HR-manager – Energiek en Resultaatgericht

Organisatie: Dieseko Group via Ja! HRM Specialisten
Plaats: Sliedrecht
Afdeling:
Provincie: Zuid-Holland
Postcode: 3364 AH
Land: Nederland

Vacaturetype: Vast
Opleiding: HBO
Uren: 32-40 uur
Ervaring: Leidinggevende
Betaling:
Plaatsingsdatum: 2019-08-29 10:58

Categorie: Vacature
Opdrachtstatus: Open
Functiegebied: HRM|Advies / Consultancy
Specialisatie: HR Adviseur|HR Manager/Directeur
Opdrachtperiode: nader te bepalen
Reizen verplicht:

Omschrijving

HR-manager – Energiek en Resultaatgericht  
Dieseko Group B.V. in Sliedrecht, 32-40 uur per week

Organisatie
Dieseko Group B.V. (verder Dieseko) bestaat uit een drietal zelfstandige productieondernemingen die machines ontwerpen, produceren, verkopen en verhuren ten behoeven van het aanleggen van funderingen. De machines worden wereldwijd verkocht via dealers en via eigen service en verkoopkantoren in Australië, Brazilië, China en de Verenigde Staten. De groep heeft een kleine 200 medewerkers waarvan circa 140 in Nederland.

Dieseko groeit. Dit vraagt om passend HR-beleid. Dit alles om de verwachtte groei van de organisatie te realiseren met een personeelsbestand dat op haar taak is voorbereid.

Hiervoor zijn wij op zoek naar een hands-on, meewerkende HR-manager die commercieel en mensgericht is. Je vindt het prettig om in een omgeving te werken waar de ingenieur en de monteur samen iets maken.

Functie
Voor het management van de verschillende afdelingen ben jij dé sparringpartner. Je zorgt voor de vertaling van de HR-strategie en bijbehorende doelstellingen naar praktisch inzetbare HR-oplossingen op het gebied van in-, door- en uitstroom. Dit doe je samen met de HR-officer.

De uitdaging waar jij je tanden in gaat zetten:

 • De toekomstige bezetting van de organisatie dient op een kwalitatief hoger plan gebracht te worden, denk bijvoorbeeld aan het vinden, binden en boeien van bijvoorbeeld internationaal georiënteerde hts'ers.
 • Campus-recruitment, het aanbieden van stagemogelijkheden en verdere employer branding.
 • Interne opleidingen implementeren om ontwikkeling en doorstroming van het zittende personeel te realiseren.
 • Het verder doorontwikkelen en structureren van een passend beoordelings- en ontwikkelprogramma (en klimaat) welke bijdraagt aan de ambities van de organisatie en haar werknemers.


Dit worden je taken
Je adviseert, inspireert en daagt directie en managers proactief uit op HR-thema’s en denkt actief mee over ontwikkelingen en de integrale benadering van business vraagstukken. Uiteraard lever je ook een bijdrage aan de ontwikkeling, implementatie en uitvoering van het HR-beleid. Daarbij moet je denken aan HR-vraagstukken zoals ziekteverzuim, retentie en promotie. Vanuit deze rol kijk je kritisch naar de huidige processen en ben je in staat deze, indien nodig, te optimaliseren.

Je onderhoudt en werkt aan de doorontwikkeling van het functiehuis (nu ISF van het FME), het salarishuis en de beoordelingsystemen.

Om de instroom van kwalitatieve werknemers te borgen, bouw je zelfstandig aan een netwerk van toeleveranciers en preferred suppliers. Daarnaast zorg je voor scholingstrajecten en borgt de opvolging van de afspraken die uit de beoordelingsgesprekken komen.

Je bent verantwoordelijk voor:

 • De verzuimbegeleiding.
 • De eindcontrole op de maandelijkse mutaties alvorens deze worden doorgezet naar een extern bureau voor de daadwerkelijke salarisrun.
 • De voortgang en realisatie van het budget personele kosten.


Een gedeelte van de operationele zaken worden door je collega opgepakt, de HR-officer. Denk hierbij aan administratieve en ondersteunende taken. Zelf zal je hier echter ook verantwoordelijk voor zijn. Samen klaar je de klus! Het samenspel tussen jou en de HR-officer is hierbij sterk bepalend. Het AFAS-systeem kan een belangrijke rol spelen als het om procesmatige HR-vraagstukken gaat. Hier ligt dan ook de mogelijkheid voor optimalisatie.

De CFO is in deze functie je direct leidinggevende en tevens ook aanspreekpunt. Regelmatig zal je schakelen met de OR en medezeggenschapsraad over beleidsmatige zaken. Zelf geeft je leiding aan de HR-officer.

Functie-eisen
Je bent een echte businesspartner maar schuwt ook de voorkomende operationele zaken niet. Ook ben je een resultaatgerichte en energieke HR-manager die het beste tot zijn/haar recht komt in een dynamische en resultaatgerichte werkomgeving. Je bent proactief en je kunt op basis van jouw kennis op verschillende niveaus adviseren én overtuigen. Je initieert én organiseert. Je bent volhardend en geeft niet snel op.

Verder:

 • Heb je een praktische insteek, denkt in oplossingen en praktische toepassingen.
 • Ben je een allround HR-adviseur met minimaal 8 jaar relevante werkervaring in een commerciële omgeving.
 • Weet je van aanpakken, bent proactief, creatief en je hebt een frisse blik op het vakgebied.
 • Ben je een toegankelijke gespreks-/sparringpartner en beschik je over een stevige persoonlijkheid met overtuigings- en daadkracht.
 • Heb je up-to-date kennis van de wet- en regelgeving op HR-gebied (arbeidsrecht, sociale zekerheid) en bij voorkeur ervaring met de cao Metalektro.
 • Heb je ervaring met functie waarderingssystemen zoals ISF (van het FME).
 • Beschik je over uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in zowel Nederlands als Engels.


Voldoe je niet helemaal aan de gestelde criteria, maar zie je in deze rol wel een mooie vervolg stap in je carrière? Bel ons dan gewoon even om je kandidatuur tegen het licht te houden. We denken graag met je mee.

Aanbod
De functie van HR-manager bij Dieseko is een functie voor 32 tot 40 uur per week. Je standplaats wordt Sliedrecht. Het aantal uren per week is afhankelijk van jouw wens. Minder dan deze 32 uur is echter niet bespreekbaar.

 • Marktconform salaris.
 • Bonus van 1 maand o.b.v. doelstellingen.
 • 26 vakantiedagen.
 • 13 atv-dagen.


De cao Metalektro is van toepassing.

Inlichtingen
Wil je meer weten? Dan kun je contact opnemen met Jan van den Brink van Ja! HRM Specialisten, telefoonnummer 033-2022135. Jan is niet aanwezig op maandag. Tussen 9 en 16 september 2019 is Jan met vakantie.

Sollicitatie
Indien je na het lezen van de informatie geïnteresseerd bent en meent te voldoen aan de gestelde criteria en verwachtingen, dan kan je via het online sollicitatieformulier je cv en motivatiebrief insturen.

Naast je motivatie ontvangen wij graag ook een salarisindicatie. Heb je nog vakantieplannen? Laat het ons weten i.v.m. de gespreksplanning. De eerste selectiegesprekken zullen wij in Rotterdam voeren.

Een referentieonderzoek en assessment maken mogelijk deel uit van de procedure. Een referentieonderzoek uiteraard pas na overleg en akkoord van jou als kandidaat.

Ja! HRM Specialisten heeft deze vacature exclusief in bemiddeling. Onze opdrachtgever stelt acquisitie en rechtstreekse benadering niet op prijs.

Solliciteer

Sponsors

Log in