HR Adviseur

Organisatie: Gemeente Zaanstad
Plaats: Zaandam
Afdeling: P en O
Provincie: Noord-Holland
Postcode: 1506 MZ
Land: Nederland

Vacaturetype: Vast
Opleiding: HBO|WO
Uren: 36
Ervaring: Senior
Betaling: tussen € 3.277,- en € 4.831,-
Plaatsingsdatum: 2021-02-01 13:33

Categorie:
Opdrachtstatus: Open
Functiegebied: HRM|Advies / Consultancy
Specialisatie: HR Adviseur
Opdrachtperiode: -
Reizen verplicht:

Omschrijving

HR Adviseur
Zaandam, 36 uur per week

Voor onze afdeling P en O die sterk in ontwikkeling is, zijn wij op zoek naar totaal twee verbindende HR Adviseurs.

De functie
Als HR Adviseur ben jij een volwaardig en stevige gesprekspartner voor de managers van Zaanstad. Voor nu, maar ook voor de toekomst. Jij bent iemand die de business van jouw accounts begrijpt. Jij weet in samenwerking met jouw leidinggevenden afdelingsdoelen, organisatiedoelen en HR-visie te vertalen naar het HR-domein.

Je weet jouw leidinggevenden te adviseren in technisch complexe inhoudelijke HR-casuïstiek op het gebied van bijvoorbeeld functioneren en verzuim. Waarbij jij snapt dat de leidinggevende vanuit integraal management eindverantwoordelijk is en blijft. Strategisch Personeelsmanagement is een belangrijk speerpunt binnen de gemeente Zaanstad.

Daarnaast:

 • Adviseer je bij veelal complexe medewerkersvraagstukken.
 • Zorg jij ervoor dat op het terrein van talentmanagement en people development de juiste keuzes worden gemaakt en ondersteun je de lijn(manager) bij het formuleren en uitvoeren van de HR-opgave.
 • Draai je mee in verschillende projecten om onze HR-organisatie nog beter te laten aansluiten op de opgaven van de gemeente.
 • Lever je input voor het optimaliseren van het HR-beleid.
 • Lever je door jouw drive en vakkennis een bijdrage aan het vergroten van de actieve rol van Personeel & Organisatieontwikkeling binnen de organisatie, inclusief het professionaliseren van de afdeling.


Jouw profiel
Jij weet als geen ander verbinding te leggen tussen mensen en de organisatie én hebt professionele senioriteit. Dat betekent dat je je durft uit te spreken, durft te spiegelen en te interveniëren. Verder ben je in staat om te reflecteren op je eigen gedrag. Jij krijgt energie van het behalen van resultaten, van het ontwikkelen van de organisatie en van medewerkers.

Je anticipeert en bent in staat om gevraagd en ongevraagd flexibel in te spelen op de 'vragen' van onze klanten. Je laveert prima in een omgeving met tegenstrijdige belangen. Je blijft daarbij professioneel en kan objectief de ontwikkelingen beschouwen. Hierbij hou je altijd oog voor de verbinding en de onderlinge samenwerking.

Verder beschik jij over:

 • Een minimaal afgeronde relevante hbo-opleiding richting HRM/Personeelswetenschappen.
 • Minimaal 10 jaar werkervaring als HR Adviseur in een complexe en veranderende omgeving.
 • Kennis en ervaring rondom projectmanagement.
 • Werkervaring bij een (grotere) gemeente is een pre.
 • Communiceren binnen alle lagen van de organisatie gaat jou gemakkelijk af.


Het aanbod
Werken als HR Adviseur bij de gemeente Zaanstad betekent werken bij een organisatie met ambitie. In de lerende, op ontwikkeling gerichte organisatie die Zaanstad is, krijgt de individuele medewerker alle kans om zijn of haar talent te ontwikkelen. Je gaat werken met gedreven, enthousiaste collega’s, je hebt inhoudelijk zeer interessante werkzaamheden én een geweldige (flex)werkplek. Daarnaast bieden wij:

 • Een salaris tussen € 3.277,- en € 4.831,- (o.b.v. 36 uur per week, schaal 10A). Inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring.
 • Een dienstverband voor de duur van een jaar met de intentie deze bij wederzijdse tevredenheid daarna om te zetten naar een vast dienstverband.
 • Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% van je bruto jaarsalaris (opgebouwd uit o.a. vakantiegeld en eindejaarsuitkering).


De organisatie
Werken bij Zaanstad is uitdagend, afwisselend. Je gaat bij ons aan de slag met interessante, complexe vraagstukken, thema’s en breinbrekers. Zaanstad heeft de ideale schaalgrootte: Groot genoeg voor een interessant en uitdagend takenpakket, maar compact genoeg om input te kunnen leveren en het verschil te maken. Onze cultuur is informeel en de lijnen zijn kort. Je zit al snel aan tafel met degenen die de beslissingen nemen. Je mag hier echt wat doen! Als je hier met een onderwerp aan de slag gaat, dan is het ook echt van jou. Bij Zaanstad krijg je veel ruimte en verantwoordelijkheid.

Over de afdeling P en O en onze ambities
De afdeling bestaat uit ongeveer veertig gedreven en enthousiaste professionals, verdeeld over advies, recruitment, beleid, HR-analytics, personeels- en salarisadministratie. Thema’s als mobiliteit, strategisch personeelsmanagement, (leiderschaps-)ontwikkeling, duurzame inzetbaarheid, verzuim, diversiteit en inclusiviteit staan hoog bij ons op de agenda.

Onze focus is de ontwikkeling van de organisatie én van onze afdeling, waarbij wij als HR adviseur de doorontwikkeling maken naar HR Bussiness Partner. Als HR Adviseur ben je tactisch en strategisch een belangrijke factor binnen onze organisatie. Wij bieden ruimte voor ontwikkeling van jouw talenten.

De procedure
Zie jij jezelf al werken als HR Adviseur bij gemeente Zaanstad? Dan zien wij jouw sollicitatie voorzien van cv en motivatiebrief graag tegemoet via het sollicitatieformulier. Wil je meer weten? Neem dan contact op met Mohammed Abarkan (HR Adviseur) via 06-52098360. Heb je vragen over de procedure? Bel of app dan met Jeroen de Vreede (Senior Corporate Recruiter) via 06-58002293.

Kijk op werkenbij.zaanstad.nl/over-zaanstad als je meer over ons wil weten als organisatie.

De uiterste reactiedatum voor deze vacature is: 21 februari 2021.

De planning voor de procedure is als volgt:
Eerste gespreksronde: 1 maart om 15.30 uur en 5 maart tussen 10.30 en 15.00 uur.
Tweede gespreksronde: 9 maart tussen 12.30 en 14.30 uur.
Arbeidsvoorwaardengesprek: 15 maart om 11.15 uur.

Fijn als je daar alvast rekening mee kunt houden in je agenda.

De sollicitatiegesprekken vinden voorlopig online plaats
Het zijn bijzondere tijden door het coronavirus. Wij vinden goede gezondheid belangrijk voor iedereen. Daarom hebben we besloten om de sollicitatiegesprekken voorlopig niet meer op kantoor te voeren. We bekijken per vacature of de gesprekken online gevoerd kunnen worden en/of worden uitgesteld. Je wordt hierover verder geïnformeerd, dit zodra je door ons wordt uitgenodigd.

Voor deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern geworven. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten de voorkeur.

Acquisitie wordt niet door ons prijs gesteld.

Solliciteer

Sponsors

Log in