toenemende mate gedigitaliseerd. Maar in welk team of vakgebied je ook werkzaam bent: bij de Belastingdienst heb je direct een verantwoordelijke functie, van waaruit je je in verschillende richtingen verder kunt ontwikkelen om burgers en bedrijven in Nederland nog beter van dienst te kunnen zijn. De Belastingdienst is op weg naar de toekomst!

De afdeling - SSO Organisatie en Personeel
Shared Service Organisatie Organisatie en Personeel (SSO O&P) ondersteunt de organisatie in het bereiken van de organisatiedoelstellingen en levert daarvoor eerste- en tweedelijns-expertise op het gebied van (uniforme) organisatie- en personeelsontwikkeling. SSO O&P draagt daarmee bij aan een eigentijds en aantrekkelijk werkgeverschap, de juiste persoon op de juiste plek op het juiste moment én aan een ondersteunende organisatie-inrichting en -ontwikkeling.

Bijzonderheden
De standplaats van het SSO O en P is Utrecht. De vacatures zijn in de regio’s Oost (locatie Apeldoorn), Midden (locatie Utrecht), en Zuid (locaties Eindhoven, Heerlen en eventueel Maastricht)

We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die beschikking mee.

Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:

Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.

Daarna kunnen we beoordelen of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen.
Als dat het geval is, word je uitgenodigd om een online persoonlijkheidsvragenlijst te maken. Daarna willen we je graag uitnodigen voor een selectiedag. Op die dag doorloop je met een aantal andere sollicitanten alle stappen in het selectieproces op één dag.

Op 12 september 2019 vinden de selectiegesprekken plaats.

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

Om bedrijfseconomische redenen worden medewerkers van de Belastingdienst die korter dan drie jaar in hun huidige functie werkzaam zijn of bezig zijn met een startopleiding of inwerktraject niet als eerste in beschouwing genomen.

De Belastingdienst zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie.

Een online persoonlijkheidsvragenlijst maakt deel uit van het sollicitatieproces.

Het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de 'solliciteer' button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.

Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van het sollicitatieproces (uitgezonderd interne horizontale kandidaten) evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

Meer informatie over de functie
Jeannette van Dijk, teammanager Vitaal, Veilig en gezond Werken
06-15 29 90 03 (bereikbaar 25 juli-2 augustus)

Marianne Velthuis, tactisch adviseur Vitaal, Veilig en gezond Werken
06-18 60 32 23

Sylvia Brilhuis, teammanager Vitaal, Veilig en gezond Werken
06-52 48 61 58 (bereikbaar vanaf 5 augustus)

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer

Sponsors

Log in