Hoofd HR-Advies

Organisatie: Rijksoverheid
Plaats: Den Haag
Afdeling:
Provincie: Zuid-Holland
Postcode: 2515XP
Land:

Vacaturetype: Vast
Opleiding: HBO|WO
Uren: 36
Ervaring: Medior
Betaling:
Plaatsingsdatum: 2020-10-16 14:45

Categorie: Vacature
Opdrachtstatus: Open
Functiegebied: HRM
Specialisatie:
Opdrachtperiode:
Reizen verplicht:

Omschrijving

Hoofd HR-advies

Ministerie van Buitenlandse Zaken

 

Functieomschrijving

Voor Nederland, wereldwijd! Daar staat het ministerie van Buitenlandse Zaken (BZ) voor, op het departement en op onze posten in het buitenland. BZ is de spil in de communicatie tussen de Nederlandse regering en de regeringen van andere landen. Dat betekent talloze bijzondere uitdagingen op HR-gebied. Uitdagingen die jij als hoofd HR-advies vanuit Den Haag ombuigt in kansen.

 

Je geeft leiding aan de afdeling Advies van de hoofddirectie Personeel en Organisatie (HDPO). Jouw afdeling bestaat uit de eerstelijnsdienstverleners op het gebied van HR-vraagstukken (HR-partners en HR-adviseurs, circa 35 fte). Samen met hen zorg je dat je het management zo goed mogelijk ondersteunt bij het uitvoeren van hun HR-managementtaken, mét inzet van het HR-instrumentarium. Op die manier kunnen we met een optimale inzet van talent en met het creëren van een veilige en inclusieve werkomgeving de organisatiedoelen behalen.

 

Ons mobiliteitsbeleid zorgt voor een dynamische omgeving vol uitdagingen. Je maakt deel uit van het managementteam van HDPO. Daarin lever je een bijdrage aan de strategische beleidsagenda. Als hoofd HR-advies schakel je ook veelvuldig met de MT-leden om een soepele samenwerking tussen de teams van de eerste en tweede lijn te borgen. Bovendien zorg je ervoor goed op de hoogte te blijven van interne en externe ontwikkelingen. Zo laat je jouw advies zo goed mogelijk aansluiten bij de managementambitie en uitdagingen van de organisatie.

 

Op het gebied van organisatieadvies en ontwikkeling spelen de eerstelijnsadviseurs een belangrijke rol in de coaching van het management. Jij draagt zorg voor een goede samenwerking met andere betrokken partijen binnen en buiten de organisatie. Je rapporteert aan de directeur van HDPO en hebt nauw contact met de ambtelijke leiding van het departement. Dit betekent dat je met enige regelmaat in de bestuurs- en managementraad van BZ acteert.

 

De prioriteiten van HDPO voor aankomend jaar zijn het sneller en beter vervullen van vacatures (zowel in- als doorstroom) en het verbeteren van de dienstverlening door HDPO. Ook jij besteedt hieraan specifieke

aandacht.

 

Wat ga je precies doen?

 • Je bent verantwoordelijk voor het dagelijks functioneren van de afdeling, en je begeleidt en borgt de verdere ontwikkeling van het HR-businesspartnermodel binnen ons ministerie.
 • Je ontwikkelt een visie en formuleert strategische HR-doelstellingen die aansluiten op de organisatiedoelstellingen. Hiervoor is het belangrijk dat je aansluiting realiseert op het primaire proces.
 • Je voert BZ-brede projecten uit.
 • Je onderhoudt contacten met de ambtelijke leiding, de leiding van de posten en de directeuren binnen en buiten ons ministerie om afspraken te maken over de HR-dienstverlening.
 • Je treedt op als vertegenwoordiger van BZ tijdens externe HR- of bedrijfsvoeringsgerelateerde bijeenkomsten.
 • Je werkt samen met andere departementen, shared service organisaties en HR-uitvoeringsorganisaties zoals ICOP, Uitvoeringsorganisatie Bedrijfsvoering Rijk en P-Direkt.
 • Je richt je op alle (strategische en organisatorische) HR-vraagstukken en draagt zorg voor de juiste uitvoering van het HR-beleid.
 • Je legt en onderhoudt contacten met externe partijen en experts.

 

Functie-eisen

 • Je geeft resultaat- en mensgericht leiding, handelt doortastend en inspireert anderen.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met leidinggeven aan een HR-team, bij voorkeur in een bestuurlijke omgeving.
 • Je hebt kennis van en ervaring met professioneel HR-beleid en -strategieontwikkeling en de implementatie daarvan.
 • Je begrijpt de context van de Rijksoverheid en de internationale dimensie van ons ministerie, en hebt gevoel voor de moderne diplomatie.
 • Je hebt gevoel voor HR-vernieuwingen en -ontwikkelingen in de markt en bij academische instellingen.
 • De thema’s duurzame inzetbaarheid en diversiteit en inclusie zijn voor jou belangrijk en je signaleert ontwikkelingen met het oog op interdepartementale samenwerking.
 • Je weet binnen onze afdeling, in het managementteam en binnen onze organisatie mensen te verbinden en kritische vragen te stellen.
 • Je kunt goed analyseren en bent in staat om de visie op HR te combineren met operationele resultaten.
 • Je werkt planmatig, kunt projecten uitstekend managen en hebt een goed gevoel voor draagvlak en kwaliteit.
 • Je bent communicatief sterk, houdt het hoofd koel in stressvolle situaties en voelt ontwikkelingen en verhoudingen in een organisatie snel aan.
 • Je bent in staat contacten te onderhouden met de ambtelijke leiding en directeuren, en je kunt overtuigend sparren.

 

Diversiteit en inclusie staan bij ons ministerie hoog op de agenda. Vanuit jouw rol weet jij hier een bijdrage aan te leveren en dit uit te dragen in de organisatie.

 

Arbeidsvoorwaarden

Salarisniveau: schaal 14

Salarisomschrijving: Je salaris is afhankelijk van je kennis en ervaring. Voor collega’s binnen de Rijksoverheid met een vast dienstverband is alleen een detachering mogelijk.

Maandsalaris: Min €4.797 – Max. €7.046 (bruto)

Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd

Contractduur: 7 jaar

Maximaal aantal uren per week: 36

 

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je brutojaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

 

Bijzonderheden

 • Je kunt uitsluitend solliciteren via de button ’direct solliciteren'.
 • De selectieprocedure omvat de briefselectie, (een) selectiegesprek(ken) en een assessment. Na iedere fase bepalen we welke kandidaten we toelaten tot de volgende fase van de selectieprocedure.
 • De selectiegesprekken vinden plaats in november 2020. Gezien de huidige situatie rondom de coronacrisis kan het zijn dat de selectieprocedure langer duurt dan normaal.

 

Digitaal solliciteren

Ministerie van Buitenlandse Zaken nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.

Solliciteer

Sponsors

Log in