Hoofd HRM - CJG Rijnmond

Organisatie: CJG Rijnmond
Plaats: Rotterdam
Afdeling:
Provincie: Zuid-Holland
Postcode: 3012 KJ
Land: Nederland

Vacaturetype: Vast
Opleiding: WO
Uren: 36
Ervaring: Leidinggevende
Betaling: Marktconform salaris
Plaatsingsdatum: 2019-06-19 12:44

Categorie: Vacature
Opdrachtstatus: Open
Functiegebied: HRM|Coaching & Training
Specialisatie: HR Manager/Directeur
Opdrachtperiode: Vast contract - Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Reizen verplicht:

Omschrijving

Hoofd HRM

Bij het Centrum Jeugd en Gezin (CJG) Rijnmond werken zo’n 700 professionals op 49 locaties en in opdracht van 14 gemeenten aan eigenlijk maar één doel: het gezond, veilig en kansrijk opgroeien van de ruim 250.000 kinderen in onze regio. Is er iets mooiers om je voor in te zetten?

Je kent ons misschien van onze consultatiebureaus waar we ons letterlijk over baby’s en peuters buigen en een vertrouwenspersoon zijn voor hun ouders, met al hun vragen.

Maar ook daarna volgen we de ontwikkeling van de kinderen en staan we voor hen en hun ouders klaar langs het soms slingerende pad naar volwassenheid. Ja, alles kan goed gaan tijdens het opvoeden en opgroeien, maar we hebben niet allemaal dat geluk.

Een sleutelrol

Ons huidige hoofd HRM wordt directeur bedrijfsvoering. Daardoor komt er een plaats vrij voor iemand die een sleutelrol wil spelen in een ontwikkeling die al is ingezet. De maatschappij verandert en wij ook. Ouders, kinderen en jongeren hebben niet alleen tussen 9 en 5 vragen, in de toekomst willen we 24 uur per dag voor hen bereikbaar zijn. Dat vraagt om meer flexibiliteit en klantgerichtheid in een organisatie waarin de regels en protocollen regeerden.

Wat ga je doen?
Onze 700 professionals nog belangrijker maken voor talloze gezinnen

Bij CJG Rijnmond willen we onze dienstverlening zo goed mogelijk organiseren, beter passend bij de kinderen, jongeren en ouders van nu. Iedere gezinssituatie is anders, en daarmee ook de vragen die onze professionals krijgen. Dit vraagt om verdergaande ontwikkeling van de organisatie en medewerkers, waarin een cultuur van flexibiliteit, dialoog- en vraaggericht werken en professionele autonomie centraal staan.

Er ligt straks veel op je bord want je wordt verantwoordelijk voor de kwaliteit van alle operationele, ondersteunende HRM-activiteiten. Dit vraagt het vermogen om scherp te blijven en om - samen met het team - taken en verantwoordelijkheden naar eigen inzicht verder vorm te geven, te professionaliseren en eventueel anders te organiseren.

Bij de uitvoering van je HRM-taken geef je leiding aan 11 professionals en onderhoud je een nauwe relatie met collega MT-leden. De afdeling HRM bestaat uit 3 onderdelen: personeelsadvies, opleiding & organisatieontwikkeling en personeelsadministratie. Je valt rechtstreeks onder de directeur bedrijfsvoering en legt daar verantwoording aan af. Je bent lid van het MT en sluit desgewenst aan in bestuurlijke overleggen. Je rol kan zich uitstrekken tot de raad van toezicht. Ook participeer je in de overleggen met onze ondernemingsraad. We hebben een eigen cao; namens het bestuur fungeer je als aanspreekpunt richting de aangesloten vakbonden.

Daarnaast ben je ook inhoudelijk betrokken bij de verdere ontwikkeling van het HRM-beleid. Samen met de adviseurs maak je een concrete doorvertaling van het organisatiebeleid naar HRM-beleid en projecten, op het gebied van strategische personeelsplanning, arbeidsvoorwaardenbeleid, arbeidsmarktbenadering en duurzame inzetbaarheid.

Jouw toegevoegde waarde
Het beste in je collega’s naar boven halen

Je hebt een heldere, vernieuwende visie op de ontwikkelopgave en het daarbij behorende personeelsbeleid. Je neemt de organisatie bij de hand op HR-gebied. Je bent sterk gericht op samenwerking en in staat collega’s te coachen bij hun persoonlijke ontwikkeling. Je hebt flair en creëert een stimulerende en lerende werkomgeving voor de professionals van je afdeling. Je staat voor de prachtige opdracht van onze organisatie, zonder het zakelijk aspect uit het oog te verliezen.

Jouw profiel

 • Je hebt een academisch werk- en denkniveau, bij voorkeur een afgeronde wo-opleiding in het vakgebied human resource of organisatiewetenschappen.
 • Je hebt ruime leidinggevende ervaring in vergelijkbare positie(s), en een ‘bewezen staat van dienst’ op het gebied van organisatieontwikkeling en verandermanagement.
 • Je bent ondernemend, inspirerend en vernieuwend.
 • Je hebt affiniteit met de maatschappelijke en dienstverlenende missie van CJG Rijnmond. Ervaring in de zorgsector is een pré.
 • Je hebt een sterke persoonlijkheid, gericht op samenwerking en zelfontplooiing.
 • Je bent sociaal zeer vaardig. Je weet anderen te overtuigen door zaken concreet en helder, in woord en geschrift, onder woorden te brengen.
 • Je bent in het bezit van een geldige Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Ons aanbod

 • Er wacht je een zeer inspirerende werkomgeving. Bij ons sta je elke dag midden in de maatschappij.
 • Je werkzaamheden geven je de kans om mee te bouwen aan een organisatie met een grote, maar vooral mooie maatschappelijke taak.
 • Samen met je collega’s werk je in een netwerk van professionals die de preventieve zorg op een hoger plan krijgen.
 • Je krijgt veel vrijheid en ruimte voor eigen initiatief.
 • Onze cao kent onder andere een vaste eindejaarsuitkering en uitstekende parttime werkmogelijkheden Deze functie wordt ingeschaald in schaal J van de CAO CJG Rijnmond.

Jouw reactie
Ben jij onze nieuwe hoofd HRM? We zien je cv graag tegemoet (een videoboodschap is nog leuker!) en zijn benieuwd naar wat je motiveert om in deze functie aan de slag te gaan. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jolanda Kroep (hoofd HRM), via telefoonnummer06-12749929. Heb je vragen over de procedure, neem dan contact op met Miranda Jannessen (medewerker HRM), via telefoonnummer 06-35124939. Ben je geïnteresseerd? Jouw sollicitatie zien wij graag tegemoet.

Een referentieonderzoek maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure. Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Solliciteer
Je kunt solliciteren via de "Solliciteer" button. Vervolgens vul je het aanmeldformulier in.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer

Sponsors

Log in