HR Business Partner

Organisatie: Het CAK
Plaats: Den Haag
Afdeling:
Provincie: Zuid-Holland
Postcode: 2595 AK
Land: Nederland

Vacaturetype: Vast
Opleiding: HBO
Uren: 34
Ervaring: Medior
Betaling: € 2.776 - € 4.338 obv 34 uur
Plaatsingsdatum: 2019-04-15 14:42

Categorie: Vacature
Opdrachtstatus: Open
Functiegebied: HRM
Specialisatie: HR Business Partner
Opdrachtperiode: Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Reizen verplicht:

Omschrijving

HR Business Partner
HBO | 34 uur | >3 jaar ervaring

Wat ga je precies doen?
Ben jij onze HR Business Partner die wil werken in een lerende omgeving? Heb je een gestructureerde aanpak en denk je vanuit de klant? Dan is dit jouw baan!

Als HR Business Partner kom je te werken binnen een team van ervaren Business Partners. Een aantal ontwikkelingen binnen de organisatie zorgt ervoor dat er grote veranderingen gaan plaatsvinden. De huidige Business Partners worden naast hun portefeuille ook ingezet op een aantal Change thema’s waardoor er ruimte binnen het team ontstaat voor een extra HR Business Partner die zich gaat bezig houden met de ‘daily business’.

Jij bent aanspreekpunt en sparringpartner voor jouw eigen klantenportefeuille. Je helpt het management bij tactische en operationele vraagstukken met thema’s zoals performancemanagement, verzuim, en individuele casuïstiek. Je denkt proactief mee en bent het eerste aanspreekpunt binnen HR voor jouw managers. Je werkt nauw samen met de experts binnen het HR expertiseteam. Daarnaast neem je deel aan HR-projecten en je overlegt met externe partijen zoals de bedrijfsarts, de arbeidsjurist en het UWV.

Uitdagingen binnen het CAK
Op weg naar de toekomst zal het CAK de komende jaren te maken krijgen met ingrijpende veranderingen. Wijzigingen in wetgeving en de snel veranderende markt door alle technologische ontwikkelingen krijgen een steeds grotere impact op een zorgvuldige uitvoering en beïnvloeden de werkzaamheden en manier van werken.

De afdeling HR zal voor 2019 vanuit haar verantwoordelijkheid zowel een aanjagende, faciliterende en begeleidende rol vervullen op weg naar “DE voorbeeld publieke dienstverlener” vanuit het Programmaplan HR Change CAK.

De veranderkoers van het CAK op weg naar 2022 zet vanaf 2019 in op in control komen en het vergroten van wendbaarheid met een kleinere en plattere ingerichte organisatie, meer regeling georiënteerd opgezet met modern teamwork.
Het CAK heeft dan ook extra collega’s nodig met ambitie en verandervermogen om deze Change succesvol uit te kunnen voeren. Ben jij onze nieuwe HR Business Partner?

Jouw profiel
Je bent een resultaatgerichte HR Business partner en je vindt het een uitdaging om binnen een veranderende organisatie te werken. Denk hierbij aan een nieuw organisatiemodel, digitalisering en cultuurverandering.

Voldoe je daarnaast aan onderstaande kwaliteiten? Dan ontvangen wij graag jouw sollicitatie.
• Een afgeronde hbo-opleiding HRM;
• Minimaal 3 jaar ervaring in een vergelijkbare HR functie;
• Een stevige persoonlijkheid, overtuigingskracht, verandervermogen en organisatiesensitiviteit;
• Brede HR vakkennis;
• Gedrevenheid, enthousiasme en passie voor het HR-vak;
• Kennis van zowel privaat- als publiekrecht geniet de voorkeur. Wij hebben medewerkers in dienst die onder de ARAR of de CAO ZN vallen.

Het aanvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) en het maken van een assessment maakt deel uit van de procedure bij indiensttreding.

Wij bieden jou
Het CAK is een publieke dienstverlener die voor de overheid regelingen uitvoert en zorgt voor de vertaling van wetten en regels naar persoonlijke en begrijpelijke dienstverlening. Je komt in een team te werken die je kwaliteiten en talenten waarderen en waarin je alle ruimte krijgt om je eigen bijdrage te leveren. Verder bieden wij jou:
• Een salaris van minimaal € 2.776,- en maximaal € 4.338,- bruto per maand bij een 34-urige werkweek (inschaling o.b.v. opleiding, kennis en relevante ervaring);
• Flexibele werktijden waarbij de begin- en eindtijden in overleg kunnen variëren, afhankelijk van jouw voorkeur;
• Een eigen online CAK Academie en samenwerkingsverbanden met trainingsbureaus zodat je volop kan investeren in je loopbaan en je persoonlijke ontwikkeling;
• 25 vakantiedagen o.b.v. een 34-urige werkweek
• ;8% vakantiegeld en een 13e maand (8,33%);
• Een collectieve ziektekostenverzekering en onbeperkte sportmogelijkheden voor een geringe bijdrage;
• Een goede pensioenvoorziening, ondergebracht bij ABP.

Reageer direct:
Past deze baan helemaal bij jou? Reageer dan direct via de ''Solliciteer'' button!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer

Sponsors

Log in