(Junior) HR Adviseur

Organisatie: HVK Stevens
Plaats: Amsterdam
Afdeling: HR
Provincie: Noord-Holland
Postcode: 1097 JB
Land: Nederland

Vacaturetype: Vast
Opleiding: HBO|WO
Uren: 32-40
Ervaring: Medior
Betaling:
Plaatsingsdatum: 2020-01-23 11:56

Categorie: Vacature
Opdrachtstatus: Open
Functiegebied: HRM
Specialisatie: HR Adviseur
Opdrachtperiode: per direct
Reizen verplicht:

Omschrijving

 

WAT DOEN WIJ?
HVK Stevens is gespecialiseerd in het adviseren van ondernemers, corporates, private equity fondsen, goede doelen, families en familiebedrijven. Onze professionals beschikken over juridische, fiscale en financiële kennis en ervaring die past bij iedere fase in het leven van u en uw bedrijf. Van start tot verkoop en van acquisitie tot opvolging.

WIE ZIJN WIJ?
HVK Stevens is een hecht kantoor met unieke professionals. Wij staan bij onze cliënten bekend om een intelligente, betrokken en persoonlijke samenwerking. Onze mensen krijgen de mogelijkheid om de kansen die zij zien te benutten, persoonlijke ontwikkeling is essentieel. Er heerst een informele sfeer bij ons op kantoor die het mogelijk maakt je grenzen te verkennen en te verleggen.

FUNCTIE
In deze afwisselende functie krijg je de mogelijkheid om je zowel in het HR vak als op het gebied van employer branding verder te ontwikkelen. De volledige employee experience dus! Je werkt hierbij nauw samen met Marjan (HR Manager) en met Marisa (Marketing & Communicatie Manager). Gezamenlijk zorgen jullie ervoor dat HVK als kantoor nóg beter op de kaart komt en dat het HR beleid goed wordt vormgegeven en wordt uitgevoerd.
Als we deze functie concreter maken kan je denken aan de volgende werkzaamheden:
• Aanspreekpunt voor medewerkers inzake personeelsvraagstukken, rondom dienstverbanden, input voor de loonadministratie, verlofaanvragen, registratie, arbo-zaken en verzuim. Verzorgen van de personeelsadministratie met bijbehorende personeelscorrespondentie.
• (Campus) recruitment: werving en selectie, contacten onderhouden studenten/studieverenigingen en hogescholen, plannen en uitvoeren activiteiten.

• Employer branding: onder andere verantwoordelijk voor het optimaliseren van de inzet van social media- en online campagnes en het up-to-date houden van de website en vacatureteksten. Creatief nieuwe manieren bedenken om het kantoor onder de aandacht te brengen van onze doelgroepen - studenten, junioren en ervaren medewerkers.

• Ontwerpen en uitvoeren van diverse onderdelen van de employee experience, bijvoorbeeld onboarding. Verantwoordelijk voor arbo/vitaliteit en onderhouden eerste contact met ziekgemelde medewerkers. Verwerken verzuimmeldingen en verzorgen verzuimbegeleiding in samenspraak met de direct leidinggevende. Coördineren van de (sport)activiteiten en (sport)evenementen voor medewerkers.
• Verzorgen interne communicatie door onder andere het opstellen en verspreiden van de 2-wekelijkse nieuwsbrief.

PROFIEL
Wij zijn voor deze functie op zoek naar energieke en ambitieuze collega met het volgende profiel:
• Je hebt een HBO of WO-opleiding afgerond met een duidelijke focus op HR/Employer branding en hebt minimaal twee jaar ervaring als HR adviseur of in een recruitment/employerbranding-functie (bij voorkeur binnen de zakelijke dienstverlening);
• Je communicatie skills zijn prima op orde, zowel mondeling als schriftelijk. Je vindt het leuk om op een creatieve manier teksten te schrijven.
• Vanzelfsprekend ben je goed in staat verbinding te leggen met anderen en door je enthousiaste persoonlijkheid weet je ook te overtuigen. Verder voel je je lekker in een organisatie waarin ruimte is voor eigen inbreng. Je hebt gevoel voor verhouding. Tot slot ben je een teamspeler, resultaatgericht en nauwkeurig;
• Je bent goed in het stellen van prioriteiten en het oppakken van ad-hoc werkzaamheden.
• Bij voorkeur kennis van InDesign en Photoshop en ervaring met het onderhouden van social media kanalen.

WAT WIJ BIEDEN
• Veelzijdige positie waarbij initiatief wordt aangemoedigd en waar je veel kunt leren;
• Uitstekend pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, afgestemd op de laatste ontwikkelingen in de markt;
• Goede begeleiding en mogelijkheden voor persoonlijke groei en ontwikkeling;
• (Inter)nationale bedrijfsuitjes zoals skivakanties en weekenden weg;
• 30 vrije dagen (op basis van 40 uur);
• Reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer;

Solliciteer

Sponsors

Log in