HR Business Partner

Organisatie: RJ Safety & Security
Plaats: Enschede
Afdeling:
Provincie: Overijssel
Postcode: 7547 ST
Land: Nederland

Vacaturetype: Vast
Opleiding: HBO
Uren: 32 t/m 40 uur
Ervaring: Medior
Betaling: Marktconform
Plaatsingsdatum: 2019-06-14 14:25

Categorie: Vacature
Opdrachtstatus: Open
Functiegebied: HRM
Specialisatie: HR Business Partner
Opdrachtperiode: Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Reizen verplicht:

Omschrijving

HR BUSINESS PARTNER (M/V 32-40 uur)
RJ Safety & Security – Enschede

Ben jij de proactieve, en zelfredzame HR Businesspartner, die makkelijk kan schakelen tussen proces en operatie, iemand die blij wordt van een afdeling volop in ontwikkeling en sta jij in de startblokken om mee te bouwen aan een professioneel en innovatief bedrijf?

De organisatie
RJ Safety & Security is al ruim 20 jaar dé totaalaanbieder op het gebied van veiligheid in Oost Nederland. RJ Safety & Security levert een totaalconcept aan beveiligings- en veiligheidsdiensten en kan doordoor oplossingen bieden voor ieder beveiligingsvraagstuk, voor zowel organisaties als particulieren. Onze kennis en jarenlange ervaring op alle facetten van beveiliging, samen met de benodigde certificeringen, maakt RJ Safety & Security tot een vaste, professionele en betrouwbare partner op het gebied van veiligheid.

Functieomschrijving
De rol van HR Business partner bestaat enerzijds uit het strategisch meedenken in het veranderproces binnen onze organisatie en anderzijds uit een pragmatische en uitvoerende rol, waarin je de bouwstenen legt voor een professioneel HR Beleid.
Onze organisatie is druk aan de slag met een veranderproces naar meer stabiliteit, professionaliteit en vernieuwing. Dit vraagt om een verandering in zowel gedrag, als ook in processen en werkwijzen. Dit is waar jij je in beginsel dan ook op stort.
Samen met je collega HR bouw je aan een gestroomlijnde HR afdeling, waarin professionaliteit de boventoon voert. Diverse werkwijzen vragen om een vernieuwingsslag en kun je nog geheel inrichten naar eigen hand. Een kerntaak binnen jouw rol beslaat ook de regie op het verzuim. Je krijgt hierbij ondersteuning van de arbodienst en een inzetbaarheidscoach.

Als onderdeel van het MT-team draag je daarnaast een sterke adviserende rol als het gaat om de opstart van nieuwe projecten. Je toont hierin initiatief en denkt mee in de ontwikkeling en weet de vertaalslag te maken naar de operationele uitvoering. Tot slot heb je een coördinerende rol richting je directe collega HR en salaris, en begeleid en ondersteun je in haar doorontwikkeling binnen het vakgebied HR en salaris.

Functie-eisen
Voor de bovenstaande rol is het belangrijk dat je over een goed organiserend en analytisch vermogen beschikt. Daarnaast vindt je het niet erg om met ‘je voeten in de klei te staan’ en schakel je eenvoudig tussen strategie en operatie. Passend bij deze rol vinden wij het vanzelfsprekend dat je:
• beschik t over een afgeronde opleiding HRM/P&A of gerelateerd;
• minimaal 3 jaar ervaring hebt in een soortgelijke functie;
• communicatief vaardig bent in woord en geschrift, waarbij je zaken concreet weet te maken;
• meedenkt in de strategische veranderrichting en draagvlak voor vernieuwing weet te creëren;
• proactief bent, comfortabel met verandering, en over een grote mate van organisatiesensitiviteit beschikt;
• enige kennis hebt van salarisverwerking, een opleiding PDL/BKL is hierbij een pré;

Het aanbod
Een rol waarin je nauw samenwerkt met het MT-team en de directie. Je krijgt ruimte voor initiatief, verantwoordelijkheid en zelfstandigheid. Er zijn mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling en de arbeidsvoorwaarden zijn in overeenstemming met de functie.

Solliciteren
Herken jij je in het profiel van deze functie? mail dan een motivatiebrief voorzien van een CV via de ''Solliciteer'' button.Voor nadere informatie kun je telefonisch contact opnemen met Arjen Lammersen op telefoonnummer (0)88 434 99 04.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer

Sponsors

Log in