HR Adviseur

Organisatie: Algemene Onderwijsbond
Plaats: Utrecht
Afdeling:
Provincie: Utrecht
Postcode: 3521 AP
Land:

Vacaturetype: Vast
Opleiding: HBO
Uren: 21 uur per week
Ervaring: Senior
Betaling:
Plaatsingsdatum: 2020-02-13 19:07

Categorie: Vacature
Opdrachtstatus: Open
Functiegebied: HRM
Specialisatie:
Opdrachtperiode:
Reizen verplicht:

Omschrijving

HR Adviseur 

(voor totaal 21 uur per week: 0,6 fte)

De Algemene Onderwijsbond (AOb) is met 85.000 leden op afstand de grootste bond van Nederland in alle onderwijssectoren van po tot en met wo. De bond is aangesloten bij de FNV en heeft een tweeledige doelstelling: belangenbehartiging van het onderwijspersoneel en streven naar goed onderwijs met optimale kansen voor elke leerling. Op het hoofdkantoor aan de St. Jacobsstraat in Utrecht ontstaat door uitbreiding van de formatie de vacature voor: 

De AOb bestaat uit de Vereniging en de Werkorganisatie. Naast het hoofdkantoor in Utrecht zijn er 5 rayonkantoren verspreid door het land. De AOb heeft een informele cultuur en zeer betrokken medewerkers. Interessant is dat veel van die medewerkers zelf  alles weten van wet –en regelgeving op het gebied van arbeid. 

Binnen de Werkorganisatie werken circa 145 medewerkers op basis van een dienstverband. Binnen de Vereniging hebben wij behalve vrijwilligers ook circa 120 kaderleden, die actief zijn op basis van vakbondsfaciliteiten. 

Samen met 2 collega’s vorm je de afdeling HR, als onderdeel van de afdeling Bedrijfsvoering. Nieuw voor de afdeling HR is dat zij, na jouw komst, ook de Vereniging gaat ondersteunen waar het de gefaciliteerde kaderleden betreft. 

De functie

Het betreft een allround en dus afwisselende functie. Je adviseert op strategisch, tactisch en operationeel niveau. Je ontwikkelt mede het strategisch personeelsbeleid, je implementeert beleid en voert het mede uit. Je bent beschikbaar voor directeur, bestuurders, leidinggevenden, medewerkers en gefaciliteerde kaderleden. Je ondersteunt de directeur in het overleg met de OR en in onderhandelingen over de eigen cao. Je regisseert en coördineert de werving en selectie. De uitdaging voor HR is om de positie binnen en de bijdrage aan de organisatie naar een hoger plan te tillen. Denk daarbij aan digitalisering, HR analytics, nieuwe manieren van werven en selecteren introduceren en het begeleiden van organisatieontwikkeling. Daarbij komt het professionaliseren van HR binnen de vereniging. 

Het streven is te komen tot een evenwichtige verdeling van taken en verantwoordelijkheden tussen beide HR adviseurs en de medewerker HR. Een verdeling en wijze van samenwerken die recht doet aan ieders capaciteiten en affiniteiten en waarbij vervanging gewaarborgd is. De functiebeschrijving en het competentieprofiel zijn op verzoek verkrijgbaar bij de afdeling HR. 

Wij vragen:

Wij zoeken een allround HR adviseur met minimaal 5 jaar ervaring en een hbo of wo opleiding op het gebied van HR. Je bent analytisch en zeer bedreven met cijfers. Je hebt ervaring opgedaan in complexe organisaties, met professionals, en bij voorkeur ook in een politieke organisatie. Reflecteren, feedback geven en ontvangen zit ingebakken in jouw manier van werken. Je hebt ervaring met nieuwe media en denkt vernieuwend op het gebied van HR. Je communiceert daadwerkelijk effectief, beweegt je makkelijk in de organisatie en bent aantoonbaar vaardig in het adviseren. 

Je mondelinge en schriftelijke beheersing van het Nederlands is uitstekend. Je hebt affiniteit met de vakbond en bent een collega waarmee men graag samenwerkt. 

Arbeidsvoorwaarden (op basis van een volledige werkweek = 35 uur):

Het betreft een zeer afwisselende functie; hectisch in alle weken dat het onderwijs werkt. Wij bieden een dienstverband voor onbepaalde tijd voor 21 uur per week. Het salaris bedraagt minimaal € 2.886,--  tot maximaal € 4.075,-- bruto per maand (peildatum januari; per juli worden de salarissen met 2,48% verhoogd; salarisklasse VI). Daar komt bij: 8 1/3% vakantietoeslag, 8 1/3 % eindejaarsuitkering, tegemoetkoming premie ziektekosten, een volledige vergoeding van openbaarvervoerkosten woon-werkverkeer tot 50 km en een uitstekende pensioenregeling waarbij 75% van de premie voor rekening van de werkgever komt. Verder kent de AOb ruime verlofregelingen. Overige arbeidsvoorwaarden conform de cao AOb/FNV-Personeel. 

Inlichtingen:

Voor informatie over de inhoud van de functie kun je terecht bij Mark van Woudenberg, hoofd Bedrijfsvoering, of 06-15520129. 

Voor informatie over de sollicitatieprocedure en arbeidsvoorwaarden kun je terecht bij Ineke Kingma, HR adviseur, telefoon 030-2989115 / 06-41118546.

Sollicitatie:

Ben je geïnteresseerd dan ontvangen wij graag spoedig jouw motivatie met cv.  Deze kun je voor 29 februari achterlaten via onze sollicitatiepagina.

Solliciteer

Sponsors

Log in