Preventie-/vitaliteitsadviseur

Organisatie: Belastingdienst
Plaats: Maastricht
Afdeling: vitaal veilig en gezond werken (VVG)
Provincie: Limburg
Postcode: 6216 BL
Land: Nederland

Vacaturetype: Vast
Opleiding: HBO
Uren: 36
Ervaring: Medior
Betaling: €2.737 - €4.400
Plaatsingsdatum: 2020-03-10 15:37

Categorie: Vacature
Opdrachtstatus: Open
Functiegebied: HRM
Specialisatie: Bedrijfsadviseur
Opdrachtperiode: Vast
Reizen verplicht:

Omschrijving

Functie­omschrijving
"In mijn functie houd ik mij bezig met preventie en vitaliteit in de breedste zin. Vitaal, veilig en gezond werken staat hoog in mijn vaandel. Een tevreden medewerker is nog geen bevlogen medewerker. En je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden!" Louise Lievens - Preventieadviseur bij de Belastingdienst.

Binnen de Belastingdienst werken zon 30.000 mensen aan de uitvoering van een groot aantal wetten en belastingmiddelen. Om te zorgen dat zij productief, gemotiveerd en gezond kunnen en willen blijven werken, staan thema’s als duurzame inzetbaarheid en arbeidsomstandigheden hoog op onze agenda. Naast het behandelen of voorkomen van problemen en aandoeningen richten we ons steeds meer op de bevordering van positieve toestanden bij onze collega’s, zoals bevlogenheid.

Binnen de afdeling vitaal veilig en gezond werken (VVG), onderdeel van de shared service organisatie organisatie en personeel (SSO O&P), werken ongeveer 100 collega's. Het team preventie valt binnen deze afdeling. De preventieadviseurs werken voor alle Belastingkantoren binnen Nederland. Door onze afdeling worden producten en diensten aangeboden ten behoeve van vitale, gezonde en gemotiveerde medewerkers.

In jouw rol van preventieadviseur/vitaliteitsadviseur bij de afdeling VVG van SSO O&P draag jij hieraan bij door gevraagd en ongevraagd te adviseren over arbeidsomstandigheden en duurzame inzetbaarheid. Je maakt deel uit van het team preventie binnen de afdeling VVG. Daarnaast werk je samen met onder andere de re-integratieadviseurs, bedrijfsmaatschappelijk werkers, kerndeskundigen en de strategisch preventiemedewerker. Ook zoek je de samenwerking met de medewerkers bhv arbo en milieu, de ondernemingsraad, de arbodienst en de adviseur organisatie en personeel. Je draagt bij aan het uitvoeren van het arbeidsomstandighedenbeleid en geeft aan management en medewerkers voorlichtingsbijeenkomsten en/of workshops.

Ook ben je verantwoordelijk voor het inventariseren van de arborisico’s ten behoeve van de risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E). Om vervolgens samen met je betreffende dienstonderdeel/directie maatregelen op te stellen die hieruit voortvloeien. In de RI&E borgen wij in ieder geval de prioritaire arborisico’s van het rijk: beeldschermwerk, werkdruk en werkstress, agressie, geweld door derden en ongewenste omgangsvormen. Je maakt hierbij gebruik van verzuimcijfers, resultaten uit het medewerkersonderzoek en periodiek arbeidsgezondheidskundig onderzoek en informatie van relevante professionals zoals de bedrijfsarts en bedrijfsmaatschappelijk werkers. Naast je advisering lever je ook een bijdrage aan een of meerdere inhoudelijke landelijke projectgroepen.

We zijn op zoek naar een nieuwe collega voor Zuid Nederland, locaties Heerlen, Maastricht en Venlo. Teamactiviteiten vinden in Utrecht plaats. Het is ook mogelijk dat je, naast je eigen kantoor en Utrecht, voor je werk op andere Belastingdienstkantoren moet zijn. Er wordt dus een zekere flexibiliteit ten aanzien van reizen verwacht. Thuiswerken behoort ook tot de mogelijkheden. Woon je in deze regio en je voldoet aan de eisen dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren.

Zullen we zaken doen en word jij de nieuwe collega van Louise? Of wil je liever eerst eens praten over jouw misschien wel toekomstige werkzaamheden? Neem dan contact op met één van de contactpersonen onderaan deze vacature.

Functie-eisen


• Je hebt een voor de functie relevant hbo-bachelordiploma zoals hrm, personeel en arbeid of maatschappelijk werk.

• Je hebt bij voorkeur de opleiding integraal arbo-management óf een vergelijkbare studie succesvol afgerond.

• Je hebt minimaal twee jaar relevante werkervaring als preventie- of vitaliteitsadviseur.

• Je hebt aantoonbare ervaring met het adviseren op management- en directieniveau.

Jouw competenties?


• initiatief

• oordeelsvorming

• samenwerken

• overtuigingskracht

• organisatiesensitiviteit

Herken jij jezelf ook hierin?

Jij beschouwt medewerkers als hét kapitaal van de organisatie. Daarbij heb je niet alleen oog voor de relatie, maar ook voor het resultaat. Je staat open voor veranderingen en verbeteringen, en bent dan ook niet bang om te werk te gaan als pionier en vernieuwer. Je voert je werkzaamheden professioneel en gestructureerd uit. Ook ben je een plezierige gesprekspartner met een duidelijke visie. Altijd en binnen de kaders zoek je naar oplossingen. Je kunt goed luisteren en zo nodig op prettige wijze overtuigen. Verder ben je een netwerker en vind je het belangrijk om een goede relatie op te bouwen met klanten en collega’s. Je bent creatief en zelfstandig en jouw collega’s kennen je als eerlijk, vasthoudend en praktisch.

Arbeids­voorwaarden
Salaris­niveau schaal 10
Salaris­omschrijving In beginsel vindt inschaling in de naast lagere salarisschaal plaats. Bij aanwezigheid van relevante kennis, ervaring of om arbeidsmarktoverwegingen kan inschaling op een hogere positie in de desbetreffende salarisschaal plaatsvinden. Ook bestaat de mogelijkheid om in bijzondere gevallen waarin de aanwezige kennis en/of ervaring dit rechtvaardigt, direct in de bij de functie behorende salarisschaal in te schalen. Ben jij een preventieadviseur met minder dan 3 jaar ervaring dan vindt in beginsel de inschaling in de naast lagere salarisschaal plaats (schaal 9 (€ 2.805,- - € 3.963,-). Ben jij een preventieadviseur met ervaring (> 3 jaar) dan word je direct ingeschaald in de genoemde schaal, dat is functieschaal 10 (€ 2.737,- - € 4.400,-).
Maand­salaris Min €2.737 – Max. €4.400 (bruto)
Dienst­verband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Contract­duur Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Minimaal aantal uren per week 32
Maximaal aantal uren per week 36

Overige arbeids­voorwaarden
Naast salaris ontvang je ook een individueel keuzebudget (IKB). Jouw IKB bestaat uit geld (IKB-budget) en tijd (IKB-uren). Het IKB geeft je de mogelijkheid om naar eigen keuze een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen op de door jou gekozen tijdstippen. Én je hebt de mogelijkheid om je maandinkomen deels om te zetten in verlof of andersom. Ook kun je het IKB-budget besteden aan een fiscaal-vriendelijk doel, zoals bijvoorbeeld een fiets, bedrijfsfitness of vakliteratuur.

De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer studiefaciliteiten, ouderschapsverlof en een vergoeding woon-werkverkeer.

Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn en we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen arbeidsovereenkomst of wordt de arbeidsovereenkomst na uiterlijk 3 maanden beëindigd wanneer duidelijk is dat geen VOG overgelegd kan worden.

Bijzonderheden
We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand via de 'solliciteer' button. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.

Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:
Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.
Daarna wordt beoordeeld of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen.
Op 7 april vinden de selectiegesprekken plaats. Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

Om bedrijfseconomische redenen worden medewerkers van de Belastingdienst die korter dan drie jaar in hun huidige functie werkzaam zijn of bezig zijn met een startopleiding of inwerktraject niet als eerste in beschouwing genomen.

De Belastingdienst zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie. Meer weten? Klik dan hier!

Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure (uitgezonderd interne horizontale kandidaten), evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer

Sponsors

Log in