Directeur HR

Organisatie: VDL Nedcar
Plaats: Born
Afdeling: HR
Provincie: Limburg
Postcode: 6121 RD
Land: Nederland

Vacaturetype: Vast
Opleiding: HBO|WO
Uren: 40
Ervaring: Leidinggevende
Betaling: Marktconform
Plaatsingsdatum: 2019-01-28 16:41

Categorie: Vacature
Opdrachtstatus: Open
Functiegebied: HRM
Specialisatie: HR Manager/Directeur
Opdrachtperiode: Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Reizen verplicht:

Omschrijving

Het bedrijf
VDL Nedcar te Born is één van de meest geavanceerde onafhankelijke autofabrikanten van Europa. Door een sterk geautomatiseerd productieproces met meer dan 1.500 robots en de inzet van zo’n 6.300 medewerkers wordt een kwalitatief topproduct afgeleverd aan diverse klanten in de automotive industrie. Sinds de start in 1967 zijn er meer dan 5 miljoen auto’s (DAF, Volvo, Smart, Mitsubishi, MINI, BMW) in Born geproduceerd. Momenteel bouwt VDL Nedcar als onafhankelijk autoproducent voor BMW de MINI Cabrio en MINI Countryman en BMW X1. Naast de serieproductie van personenauto’s worden er ook persdelen voor diverse klanten geproduceerd. VDL Nedcar is onderdeel van de VDL Groep.

De afdeling HR bestaat uit zo’n 40 HR professionals die zich dagelijks inzetten voor de vestiging in Born met momenteel ongeveer 6300 werknemers. De Directeur HR is gesprekspartner voor de afdelingshoofden binnen HR, de Business en het management en is eindverantwoordelijk voor het hele HR domein binnen VDL Nedcar. Door de enorme snelle groei van de organisatie ligt de focus binnen de HR afdeling op het verder professionaliseren en het afstemmen van de HR strategie op de toekomst. Hiervoor willen we graag in contact komen met een dynamische en ervaren:

Directeur HR

Uw Taken & Verantwoordelijkheden:
• Het vormgeven aan de strategische richtingen van de organisatie, en de ‘war on talent’.
• Als Directeur vervult u een brugfunctie tussen de operatie en de directie;
• U zorgt voor een effectieve bijdrage aan het realiseren van bedrijfsdoelstellingen en ondersteunt de ontwikkeling naar een meer resultaatgerichte cultuur;
• U bent als directielid gesprekspartner van het Management team en de Directie van VDL Nedcar;
• U bent verantwoordelijk voor het Leadership en Management development programma binnen de organisatie;
• Het initiëren en verder vorm geven van het cultuurprogramma met als focus leiderschaps-, team- en vaardigheidsontwikkeling.
• Het richting geven aan het professionaliseringsprogramma op de verschillende HR domeinen zoals performance management, beloning, training en ontwikkeling, recruitment, talentmanagement, HR administratie en HR Systemen;
• Het opstellen van de begroting van de afdeling HR op basis van het beleidsplan;
• Het verhogen van de betrokkenheid van medewerkers binnen de organisatie;
• Gesprekspartner van OR en vakverenigingen;
• Beheert en bewaakt het budget van de HR afdeling;
• Het initiëren van verbeterprogramma’s en optreden als coach en mentor;
• U geeft leiding aan een HR team met 4 direct reports en u heeft functionele lijnen met de verantwoordelijke directeuren van de operationele afdelingen.
• Biedt begeleiding en ondersteuning voor de persoonlijke en teamontwikkeling. Stelt hiertoe actuele ontwikkelplannen op met afspraken over scholing en ontwikkeling en realiseert de uitvoering en bijstelling van deze plannen;

Wie zoeken we:
U heeft een afgeronde HBO of academische opleiding op het gebied van Bedrijfskunde, Human Resource of arbeids- en organisatiepsychologie. Als eindverantwoordelijk Directeur HR heeft u ruime HR-managementervaring opgedaan in een internationale projectmatige of productieomgeving. U heeft ruime ervaring (minimaal 10 jaar) met het opzetten, implementeren en optimaliseren van een HR-beleid en strategie. Het is een pré dat u eerder in een familiebedrijf heeft gewerkt en dat u afkomstig ben uit de regio Limburg/Brabant danwel affiniteit heeft met Limburg.

Als Directeur HR bent u een bouwer, strateeg, coach en een HR generalist met visie, die in staat is om analytisch sterk en gestructureerd te werken.
Als mens bent u open, nuchter, flexibel, pragmatisch, en beschikt u over een stevige persoonlijkheid en een hands-on mentaliteit. U beschikt over een grote dosis empathie en organisatie sensitiviteit en u bent in staat om duidelijk en overtuigend te communiceren met alle belangengroepen in de organisatie. U bent een voortrekker in het HR-vakgebied en kan vernieuwing in gang zetten die door een brede managementlaag gedragen wordt. U kan en wil het verschil maken binnen VDL Nedcar.

Wat bieden wij u:
Werken bij VDL Nedcar betekent dat u onderdeel bent van het internationale industriële familiebedrijf VDL Groep, waar continuïteit hoog in het vaandel staat. Samenwerken op een professionele manier in een informele, no-nonsense omgeving waar open communicatie de boventoon voert. Daarnaast is er veel ruimte om direct bij te dragen aan het succes van de onderneming en ondernemerschap. Verder bieden wij een marktconform salaris en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden.
U maakt in deze rol deel uit van het directieteam van VDL Nedcar

Heeft u interesse in deze uitdagende functie of wil u meer weten? Deze functie wordt voor ons exclusief ingevuld door GrassGreenerEurope. U kunt contact opnemen door te mailen naar info@grassgreenereurope o.v.v. VDL201902 of bellen naar 0165.521004 Deze vacature wordt behandeld door Henriette Oppenheim, managing partner.
Solliciteren kan via de website van GrassGreenerEurope door op de vacature te klikken en vervolgens op de “Solliciteer/Apply” button.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer

Sponsors

Log in