HR Adviseur speciaal Onderwijs

Organisatie: Stichting BOOR
Plaats: Rotterdam
Afdeling:
Provincie: Zuid-Holland
Postcode: 3032 AJ
Land: Nederland

Vacaturetype: Tijdelijk
Opleiding: HBO
Uren: 32-40 uur per week
Ervaring: Medior
Betaling:
Plaatsingsdatum: 2019-02-08 11:03

Categorie: Vacature
Opdrachtstatus: Open
Functiegebied: HRM|Advies / Consultancy
Specialisatie: HR Adviseur
Opdrachtperiode: Een jaar, met de mogelijkheid tot verlenging.
Reizen verplicht:

Omschrijving

 HR Adviseur speciaal Onderwijs

Stichting BOOR verzorgt het openbaar (speciaal) basisonderwijs, voortgezet onderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs in Rotterdam en omgeving. In totaal zijn er 78 scholen, waar dagelijks aan ongeveer 30.000 kinderen wordt lesgegeven met ruim 3.600 medewerkers. Het onderwijs van Stichting BOOR is eigentijds, uitdagend en van hoge kwaliteit met als doel kwalificatie, socialisatie en identiteitsontwikkeling voor elke leerling.
Stichting BOOR biedt speciaal onderwijs (basis en voortgezet onderwijs), aan leerlingen die onvoldoende baat hebben bij extra zorg op de reguliere school en die een intensievere vorm van zorg nodig hebben. Denk hierbij aan moeilijk lerende kinderen, kinderen met opvoedingsmoeilijkheden en kinderen die speciale zorg en aandacht nodig hebben.

Stichting BOOR werkt vanuit haar missie om maximale kansen te creëren voor kinderen en jongeren in Rotterdam en omgeving. Zij worden volwassen wereldburgers die bijdragen aan een rechtvaardige samenleving en weten hoe zij hun talenten daarvoor kunnen benutten.

Met als motto: Het Best denkbare Openbare Onderwijs in Rotterdam. Daarbij handelt men vanuit de volgende kernwaarden:

 • Maximale talentontplooiing.
 • Actieve pluriformiteit.
 • Nieuwsgierigheid, betrokken en toekomstgericht.
 • Naleving van kinderrechten.
 • Sterke binding met de samenleving.

Binnen stichting BOOR is de afdeling HR in 2017 volledig geinsourced. Dit betekent dat er een compleet nieuw team aan de slag is gegaan om HR vorm en inhoud te geven. Naast aandacht voor de infrastructuur en het inrichten van processen is de afgelopen jaren ook veel aandacht uitgegaan naar verzuimbegeleiding.

Ondertussen staat er een hecht team van enthousiaste professionals die graag met elkaar gaan voor het teamresultaat, waarbij humor, klant- en oplossingsgericht denken en handelen voorop staan. De afdeling staat nu op het punt om samen met de overige diensten van BOOR Services de organisatie verdergaand te ondersteunen bij de beweging naar een nog meer professionele organisatie.

Uitdaging
Als HR adviseur adviseer en ondersteun je op proactieve wijze de bovenschoolse directeur, uitstroomdirecteuren en de schooldirecteuren, bij vraagstukken op operationeel en tactisch niveau. Door de kwaliteit van je advies en je resultaatgerichtheid lever je mede een belangrijke bijdrage aan de invoering van passend onderwijs binnen het speciaal onderwijs. Daarnaast werk je samen met je HR collega’s aan de verdere professionalisering van de HR dienstverlening.

Aan uitdagingen voor de HR professional dus geen gebrek, met ruimte om ook echt het verschil te maken. Waarbij enthousiasme en daadkracht wordt gezocht!

Kortom een mooie kans om je verder te verdiepen in de onderwijssector en bij te dragen aan het realiseren van goed onderwijs en daarmee kansen te creëren voor kinderen en jongeren in Rotterdam.

De functie
Als ervaren HR professional met aantoonbare inhoudelijke kennis en oog voor kwaliteit, ondersteun je, samen met je collega senior HR adviseur, directie en management bij alle HR-vraagstukken. Daarnaast draag je bij aan de ambitie om de implementatie van passend onderwijs te realiseren, waarbij de sector een beweging maakt van zorg naar onderwijs, binnen een professionele cultuur.

Richting schooldirecteuren en medewerkers ben je zichtbaar op de scholen, spiegel je proactief en ben je duidelijk in je advies. Je bent aanspreekpunt op onder andere: verzuim, functioneren, werving en selectie, mobiliteit, pensioen en uitdiensttreding. Je denkt in kansen en schakelt in je rol soepel tussen inhoud en proces. Naast pragmatisme en creativiteit in je aanpak, ben je ook een stevige gesprekspartner. Je bent gewend ondernemend te acteren binnen een bestuurlijk politieke context.

De afdeling HR bestaat uit een manager HR met daaronder drie teams. HR support met daarbinnen onder andere de salarisadministratie, personeelsadministratie en managementondersteuning. HR Advies en Beleid met daarin de HR adviseurs en een aantal beleidsadviseurs en BOOR Werkt, verantwoordelijk voor de inzet en omvang van de vervangingspool met leraren en recruitment binnen BOOR.

Functie-eisen
Wij vragen een HR adviseur die:

 • Beschikt over een hbo-opleiding op het gebied van Personeel & Organisatie.
 • Als HR professional ervaring heeft opgedaan binnen een kennisintensieve organisatie met professionals.
 • Gevoel heeft voor verhoudingen binnen een dynamische en complexe omgeving.
 • Ervaring binnen de sector is een pre.


Competenties
Om de functie op adequate wijze uit te voeren is het belangrijk om te beschikken over de volgende competenties:

 • Sociaal vaardig en flexibel.
 • In staat hoofd- en bijzaken te scheiden en prioriteiten te stellen.
 • Daadkracht en resultaatgericht.
 • Humor en enthousiast.
 • Gestructureerd en stressbestendig.
 • Organisatiesensitief en klantgericht.
 • Communicatief sterk, verbaal en non-verbaal.


Arbeidsvoorwaarden
Het betreft een aanstelling van 32-40 uur per week voor de duur van een jaar, met de mogelijkheid tot verlenging. De bij deze functie horende loonschaal is schaal 10 / 11 (cao vo) afhankelijk van ervaring en definitieve vaststelling van het functiehuis. Stichting BOOR heeft een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een ruime vakantieregeling en eindejaarsuitkering. Daarnaast biedt de organisatie uitstekende studie- en ontwikkelingsmogelijkheden.

Procedure
De werving en selectie voor deze functie is in handen van Rob Maréchal. Hij zal gesprekken voeren met in potentie voor de functie geschikte kandidaten. Vervolgens zal de kandidatuur van geschikte kandidaten op papier aan de opdrachtgever worden gepresenteerd. Aansluitend zullen gespreksrondes plaatsvinden met selectie- en benoemingsadviescommissie (BAC).
Voor meer informatie over het profiel of de procedure kunt u contact opnemen met Rob Maréchal, telefonisch bereikbaar op 030-2930144.

Solliciteren
Uw sollicitatie ontvangen wij graag vóór 25 februari, via het online sollicitatieformulier.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer

Sponsors

Log in