HR-Adviseur

Organisatie: Samen Veilig Midden-Nederland
Plaats: Utrecht
Afdeling:
Provincie: Utrecht
Postcode: 3561 GG
Land: Nederland

Vacaturetype: Vast
Opleiding: HBO|WO
Uren: 32-36
Ervaring: Medior
Betaling:
Plaatsingsdatum: 2020-02-19 14:20

Categorie: Vacature
Opdrachtstatus: Open
Functiegebied: HRM|Advies / Consultancy
Specialisatie: HR Adviseur|HR Officer
Opdrachtperiode: 1 jaar
Reizen verplicht:

Omschrijving

HR-Adviseur
(Regio) Utrecht, 32-36 uur per week

Wil jij onze medewerkers én hun maatschappelijke taak ondersteunen met je HR-expertise? Ben je een stevige adviseur voor managers en tegelijkertijd een toegankelijke gesprekspartner voor medewerkers? Onze HR-afdeling zoekt een nieuwe HR-Adviseur die meebouwt aan een strategische positionering van HR.

Over Samen Veilig Midden-Nederland en de afdeling HR
Bij Samen Veilig Midden-Nederland werken rond de 550 medewerkers aan een veilig thuis voor iedereen. Onze medewerkers komen in actie als er sprake is van geweld in de huiselijke sfeer, als de veiligheid van een kind op het spel staat of als crimineel afglijden van een jongere dreigt. De gecertificeerde instelling SAVE en Veilig Thuis Utrecht maken onderdeel uit van Samen Veilig Midden-Nederland. Samen Veilig Midden-Nederland treedt op namens overheid en samenleving om burgers te beschermen.

Een belangrijke maatschappelijke taak, in een complex werkveld. Landelijk luiden de noodklokken over de jeugdbeschermingssector vanwege wachtlijsten, personeelstekorten, strenge beroepsregistratievereisten en hoge werkdruk. Voor Samen Veilig de uitdaging om in deze context een aantrekkelijke werkgever te zijn waar medewerkers trots op zijn en graag werken.

Deze context betekent voor HR een vracht aan interessante vraagstukken! Actuele thema’s waaraan we werken zijn:

 • Verder bouwen aan aantrekkelijk werkgeverschap voor nieuwe én huidige medewerkers.
 • Het bieden van een veilige en gezonde werkomgeving.
 • Werven en goed laten ‘landen’ van nieuwe medewerkers in een krappe arbeidsmarkt.
 • Optimaliseren van HR-processen (waaronder digitalisering).
 • Professionalisering van onze eigen afdeling en positionering in de organisatie.


Ons HR-team bestaat uit negen collega’s. Wegens het vertrek van één van de HR-Adviseurs, zijn wij op zoek naar een HR-Adviseur.

Als HR-Adviseur heb je een aantal vaste accounts. Je ondersteunt en faciliteert de managers en medewerkers van jouw accounts bij HR-vraagstukken. Je zorgt ervoor dat je weet en begrijpt wat er in de business speelt en denkt en praat vanuit je HR-expertise mee over deze businessvraagstukken. Binnen HR ben je de ambassadeur van jouw accounts en zorg je ervoor dat centraal HR-beleid en -instrumenten aansluiten bij de specifieke situatie binnen jouw accounts. In de business ben jij juist weer de ambassadeur van HR en neem je managers en medewerkers mee in HR-ontwikkelingen.

We willen toegroeien naar een positie als strategisch HR Business Partner en jij helpt mee die groei te realiseren. Dat vraagt om lef en doorzettingsvermogen, maar ook om omgevingssensitiviteit, vakkennis en een dosis humor.

Wat ga je doen?

 • Als HR-expert neem je deel aan werkoverleggen met het management en adviseer je managers gevraagd én ongevraagd. Je weet goed aan te sluiten bij verschillende managementstijlen.
 • Je ontwikkelt nieuw HR-beleid of doet voorstellen om bestaand beleid aan te passen. Heb je vanuit je kennis van het HR-vak en actualiteiten ideeën voor vernieuwing van beleid? Graag! Eigen initiatief kunnen we goed gebruiken.
 • Je werkt aan HR-projecten als projectleider of expert. Denk bijvoorbeeld aan een medewerkersonderzoek, inwerkprogramma of arbeidsmarktcommunicatie. Je zorgt voor een projectplan, bewaakt de planning en voortgang en communiceert proactief met betrokkenen.
 • Je bent zichtbaar en benaderbaar voor de medewerkers van jouw accounts. Je werkt dus regelmatig op de verschillende locaties van Samen Veilig.


Wie ben jij?

 • Je hebt wo-werk- en -denkniveau en minimaal een relevante hbo-opleiding afgerond.
 • Je hebt ten minste 3 jaar ervaring in een vergelijkbare functie, meer mag natuurlijk ook.
 • Je bent proactief en maakt gemakkelijk verbinding met mensen.
 • Je bent een stevige en deskundige gesprekspartner voor managers, weet hun vertrouwen te winnen en durft ze een spiegel voor te houden.
 • Je hebt een belangstellende, nieuwsgierige houding, stelt de juiste vragen en bent vooral een goede luisteraar.
 • Je kunt goed schakelen tussen werkzaamheden van strategisch-tactisch en operationeel niveau en verliest de grote lijnen daarbij niet uit het oog.
 • Je kunt voor ingewikkelde vraagstukken eenvoudige plannen of beleid bedenken en deze helder en kernachtig beschrijven, waarbij je rekening houdt met verschillende belangen en aansluiting bij de verschillende organisatieonderdelen.
 • Je voelt je thuis in een organisatie met een maatschappelijke doelstelling.


Wat bieden wij jou?

 • Een aanstelling voor 32-36 uur per week voor de duur van een jaar, met uitzicht op een vast contract.
 • Je salaris is afhankelijk van kennis en ervaring en bedraagt tussen € 2.603,56 en € 4.255,95 bruto per maand op basis van 36 uur (schaal 9 of 10 cao-Jeugdzorg). Daarnaast bieden we je een mooi pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • Een uitdagende groeifunctie waarin veel ruimte is om mee te bouwen aan de professionalisering van de afdeling HR en de positionering van HR in de organisatie.
 • Je komt te werken in een informele werkomgeving, waar iedere dag hard gewerkt wordt aan een veilige thuissituatie voor kinderen en volwassenen.


Meer weten of solliciteren?
Heb je vragen? Neem dan contact op met Daniëlle van der Laan, Hoofd HR, via telefoonnummer 06- 59941690 of, bij voorkeur, via e-mailadres .

Enthousiast geworden? Stuur ons dan zo snel mogelijk je cv en sollicitatiebrief via het online sollicitatieformulier. De eerste gesprekken vinden plaats op 16 en 17 maart en de tweede gesprekken op 24 maart, fijn als je daar alvast rekening mee kunt houden in je agenda.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer

Sponsors

Log in