HRM adviseur / business partner

Organisatie: Gemeente Katwijk
Plaats: Katwijk
Afdeling:
Provincie: Noord-Holland
Postcode: 2224 EW
Land: Nederland

Vacaturetype: Vast
Opleiding: HBO|WO
Uren: 36
Ervaring: Senior
Betaling:
Plaatsingsdatum: 2018-12-20 16:19

Categorie: Vacature
Opdrachtstatus: Open
Functiegebied: HRM
Specialisatie: HR Adviseur
Opdrachtperiode: Aanstelling voor één jaar met uitzicht op vast
Reizen verplicht:

Omschrijving

Voor de uitbreiding van ons team HRM is de gemeente Katwijk op zoek naar een:
HR adviseur/business partner
36 uur per week

Als business partner ondersteun je de ontwikkeling en koers van de organisatie. Je begeleidt het management van één afdeling bij het realiseren van hun doelstellingen. Daarnaast beheer je één of meerdere HR-thema’s zodat HR-instrumenten optimaal aansluiten op de behoeften van de organisatie.

Wat ga je doen
Jouw belangrijkste verantwoordelijkheden als business partner zijn:

 • Je draagt actief bij aan de strategieontwikkeling en de implementatie ervan in de praktijk.
 • Je adviseert over en ondersteunt de uitvoer van organisatieveranderingen en reorganisaties.
 • Je ontwikkelt en verbetert HR-beleid en -instrumenten (projecten) en adviseert op het gebied van doorstroom, zoals loopbaanontwikkeling en scholing.


Profiel
Wij zijn op zoek naar een HR-adviseur die zich in het volgende profiel herkent:

 • Je krijgt energie van veranderingsprocessen en complexe organisatievraagstukken.
 • Jij kunt je prima bewegen in een politiek-bestuurlijke omgeving en behoudt daarin focus op resultaat.
 • Je houdt jezelf continu op de hoogte van relevante ontwikkelingen die impact hebben op de organisatie en weet deze kennis effectief in te zetten.


Wij vragen
Voor deze functie vragen wij het volgende van je:

 • Jij hebt een hbo- of wo-opleiding in Human Resources Management of vergelijkbaar met uitgebreide bedrijfskundige expertise en actuele vakkennis.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met complexe veranderingsprocessen in organisaties en het adviseren op zowel strategisch, tactisch als operationeel niveau.
 • Je laat je niet snel van de wijs brengen en krijgt organisaties en mensen in beweging.


De organisatie
Onze organisatie (450 medewerker) staat voor een groot aantal uitdagingen, zoals de realisatie van 7.500 woningen, het verbeteren van de bereikbaarheid van onze vier dorpskernen en de energietransitie. De rijksoverheid draagt steeds meer taken over aan gemeenten tegen beperkte middelen. Inwoners, bedrijven en maatschappelijke partners ‘eisen’ meer invloed: de gemeente legt beleid niet langer op, maar regisseert het vooral. Ontwikkelingen die een innovatieve en slagvaardige organisatie vereisen en vragen om andere competenties van onze medewerkers.

Team advies
Het team HR-advies ondersteunt de organisatie bij ontwikkelvraagstukken, veranderingsprocessen en de dagelijkse gang van zaken. Ons team bestaat uit negen enthousiaste collega’s, met vijf adviseurs en drie specialisten. We sturen op resultaat via onze wekelijkse scrum. Daarnaast informeren we elkaar over belangrijke ontwikkelingen. Eens per maand organiseert een van de collega’s een kennissessie over een dominant thema. Zo houden we elkaar scherp.

Wij bieden
Wij bieden je een functie met impact in een organisatie die bijdraagt aan een voor iedereen leefbare samenleving. Je komt te werken in een team met enthousiaste HRM-professionals. De belangrijkste arbeidsvoorwaarden zijn:

 • Jouw salaris bedraagt maximaal € 4.859,- bruto per maand (schaal 11) bij een 36-urige werkweek, afhankelijk van opleiding en ervaring.
 • Daarnaast krijg je ruim 17% bovenop je salaris dat je naar eigen inzicht kunt inzetten, bijvoorbeeld voor extra loon, meer vrije tijd of persoonlijke ontwikkeling.
 • Je bouwt pensioen op bij het ABP-pensioenfonds.
 • Jouw werkplek is centraal gelegen in Katwijk. Het gemeentehuis heeft een eigen parkeergarage. Je krijgt een tegemoetkoming in de reiskosten.
 • Je krijgt in eerste instantie een aanstelling voor een jaar, met de intentie om deze na afloop om te zetten in een vast dienstverband.


Online solliciteren & meer informatie
Wil je graag meer weten over de vacature van HR-adviseur of over het werken bij de gemeente Katwijk? Neem dan contact op met Chantal Walther (071 – 406 5388). Chantal is teamleider van het team Advies en vertelt je graag over deze baan en haar team. Ben je al enthousiast? Laat ons dan uiterlijk 20 januari 2019 weten via het online sollicitatieformulier, waarom jij graag als HR-adviseur/business partner bij de gemeente Katwijk aan de slag wilt!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Solliciteer

Sponsors

Log in