Manager HR

Organisatie: Windesheim via Colourful People
Plaats: Zwolle
Afdeling:
Provincie: Overijssel
Postcode: 8017 CA
Land: Nederland

Vacaturetype: Tijdelijk
Opleiding: WO
Uren: 40
Ervaring: Senior
Betaling:
Plaatsingsdatum: 2020-04-10 11:59

Categorie: Vacature
Opdrachtstatus: Open
Functiegebied: HRM
Specialisatie: HR Manager/Directeur
Opdrachtperiode: -
Reizen verplicht:

Omschrijving

Wij zoeken voor Hogeschool Windesheim een:
Manager HR
Zwolle, 40 uur

Colourful People zoekt voor Hogeschool Windesheim een nieuwe Manager HR. Ben jij die ambitieuze inspirerende HR-expert die leiding komt geven aan de HR-afdeling? Weet jij over de grenzen van vakgebieden en tussen rollen te schakelen? Dan spreken wij je graag!

Samen bouwen we aan de toekomst: dat geldt voor onderwijs, onderzoek en organisatie. Bij Windesheim maken we werk van uitdagend onderwijs voor onze studenten met voor elke student een eigen leerroute. We maken werk van praktijkgericht onderzoek gericht op een inclusieve en duurzame samenleving. Onze bijdrage aan een Leven Lang Ontwikkelen zorgt ervoor dat mensen kansrijk zijn en blijven op de arbeidsmarkt. Wil jij werken aan goed werk voor onze medewerkers die dit mogelijk maken?

Functie-inhoud
Als Manager HR geef je leiding aan de afdeling HR en ben je lid van het MT van de Dienst Strategie en Support. De afdeling telt 30 medewerkers met verschillende specialismen. Zij zetten die hogeschool breed in bij HR-advisering, personeelsplanning en - evaluatie, recruitment en professionalisering. Er wordt gewerkt met een accounthouderschap voor de vijf onderwijs-domeinen en de diensten Strategie & Support en Bedrijfsvoering.

De opdracht voor de nieuwe HR-manager is om de kwaliteit van de basis hoog te houden en gericht werk te maken van de toekomst. Als manager ga je verder met het optimaliseren van de brede dienstverlening en het datagedreven werken. Je zet de beweging op samenwerking voorbij de grenzen van specialismen voort. Daarnaast werk je gericht aan de toekomst van Windesheim bij het realiseren van de veranderopdracht van de Strategische Koers vanuit het speelveld van HR. Dat betekent een focus op Windesheim als lerende organisatie, loopbaanontwikkeling en de professionalisering van medewerkers. De HR-agenda 2020-2025 is hierbij leidend. Pijlers hierin zijn: Organisatiecultuur, Lerende organisatie, Leiderschap en Werkgeverschap. De doorontwikkeling van de Corporate Academy maakt hier deel van uit. Deze agenda op hoofdlijnen is samen met medewerkers uit onderwijs en bedrijfsvoering tot stand gekomen. Het is aan jou en je team om die te realiseren, in co-creatie met medewerkers uit de hele organisatie. De afdeling wil hierin met jou naar nieuwe wegen zoeken.

Met je brede HR-expertise speel je een verbindende rol in de hogeschool. Je beweegt je op verschillende plekken op de campussen in Zwolle en Almere, neemt deel aan overleggen en fungeert als klankbord voor de accounthouders en specialisten. Via de Strategische Koers geeft Windesheim richting aan de verandering van onderwijs en onderzoek en daarmee ook aan de toekomst van de organisatie. Met jouw kennis, ervaring, daadkracht en creativiteit geef je inspirerend en coachend leiding aan de experts die dit veranderproces ondersteunen. Je stelt prioriteiten en spreekt aan op resultaten. Daarbij ben je een stevige en ervaren sparringpartner voor de Directeur Strategie en Support en daarnaast voor het Directieteam. Je bent de inspirator voor het team van je afdeling en hebt er plezier in om onderwerpen te agenderen en het bestuurlijke spel te spelen.

De afdeling HR bestaat uit 30 collega’s en doet het goed, de processen en expertise zijn op orde. Er wordt deskundig samengewerkt met vertegenwoordigers in alle lagen van de organisatie. En dat Windesheim er op het gebied van werkgeverschap goed voorstaat is af te lezen uit het werkbelevings-onderzoek met een gemiddelde score van 7.8. Samen met de afdelingen Beleid en Kwaliteit, Marketing & Communicatie en Studentservices maakt HR deel uit van de Dienst Strategie en Support. Met je collega-managers en de directeur Strategie en Support vorm je het managementteam van de Dienst. In dit team werk je integraal samen aan de hogeschool in verandering via een aantal thema’s en projecten op het snijvlak van de vier afdelingen. Daarnaast maak je deel uit van het multidisciplinaire team Verandercommunicatie dat de ontwikkelingen bij Windesheim met communicatie ondersteunt.

Je expertise

 • Je hebt hart voor hoger onderwijs en voor HR, zowel voor de mens als voor organisatie. Je herkent je in de visie en koers van Windesheim. Je weet wat het is om van goed naar beter te gaan en je weet dit actief uit te dragen.
 • Je hebt een allround en up to date HR-repertoire en netwerk en een duidelijke visie op een lerende organisatie en professionalisering.
 • Je bent een ervaren leidinggevende die stuurt op resultaat en ruimte biedt binnen kaders. Ook ben je de teamspeler die collega’s sterker maakt.
 • Je bent het strategisch handelen en deskundig adviseren vaardig. Je kan omgaan met complexiteit en weet overtuigend en helder te communiceren.
 • Je bent gedreven tot verbetering, gaat voor succes en durft je hoofd boven het maaiveld uit te steken. Je weet daarbij anderen te overtuigen met goede argumenten en inzichten en vergroot daarmee de veranderingsbereidheid.
 • Je schakelt makkelijk tussen strategische vraagstukken en operationele problemen. Ook zorg jij voor de juiste verbinding binnen de organisatie.
 • Je beschikt natuurlijk over een relevante academische masteropleiding en aantoonbare ervaring.


Windesheim als werkgever
Hogeschool Windesheim biedt iedereen die het in z’n mars heeft, de kans om hoger onderwijs te volgen. Dat doen we in samenspraak met bedrijven en instellingen uit de regio’s rond Zwolle en Flevoland. We bieden jongeren en professionals een eigen leerroute zodat je je ontwikkelt op het (vak)gebied dat bij je past. We hebben oog voor elkaar en zijn betrokken bij de samenleving. Wij durven te vernieuwen en het bestaande ter discussie te stellen. Samen zijn we nieuwsgierig hoe het beter kan. Wij delen onze kennis en zijn gericht op samenwerken.

Met ruim 25.000 studenten en cursisten en 2.000 medewerkers in de vestigingsplaatsen Zwolle en Almere zijn we e?e?n van de grotere hbo-instellingen in Nederland. Windesheim behoort volgens de Keuzegids HBO al jaren tot één van de beste hogescholen van Nederland en daar mogen we trots op zijn. De studenttevredenheid en medewerkerstevredenheid is hoog.

Wat wij bieden
Bij Windesheim zit je goed als het gaat om persoonlijke ontwikkeling, teamontwikkeling en arbeidsvoorwaarden en regelingen, zoals een eindejaarsuitkering, 53 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband, reiskostenvergoeding voor de trein of bus, een verlofregeling en gratis sporten. Wij bieden een uitdagende functie met standplaats Zwolle.

Wij bieden een uitdagende functie en een dienstverband met uitzicht op een aanstelling voor onbepaalde tijd. Afhankelijk van jouw opleiding en relevante werkervaring bedraagt het bruto maandsalaris bij een fulltime dienstverband tussen de €5.202,- en €6.631,- conform schaal 14 van de cao hbo.

Heb je belangstelling voor deze functie?
Windesheim laat zich in deze procedure adviseren door werving-en-selectiebureau Colourful People. Rene Burgler, partner bij Colourful People, geeft je graag antwoord op vragen. Hij is bereikbaar via  of op 06 2857 5436.

Tot slot

 • Je kunt solliciteren tot en met zondag 10 mei. Gebruik hiervoor het online sollicitatieformulier.
 • In de week van 11-15 mei vinden de preselectiegesprekken met Colourful People plaats.
 • De sollicitatiegesprekken vinden plaats in week 21, tussen 18-22 mei.
 • De tweede gesprekken vinden plaats in week 22, tussen 25-29 mei
 • Een assessment maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Solliciteer

Sponsors

Log in