HR Adviseur / Recruiter

Organisatie: Sentech B.V.
Plaats: Nieuwkuijk
Afdeling: Human Resources
Provincie: Brabant
Postcode: 5253 RA
Land: Nieuwkuijk

Vacaturetype: Vast
Opleiding: HBO|WO
Uren: 40
Ervaring: Junior
Betaling:
Plaatsingsdatum: 2019-06-27 14:49

Categorie: Vacature
Opdrachtstatus: Open
Functiegebied: HRM|Recruitment
Specialisatie: HR Adviseur|Recruiter
Opdrachtperiode: nvt
Reizen verplicht: Af en toe, bijvoorbeeld het bijwonen van recruitment evenementen

Omschrijving

Hey young HR-professional! Wij hebben iets moois voor jou: een veelzijdige baan als HR Adviseur / Recruiter in een groeiende organisatie. Om onze groeiambitie waar te maken, hebben wij jou nodig! Samen met de HR Business Partner geef jij de HR-functie binnen Sentech verder vorm. Naast jouw rol als HR Adviseur, ben jij ook verantwoordelijk voor recruitment en employer branding. Wil jij jezelf breed ontwikkelen en meebouwen aan een state-of-the-art HR-beleid?

Wij zijn Sentech: specialist in hoogwaardige, geïntegreerde sensoroplossingen. Door de snelle groei is in 2018 de basis gelegd van onze professionele HR-afdeling. Het is jouw uitdaging om samen met je collega Floor (HR Business Partner) de HR-functie binnen Sentech verder vorm te geven. Daarin ben jij verantwoordelijk voor de uitvoering en advisering over het HR-beleid op operationeel en tactisch niveau. Recruitment en employer branding vormen hierin een belangrijk aandachtsgebied.

Ook lever jij een belangrijke bijdrage aan de verdere ontwikkeling en professionalisering van HR binnen Sentech. Ben jij een ambitieuze young HR-professional die klaar is voor een tweede of derde stap loopbaanstap? Dan maken we graag kennis met je!

Wat jij doet
Als HR Adviseur ben jij gesprekspartner voor medewerkers en lijnmanagers in de uitvoering van zowel operationeel als tactisch HR-beleid. Je coördineert en optimaliseert in-, door- en uitstroomprocessen. Ook lever je concrete adviezen en oplossingen op het gebied van werving en selectie, introductie, belonen, beoordelen, functioneren, verzuim en ontslag.

Naast deze HR-adviestaken ben je verantwoordelijk voor het beleid en uitvoering op het gebied van recruitment en employer branding. In deze krappe arbeidsmarkt is de ‘candidate experience’ belangrijker dan ooit. Met jouw expertise en kennis op gebied van recruitment weet jij dan ook het verschil te maken. Hiermee zorg jij dat Sentech in beeld komt bij de verschillende doelgroepen. Je krijgt hierin veel vrijheid!

Samen met Floor ben jij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van een ‘state-of-the-art’ HR-beleid en lever je een belangrijke bijdrage aan de realisatie van de missie en groeiambitie van Sentech.

Werkomgeving
Sentech is een kleinschalige, maar snelgroeiende organisatie, waar nu zo’n 50 mensen werken. Onze organisatie gaat door een fase van ontwikkeling en professionalisering. Zo is in 2018 de basis gelegd van een professionele HR-afdeling en implementeren we nu een E-HRM systeem. De HR-verantwoordelijkheden liggen zoveel als mogelijk ‘in de lijn’ en worden ondersteund door HR.

Op dit moment bestaat de HR-afdeling uit Floor (HR Business Partner), waar jij aan rapporteert. Zij is eindverantwoordelijk voor HR. Floor houdt zich met name bezig met HR op strategisch niveau en is onderdeel van het Management Team. Jij vertegenwoordigt HR in het tactisch overleg, waarin het middenmanagement wekelijks samen komt.

Bij Sentech streven we naar een continue ontwikkeling binnen je functie, op zowel professioneel als persoonlijk vlak. Je krijgt bij ons een uitdagende en zelfstandige rol met aantrekkelijke primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Je werkt binnen een warme, niet-hiërarchische organisatie én bij ons voel je je snel thuis!

Jij bent...
Energiek, ondernemend en een prettige gesprekspartner. Je communiceert gemakkelijk met collega’s van alle niveaus. Als young HR-professional ben je toe aan een tweede of derde stap in jouw loopbaan.

Ook heb je een duidelijke visie op HR. Je bent op de hoogte van de ontwikkelingen in dit gebied. Deze ontwikkelingen vertaal je naar concrete oplossingen en beleid.

Wat wij zoeken in een HR Adviseur / Recruiter

  • Een afgeronde HBO- of WO opleiding, bij voorkeur in de richting Human Resource Management of vergelijkbaar.
  • Minimaal 3 jaar werkervaring binnen het HR-vakgebied, bijvoorbeeld als HR Officer, (jr) HR Adviseur of Recruiter. Ervaring met recruitment en employer branding is een pré.
  • Kennis van actuele wet- en regelgeving op het gebied van HR.

Ons aanbod

  • Een uitdagende en afwisselende functie voor 40 uur per week, binnen een innovatieve en toonaangevende organisatie die volop in ontwikkeling is.
  • Ruimte voor persoonlijke en professionele groei en vrijheid om eigen initiatieven te ontplooien.
  • Een informele, dynamische, inspirerende en professionele werkomgeving.
  • Een prettige werksfeer met enthousiaste en gedreven collega’s.
  • Aantrekkelijke primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.
  • Dagelijks vers fruit en gezamenlijke lunch verzorgd door Sentech.


Over ons

In Nieuwkuijk ontwikkelen en produceren wij sinds 2000 hoogwaardige sensoroplossingen voor vier hoofdmarkten: Automotive & Heavy Vehicles, Healthcare & Instruments, High Tech & Robotica en Agrotechnology & Horticulture. De sensorassemblages die wij aan onze opdrachtgevers leveren, zijn in geen enkele sensorcatalogus te vinden.

Wij gaan geen enkele uitdaging uit de weg. Ons motto is niet voor niets: Challenge accepted. Wij zijn op ons best als de vraag naar de juiste technologische oplossing complex is én als we echt verantwoordelijkheid kunnen nemen. Wij werken niet voor, maar mét onze opdrachtgevers.

Tot onze klantenkring behoren topbedrijven in de maakindustrie als multinationals ASML, DAF en Thermo Fisher Scientific.

In onze bedrijfscultuur staan innovatie, plezier, betrokkenheid en ontwikkeling centraal. We behoren tot de top van de branche en daar zijn we trots op. Onze kernwaarden zijn: betrouwbaar, doelgericht en betrokken.

Bij Sentech werken professionals in de disciplines engineering, inkoop, accountmanagement, projectmanagement, kwaliteit, productie, testen, distributie, marketing, HR en financiën. Stuk voor stuk experts met een passie voor hoogwaardige technologie.

Jouw sollicitatie
Ben jij dé ambitieuze HR professional? En ben jij toe aan een tweede of derde stap in jouw loopbaan? Solliciteer dan direct op deze functie!

Stuur je CV en motivatie voor 17 juli 2019 naar , o.v.v. HR Adviseur / Recruiter. Wil je meer weten? Bel dan met Arielle Knuiman (Recruiter), telefoonnummer +31 (0)73 2200 008. Durf jij de uitdaging aan? Challenge accepted.

Een assessment en het bellen van referenties kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure. Het spreekt voor zich dat je sollicitatie vertrouwelijk wordt behandeld.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer

Sponsors

Log in