Corporate recruiter

Organisatie: PLUS retail BV
Plaats: Utrecht
Afdeling:
Provincie: Utrecht
Postcode: 3584 BA
Land: Nederland

Vacaturetype: Vast
Opleiding: HBO
Uren: 36
Ervaring: Medior
Betaling: Marktconform
Plaatsingsdatum: 2018-12-03 12:16

Categorie: Vacature
Opdrachtstatus: Open
Functiegebied: Recruitment
Specialisatie: Recruiter
Opdrachtperiode: Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Reizen verplicht:

Omschrijving

corporate recruiter

Standplaats: Servicekantoor, Utrecht
Werken bij PLUS is werken bij een supermarktorganisatie met een missie. We willen de beste van Nederland zijn. In de dynamische branche waarin we werken is geen dag hetzelfde. Daarbij investeren we graag in mensen, die aansluiten bij onze kernwaarden: positief, focus, samen en lef. Onze medewerkers, zijn het meest belangrijke asset binnen de organisatie. Wil jij hieraan een belangrijke bijdrage leveren? Solliciteer dan snel op de vacature voor ons Servicekantoor in Utrecht als:

corporate recruiter (36 uur)

Haal jij energie uit het opbouwen van relaties, zowel met (interne) klanten als met kandidaten? En weet jij door jouw uitstekende inlevingsvermogen de verschillende partijen op de juiste manier te benaderen? En vind je het te gek PLUS als werkgever goed in de markt weg te zetten? Lees dan snel verder..

Wat ga je doen?
Als corporate recruiter binnen PLUS ben je verantwoordelijk voor alle taken rondom werving, selectie en arbeidsmarktcommunicatie. Je initieert, organiseert en begeleidt het recruitmentproces, vanaf de intake met de vacaturehouder, het schrijven van de vacaturetekst tot het voeren van de eerste gesprekken met kandidaten. Om te kunnen voorzien in de recruitmentbehoefte schakel je continu met diverse afdelingen. Daarbij maak je PLUS als werkgever duurzaam zichtbaar op de arbeidsmarkt door de juiste contacten te leggen, sociale media in te zetten en events te bezoeken. Samen met je collega’s van de afdeling P&O til jij recruitment en arbeidsmarktcommunicatie naar een hoger plan.

Een greep uit jouw takenpakket:
• Het voeren van (voor)selectiegesprekken met kandidaten en adviseren van management;
• Faciliteren en bewaken van het sollicitatieproces op voortgang en kwaliteit, van begin tot eind;
• Onderhouden van contact met werving en selectiebureaus;
• Arbeidsmarktcommunicatie en het onderhouden van contacten externe klanten: alles met als doel om de naamsbekendheid van PLUS te vergroten en de juiste mensen aan tafel te krijgen;
• Focussen op online kanalen om PLUS zo goed als mogelijk te positioneren.

Wie ben je?
• Je hebt een afgeronde HBO-opleiding, bij voorkeur richting HRM;
• Je hebt aantoonbare ervaring op het gebied van werving en selectie, bij voorkeur als (corporate) recruiter;
• Je bent op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en je hebt ervaring met arbeidsmarktcommunicatie;
• Je bent assertief, vernieuwend en hebt overtuigingskracht;
• Netwerken is jouw ding;
• Je hebt de behoefte om mensen echt te leren kennen;
• Jij weet anderen enthousiast te maken over werken bij PLUS.

En wat bieden we jou?
Een interessante en verantwoordelijke functie in een organisatie waar de ondernemer centraal staat, met korte communicatielijnen, een prettige werksfeer en goede arbeidsvoorwaarden. Bijvoorbeeld één keer in de twee weken een vaste vrije dag. Wij investeren in onze mensen. De drive komt van jou, de begeleiding van ons. Bij PLUS staat ondernemerschap voorop. Denk mee. Onderneem mee.

Interesse?
Ben je enthousiast geworden van deze functie en snel beschikbaar? Solliciteer dan direct online via de ''Solliciteer'' button. Voor meer inhoudelijke informatie over de vacature kun je contact opnemen met Peter Terpstra (manager P&O), via het telefoonnummer 088-344 6000. Voor vragen met betrekking tot de procedure kun je terecht bij Renée Troelstra (corporate recruiter), via 06 22 77 1581.

Een online assessment maakt deel uit van de selectieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer

Sponsors

Log in