HR Manager

Organisatie: Leger des heils
Plaats:
Afdeling:
Provincie: Noord-Holland
Postcode:
Land:

Vacaturetype: Vast
Opleiding: HBO
Uren:
Ervaring: Medior
Betaling:
Plaatsingsdatum: 2019-08-28 10:39

Categorie: Vacature
Opdrachtstatus: Open
Functiegebied:
Specialisatie:
Opdrachtperiode:
Reizen verplicht:

Omschrijving

Vacature

HR-manager

Leger des Heils
Goodwillcentra Amsterdam

Ben jij een gedreven, betrokken en ervaren HR-strateeg? Heb je altijd al willen werken bij een organisatie die midden in de samenleving staat en onvoorwaardelijk betrokken is bij mensen? Wil jij je inzetten voor de verdere ontwikkeling van een adequaat HR-beleid en een professionele HR-organisatie? Dan is dit je kans!

Kern van de functie

 • Leiding geven aan en verder ontwikkelen van de HR-afdeling binnen het Leger des Heils Goodwillcentra Amsterdam (GWCA)
 • Vernieuwen en vormgeven van het HR-beleid binnen GWCA, afgestemd op het landelijk beleid van het Leger des Heils
 • Adviseren van de directie en het management op het gebied van HR-vraagstukken (als adviserend lid MT)
 • Zorgdragen voor een optimale ondersteuning vanuit de HR-afdeling aan de gehele organisatie

Wat verwachten wij?

 • Je voelt je betrokken bij de doelgroepen en het werk van het Leger des Heils
 • Je beschikt over een HBO / WO werk- en denkniveau en hebt ruime leidinggevende ervaring
 • Je bent een verbinder die gemakkelijk en duidelijk communiceert, benaderbaar is en alle niveaus mee weet te krijgen in de beoogde ontwikkelingen binnen de organisatie en de afdeling
 • Je bent in staat om als een ‘spin in het web’ een omgeving te creëren, waarbinnen HR-beleid en uitvoering kunnen floreren
 • Je weet mensen te inspireren, geeft hen vertrouwen, maar spreekt hen ook aan als dat nodig is
 • Je bent creatief, vitaal en gemotiveerd om de gewenste ontwikkelingen op HR-gebied handen en voeten te geven, ook met betrekking tot de inzet van moderne tools en technieken op HR-gebied
 • Je hebt een relevante opleiding afgerond, ruime ervaring m.b.t. HR-vraagstukken, organisatieontwikkeling en implementeren van diverse HRM-instrumenten en het adequaat (laten) ontwikkelen en inzetten van stuurinformatie (HR-control)
 • Je bent bij voorkeur eerder werkzaam geweest in het zorgdomein of sociale domein.
 • Je bent goed op de hoogte van de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt van vandaag, over arbeidsvoorwaarden, sociale zekerheid, arbeidsverhoudingen, arbeidsrecht en beloningsbeleid
 • Je bent ervaren op het gebied van projectmanagement, neemt initiatief, houdt het overzicht en kunt omgaan met strakke planningen en deadlines
 • Je hebt gevoel voor bestuurlijke verhoudingen en bent organisatiesensitief
 • Je weet waar je (in- en externe) klanten behoefte aan hebben en bent in staat om hier actief op in te spelen
 • Je hebt een christelijke geloofsovertuiging en onderschrijft de doelstelling van het Leger des Heils

Leger des Heils: “Samenleven doe je niet alleen”

Over het Leger des Heils

Het Leger des Heils staat midden in de samenleving en is onvoorwaardelijk betrokken bij mensen. De ca. 6.500 professionals en 2.000 vrijwilligers van de stichtingen Welzijns- & Gezondheidszorg en Jeugdzorg & Reclassering (W&G/LJ&R) zetten zich in voor circa 35.000 unieke hulpvragers per jaar.

In Amsterdam gebeurt dit werk onder de naam Goodwillcentra Amsterdam (GWCA). Goodwillcentra Amsterdam wil er zijn voor mensen die verder nergens terecht kunnen. GWCA werkt vanuit de vaste overtuiging dat iedereen erbij hoort en juist degenen die zonder helper zijn extra ondersteuning nodig hebben. Steun, om weer een plek in de maatschappij te krijgen en zo zelfstandig mogelijk te kunnen leven. Steun, om weer een positief zelfbeeld en eigenwaarde te krijgen.

Goodwillcentra Amsterdam heeft daarom de volgende missie gedefinieerd:
“Goodwillcentra Amsterdam zet zich vanuit een positief christelijke levensovertuiging in voor kwetsbare vrouwen, mannen en kinderen die ondersteuning nodig hebben bij het leven, wonen en maatschappelijk participeren.

De werkomgeving

Leger des Heils Goodwillcentra Amsterdam (GWCA) is een organisatie met 1100 professionals die zich richten op de levens van kwetsbare mensen zonder helper.

Binnen de HR-afdeling werken 31 medewerkers (25 FTE). De afdeling bestaat op dit moment uit verschillende teams: personeels- en salarisadministratie, talent/flexpool, planning, HR adviseurs en staffuncties voor o.a. recruitment, opleidingen, stage, arbo coördinator en HR beleid. Het HR team is onderdeel van het bedrijfsbureau van de GWCA en werkt nauw samen met de afdelingen Finance, Productiebeheer, Control, Vastgoed, ICT infrastructuur en Facility Services, Kwaliteit en Directiezaken. Daarnaast wordt nauw samengewerkt met de collega’s op het hoofdkantoor in Almere. Het bedrijfsbureau heeft als missie om dienstbaar te zijn aan onze zorgprofessionals zodat zij optimaal gefaciliteerd worden. De HR manager geeft leiding aan de 2 teamleiders van de PA/SA en de flexpool/planning en daarnaast ook aan de HR adviseurs. De gehele flexpool valt ook onder de HR afdeling. De teamleider flexpool en planning geeft tevens leiding aan (momenteel) 55 medewerkers in de flexpool (26 FTE).

Leger des Heils GWCA is de afgelopen jaren hard gegroeid en heeft te maken met diverse HR-uitdagingen als het gaat om ziekteverzuim, binden en boeien van mensen, optimaliseren van HR-processen en verbeteren van de HR-dienstverlening. Binnen de landelijke organisatie van het Leger des Heils is een herstructurering voorzien, waarbinnen werkeenheden worden heringedeeld en samengevoegd. Deze organisatiewijziging zal ook van invloed zijn op het Leger des Heils GWCA en de afdeling HR.

Wat biedt het Leger des Heils?

Het Leger des Heils doet ertoe in deze samenleving. Jouw werk daarmee ook. Het is werk dat zowel professioneel als persoonlijk voldoening geeft.

Je wordt beloond conform de CAO Sociaal Werk (schaal 11 max. € 5.061,- per maand (per 1 september 2019)). Daarnaast ontvang je een eindejaarsuitkering van 8,3% en kun je deelnemen aan het Pensioenfonds Zorg & Welzijn, ontvang je korting bij een grote landelijke verzekeraar en zijn er meerdere mogelijkheden om je secundaire arbeidsvoorwaarden pakket zelf vorm te geven. In eerste instantie wordt een arbeidscontract voor een jaar geboden. Bij goed functioneren kan dit worden verlengd, dan wel worden omgezet in een dienstverband voor onbepaalde tijd.

Meer informatie en solliciteren?

De werving & selectie voor deze procedure wordt uitgevoerd door Pool Management & Organisatie. Een assessment maakt deel uit van de procedure. Voor vragen over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Klaas Pool, via telefoonnummer 0546-568 015.

In verband met de vakantieperiode geldt er een verlengde reactietermijn. Solliciteren kan tot uiterlijk maandag 9 september 2019. Jouw CV en motivatiebrief, waarin je onder meer ingaat op je christelijke levensovertuiging, kun je insturen via onderstaand sollicitatieformulier. Indien jouw sollicitatie correct is ontvangen, krijg je een automatisch gegenereerde ontvangstbevestiging.

 

Solliciteer

Sponsors

Log in