Manager Ontheffingen

Organisatie: RDW
Plaats: Zoetermeer
Afdeling:
Provincie: Zuid-Holland
Postcode: 2711 ER
Land: Nederland

Vacaturetype: Vast
Opleiding: HBO|WO
Uren: 36 uur per week
Ervaring: Medior
Betaling:
Plaatsingsdatum: 2019-01-09 15:02

Categorie: Opdracht
Opdrachtstatus: Open
Functiegebied:
Specialisatie:
Opdrachtperiode:
Reizen verplicht:

Omschrijving

Manager Ontheffingen

De divisie Voertuig Regelgeving & Toelating (VRT) bestaat uit 185 fte’s en is de Nederlandse toelatingsautoriteit voor wegvoertuigen en voertuigonderdelen. De divisie ziet erop toe dat voertuigen voldoen aan de vereiste veiligheids- en milieuaspecten en geeft ontheffing af voor speciale transporten. Ook geeft de divisie invulling aan de ambitie om nieuwe technologieën te omarmen teneinde de verkeersveiligheid te verbeteren.

De onderafdeling Ontheffingen zorgt ervoor dat voertuigen met buitenwettelijke afmetingen en/of een buitenwettelijk gewicht veilig hun weg vinden. Per jaar worden er circa 40.000 ontheffingen afgegeven voor o.a. vervoer van ondeelbare lading en Langere en Zwaardere Vrachtauto (LZV)-combinaties. De onderafdeling Ontheffingen maakt gebruik van state of the art productiemiddelen, zoals een Digitale Wegenkaart Ontheffingen (DWO). Continue verbetering is de basis voor een dienstbare samenwerking met transporteurs, wegbeheerders, handhaving en collega’s binnen de RDW.

Je functie
Hoe bepaal je een langetermijnvisie als de toekomst iedere dag verandert? En hoe reageer je op ontwikkelingen waarvan niemand weet waar het heen gaat? In deze nieuwe tijd houdt de RDW zich ook bezig met dit soort vragen. Uitdagingen die ook voor jouw functie belangrijk zijn. Want als manager Ontheffingen sta je aan de basis van de ontwikkelingen waarmee de RDW continu inspeelt op nieuwe ontwikkelingen. Door de ontwikkeling met nieuwe technologien en toepassingen worden de ketens waarin samenwerking voorwaardelijk is steeds belangrijker.

Als manager Ontheffingen ben je verantwoordelijk voor een dynamische VRT-onderafdeling die exceptioneel transport in goede banen leidt. Je geeft leiding aan de medewerkers van de onderafdeling en zorgt hierbij voor een brede en passende inzet van de medewerkers. Jij bewaakt de balans tussen tevreden transporteurs en de mogelijkheid die wegbeheerders kunnen bieden. Je maakt afspraken met onze opdrachtgever, het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Je overlegt met branchepartijen, de politie en wegbeheerders. Je wordt ondersteund door een enthousiast team gemotiveerde collega’s. Met onze ICT-afdeling en toeleveranciers maak je afspraken over verbeteringen van onze automatiseringssystemen. Jouw leidinggevende is de manager Toegepaste Innovatie en Ontheffingen (TIO) en samen bepaal je de koers op korte en lange termijn, en maak je jaarlijkse managementafspraken.

Binnen de ambitieuze strategische doelen van de RDW zien we de volgende opgaves voor onze managers:
- sturing geven aan verandering zonder een vastomlijnde toekomst;
- ‘loslaten’ en de verantwoordelijkheid zo laag mogelijk in de organisatie beleggen;
- richting geven aan de flexibele en duurzame inzetbaarheid van medewerkers, de arbeidsmobiliteit, oudere medewerkers en de talentontwikkeling van medewerkers;
- jezelf en anderen in beweging krijgen met zelfkennis en reflectie als uitgangspunt;
- aanspreekbaar zijn en aanspreken met behoud van integriteit;
- actief de samenwerking opzoeken, je bent dus een verbinder van nature.

Jouw achtergrond
- hbo-/wo-werk- en -denkniveau;
-meerjarige leidinggevende en coachende ervaring met medewerkers op verschillende niveaus;
- leiderschapskwaliteiten waarmee je collega’s weet te verbinden;
-goede schriftelijke (zowel Nederlands-, Duits- als Engelstalig), communicatieve en contactuele eigenschappen (met name sociale ‘lenigheid’ en sensitiviteit);
- de capaciteit om complexe vraagstukken te doorgronden en je nieuwe materie snel eigen te maken;
- ervaring met ICT-projecten vanuit de opdrachtgeversrol;
- je bent een professional en strategisch denker die een visie ontwikkelt en de vertaalslag kan maken naar de eigen (onder)afdeling;
- proactief, verbindend en sturend, zowel in je brede rol binnen de organisatie als daarbuiten;
- flexibel, enthousiast en slagvaardig, met een focus op teamontwikkeling;
- analytisch sterk en in staat zowel gevraagd als ongevraagd adviezen uit te brengen;
- ervaring met verkeersvraagstukken of de bereidheid deze ervaring op te doen.

Onze arbeidsvoorwaarden
Afhankelijk van je opleiding en ervaring kan je salaris bij een volledig dienstverband oplopen tot maximaal € 5.142,- (schaal 11) bruto per maand, exclusief vakantietoelage en eindejaarsuitkering.

Overige informatie
Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.
De standplaats is Zoetermeer. Het is van belang dat je bereid bent om te reizen.

Meer weten of solliciteren
De sollicitatiegesprekken vinden plaats in februari. Wil je meer weten over deze functie, neem dan contact op met Geert Pater (manager TIO a.i.), 079 3458269.

Wil je direct solliciteren of meer informatie over de RDW? Klik dan op de sollicitatiebutton. Dat kan tot 23 januari 2019.

RDW. Werken aan een nieuwe tijd.
De ontwikkelingen in mobiliteit gaan steeds sneller. Bij de RDW kun je de nieuwe innovaties niet afwachten; als RDW’er wordt verwacht dat je vooruitdenkt en anticipeert op de ontwikkelingen. Zeker in deze tijd, met nieuwe uitdagingen en nieuwe vraagstukken. Dit is hét moment om in te stappen. Want bij de RDW kijk je niet toe, maar draag je actief bij aan het mogelijk maken van nieuwe ontwikkelingen, de verkeersveiligheid en het efficiënt inzetten van voertuigen en alternatieve brandstoffen. Bij onze ambitieuze organisatie passen medewerkers die hun grenzen willen verleggen, nieuwsgierig zijn en het beste uit zichzelf halen. Door te investeren in onze medewerkers maken we innovaties mogelijk. Werk je bij de RDW, dan werk je aan een nieuwe tijd.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer

Sponsors

Log in