Manager HRM

Organisatie: De Rechtspraak
Plaats: Den Bosch
Afdeling:
Provincie: Brabant
Postcode: 5223 BA
Land:

Vacaturetype: Vast
Opleiding: WO
Uren: 36 uur per week
Ervaring: Senior
Betaling:
Plaatsingsdatum: 2019-11-14 09:47

Categorie: Vacature
Opdrachtstatus: Open
Functiegebied: HRM
Specialisatie:
Opdrachtperiode:
Reizen verplicht:

Omschrijving

Manager HRM (36 uur) 

Werken bij de Rechtspraak betekent werken aan een rechtvaardige samenleving. De rechtbank Oost-Brabant zoekt een manager HRM die daaraan actief bijdraagt. Ben jij een gedreven, doortastende en vernieuwende HRM-manager die, samen met het gerechtsbestuur en teamvoorzitters, het (HRM-) beleid van de rechtbank verder wil vormgeven? Lees dan verder.

Wat je gaat doen

Bij de rechtbank Oost-Brabant staat de rechtzoekende centraal. Daarnaast is er veel aandacht voor de medewerkers en luidt ons adagium: ‘we doen het samen’. In de rechtbank werken bevlogen, trotse en betrokken medewerkers. Zij vormen het grootste kapitaal van onze organisatie. Alle medewerkers dragen bij aan de professionele organisatie die we zijn, ongeacht de functie die ze uitoefenen.

Bovenstaande vormt de basis van waaruit jij invulling geeft aan je functie. Je geeft leiding aan het team HRM. Waar het gaat over HRM-beleid, organisatieprocessen en personele kwesties ben je als manager HRM de belangrijkste adviseur en sparringpartner van het bestuur. Ook ben je een belangrijke speler aan tafel met de teamvoorzitters en de medezeggenschap. 

Het team HRM bestaat momenteel uit 3 senior adviseurs, een adviseur rechtspositie en 3 (senior) medewerkers personeelsbeheer. Daarnaast ben je ook de leidinggevende van de secretaris van de ondernemingsraad en de 3 medewerkers van de Kamer voor het Notariaat. 

Jouw belangrijkste taken:

 • Je ontwikkelt een strategische HRM-visie en vanuit die visie adviseer je het bestuur gevraagd en ongevraagd over belangrijke HRM-thema’s zoals duurzame inzetbaarheid, (loopbaan)ontwikkeling, Arbo, vernieuwende HRM-instrumenten en complexe operationele en juridische personeelsvraagstukken. 
 • Je ontwikkelt beleid, initieert projecten, verbetert HRM-processen en zorgt samen met het team HRM voor een goede uitvoering.
 • Je focus ligt de komende jaren op de ontwikkeling van HRM binnen de rechtbank. Je levert een wezenlijke bijdrage aan de versteviging van de rol en de positie van het team HRM. Je bevordert de samenwerking binnen en buiten het team.  
 • Je bent het eerste aanspreekpunt voor het team en je geeft op een inspirerende en coachende, en waar nodig sturende manier leiding. Je handelt vanuit vertrouwen en geeft medewerkers de ruimte om zich te ontwikkelen. Je maakt gebruik van de inhoudelijke expertise van de medewerkers. 
 • Je neemt deel aan landelijke overleggen en projecten, waarin je samenwerkt met (HRM) collega’s van andere onderdelen van de Rechtspraak.
 • Je steekt je voelsprieten uit en je weet wat er speelt - ook in de maatschappij - om goed te kunnen adviseren over hoe HRM kan bijdragen aan de ambities van de organisatie.

Wat we van je vragen

Je hebt een universitair werk- en denkniveau en bij voorkeur een afgeronde opleiding in een voor HRM relevante richting. Ook heb je ruime relevante werkervaring en beschik je bij voorkeur over enkele jaren ervaring als leidinggevende binnen een complexe organisatie van hoogopgeleide professionals. Andere eigenschappen:

 • Je hebt een positieve insteek, bent bevlogen en in staat om veranderingen te bewerkstelligen met oog voor continuïteit en professionalisering van het team en de HR-dienstverlening.
 • Je voelt aan waar kansen, belangen en gevoeligheden liggen op tactisch en strategisch niveau binnen de Rechtspraak en de eigen organisatie.
 • Je bent vernieuwend en draagt ideeën en oplossingen aan bij teamvoorzitters en het bestuur.
 • Je hebt overtuigingskracht, je kunt weerstand wegnemen en draagvlak creëren in je eigen team, bij teamvoorzitters, bestuur en OR.
 • Je bent goed op de hoogte van de interne en externe ontwikkelingen binnen het vakgebied en past deze kennis toe in je werk. Kennis van het arbeidsrecht en ervaring met arbeidsrechtelijke procedures is een pré.

Daarnaast herken je jezelf in de rechtbankbrede competenties: omgevingsbewust, ondernemend en resultaatgericht en (professionele) integriteit. Je weet dat de maatschappij de rechtspraak nauwlettend volgt en je begrijpt dat dit hoge eisen stelt aan de medewerkers van de rechtbank.

Wat we je bieden

De rechtbank vindt aandacht voor de medewerker belangrijk en biedt een inspirerende baan om je leidinggevende- en strategische adviesvaardigheden verder vorm en inhoud te geven. Je komt te werken in een goed samenwerkend team van professionals. 

We bieden uitstekende arbeidsvoorwaarden. Op dit moment volgens het Algemeen Rijksambtenarenreglement (ARAR) en vanaf 1 januari 2020 volgens de cao Rijk:  

 • Een salaris in schaal 13 (per 1 januari 2020 maximaal € 6.374 op basis van 36 uur).
 • Een dienstverband voor 1 jaar met daarna de mogelijkheid voor een vast dienstverband bij goed functioneren. Afhankelijk van je huidige rechtspositie bespreken we het type dienstverband na de selectie.
 • Een vakantie-uitkering en een eindejaarsuitkering. Vanaf 1 januari 2020 worden deze uitkeringen opgenomen in een individueel keuze budget (IKB) waarmee je een deel van jouw arbeidsvoorwaarden zelf kunt samenstellen. Je kiest zelf waaraan je dit budget gaat besteden: uitbetaling, extra uren opnemen of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen zoals een fiets of studie. Dit IKB-budget bedraagt 16,37% van je salaris.
 • Verlof van 144 uren + IKB-uren (21,6 bovenwettelijke vakantie-uren en eventuele leeftijdsuren) bij een werkweek van 36 uur.
 • Pensioenopbouw volgens het ABP.
 • Een volledige vergoeding voor woon-werkverkeer als je reist met het openbaar vervoer (2e klas) en goede regelingen voor ouderschapsverlof en studiefaciliteiten.

Interesse?

Zoek je inhoudelijke veelzijdigheid en uitdaging, stel jij net als de rechtbank de rechtzoekende centraal en wil je, samen met onze medewerkers, een bijdrage leveren aan het goed functioneren van de rechtsstaat? Dan is deze functie bij de rechtbank Oost-Brabant iets voor jou. Solliciteer direct via onderstaande button.

Solliciteren kan tot en met 3 december 2019. De gesprekken zijn gepland op 10 december 2019; een eventueel tweede gesprek vindt plaats op 16 december 2019. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Heb je eerst nog vragen? Neem dan contact op met Judy Willems, hoofd HRM (wnd.) bereikbaar via 088-3621641.

We vragen je altijd een Verklaring Omtrent Gedrag te overhandigen bij indiensttreding. 

Ben je een verplichte Van-Werk-Naar-Werk-kandidaat (VWNW)? Geef dit dan duidelijk aan boven aan je brief én cv. Alleen dan kunnen we je sollicitatie met voorrang behandelen. Geef ook aan welke functieschaal je nu hebt. Wij ontvangen graag een bewijsstuk van je VWNW-status, bijvoorbeeld een besluit. Dit kun je sturen naar: Let op, sollicitaties via dit e-mailadres worden niet in behandeling genomen.

Voor deze functie geldt het functieprofiel Manager. Het functieprofiel kun je opvragen bij het team HRM. E-mail:

Solliciteer

Sponsors

Log in