Beleidsadviseur P&O

Organisatie: Gemeente Ede
Plaats: Ede
Afdeling:
Provincie: Gelderland
Postcode: 6711DD
Land: Nederland

Vacaturetype: Vast
Opleiding: HBO
Uren: 36
Ervaring: Medior
Betaling: max € 4.859 (schaal 11)
Plaatsingsdatum: 2018-04-24 12:03

Categorie: Vacature
Opdrachtstatus: Open
Functiegebied: Advies / Consultancy
Specialisatie:
Opdrachtperiode: Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Reizen verplicht:

Omschrijving

Beleidsadviseur P&O
De afdeling P&O is volop in beweging. Wil jij ons helpen met deze ontwikkelingen? Ben jij die teamplayer die zorg voor de verbinding tussen beleid, advies en implementatie? Begrijp jij welke impact de ambities van gemeente Ede hebben op zowel de organisatie als de mensen die daarin werken? En weet jij de gewenste veranderingen in gang te zetten zodat onze ambities gerealiseerd kunnen worden? Dan ben jij onze nieuwe beleidsadviseur P&O!

Wat ga je doen?
Als beleidsadviseur P&O ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling van beleid op het gebied van organisatie brede tactische HRM vraagstukken zoals bijvoorbeeld presteren en waarderen en verdere ontwikkeling van SPP.
Zo vertaal je relevante ontwikkelingen en tendensen naar organisatie brede HRM thema’s. En stem je, in samenwerking met de accountadviseurs P&O, het HRM beleid af op ontwikkelingen binnen de accounts Dienstverlening en Bedrijfsvoering, Leefomgeving en Veiligheid, Beleid en Regie, Ruimtelijke Ontwikkeling en Grondzaken en Werk, Participatie en Inkomen.

Je ontwikkelt beleids- en beheersinstrumenten ter implementatie en uitvoering. En je oefent controle uit op de toepassing van beleid, producten en organisatie brede regelgeving.
Ook verzorg je de beleidsevaluatie op doeltreffendheid en doelmatigheid.
Je treedt op als expert op meerdere samenhangende HRM thema’s en vraagstukken en verzorgt HR analyses. Daarnaast neem je vanuit jouw expertrol deel aan diverse in- en externe overleggroepen en projectgroepen.

Wij vragen
Jij bent een visie gedreven beleidsadviseur P&O met:
• Een afgeronde hbo opleiding richting HRM of P&O;
• Minimaal 3 jaar werkervaring als beleidsadviseur;
• Kennis van en/of ervaring met het werken in een gemeentelijke organisatie of je bent staat om deze kennis snel eigen te maken;
• Actuele kennis van relevante ontwikkelingen in het HRM vakgebied en een duidelijke visie daarop.
• Affiniteit met en interesse in HR analytics (dit is een pré);
• Kennis van en ervaring met HR21 (dit is een pré)

Jouw profiel
Je staat als beleidsadviseur P&O stevig in je schoenen en hebt een gezonde dosis overtuigingskracht. Op de afdeling P&O zorg jij voor de verbinding tussen beleid, advies en implementatie. Je bent een volwaardig gesprekspartner op verschillende niveaus en je weet hier gemakkelijk tussen te schakelen.
De vele relaties met de diverse disciplines en professionals vragen van jou uitstekende communicatieve vaardigheden en een op samenwerking gerichte houding. Je kunt omgaan met tegenstrijdige belangen doordat je politiek-bestuurlijk sensitief bent. Natuurlijk wil je jezelf blijven ontwikkelen; vakinhoudelijk, maar zeker ook persoonlijk.

Jouw toekomstige afdeling
Gemeente Ede is volop in ontwikkeling om haar burgers nu en in de toekomst goed van dienst te kunnen zijn. Hierbij hoort een werkomgeving die uitgaat van optimaal benutten en inzetten van de unieke talenten die onze medewerkers bezitten. De gemeente zet onder andere in op de thema’s inclusie, strategische personeelsplanning, arbeidsmarktcommunicatie en capaciteitssturing.

De afdeling P&O draagt bij aan deze ontwikkelingen. De afdeling P&O bestaat uit 22 collega’s: het team Personeels- & Salarisadministratie en het team Advies & Ontwikkeling. Het team Advies & Ontwikkeling bestaat uit meerdere beleidsadviseurs, P&O adviseurs, P&O consulenten en loopbaancoaches.
Op de afdeling heerst een open, informele en collegiale sfeer. Er wordt hard gewerkt maar er is tegelijkertijd ook veel vrijheid in de wijze waarop en wanneer je je werk doet. Ook is er ruimte voor eigen inbreng waardoor je echt toegevoegde waarde kan realiseren voor de organisatie en daarmee het verschil weet te maken.

Door de samenhangende inzet van HRM beleid, passend HRM advies en gefaciliteerd door een goed ingerichte en functionerende HRM administratie kunnen deze beoogde resultaten daadwerkelijk worden gehaald. We zijn als afdeling P&O hierin nog volop in ontwikkeling en daarbij moeten nog de nodige stappen worden gezet. Wil jij samen ons die samenhangende inzet verder vorm geven?

Arbeidsvoorwaarden
Het betreft een structurele functie voor 36 uur per week. Het salaris bedraagt, afhankelijk van kennis, opleiding en ervaring, maximaal schaal 11, (€ 4.859,- (bruto per maand) op basis van een 36-urige werkweek.

Je vakantiegeld, eindejaarsuitkering, bovenwettelijk verlof en levenslooptoelage zijn gebundeld in een Individueel Keuze Budget (IKB).Dit is een vrij besteedbaar budget waarmee je flexibel keuzes maakt over hoe en wanneer je deze elementen wilt inzetten.

Tot slot werken we bij de gemeente Ede volgens het concept van het nieuwe werken. Voor zover het werk het toelaat, is er alle ruimte voor plaats en tijd onafhankelijk werken én flexibele werktijden.

Sollicitatieprocedure
Deze vacature is extern uitgezet.

Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de ''Solliciteer'' button reageert en je cv en motivatiebrief (in Word of Pdf) zijn bijgesloten. Je motivatie kun je richten aan Monique Reeuwijk, afdelingsmanager P&O a.i. bij het cluster Dienstverlening en Bedrijfsvoering. Je kunt reageren t/m 6 mei 2018. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen.

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op de genoemde functie eisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

De selectiegesprekken vinden plaats in de week van 14 mei 2018.

Een assessment, het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, zoekmachines en sociale netwerken, kunnen deel uitmaken van het sollicitatieproces.

Voor meer informatie over deze vacature:
Monique Reeuwijk, afdelingsmanager P&O a.i. via e-mail of op telefoonnummer 06-13739971.

Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure:
Carlo Willems, account adviseur P&O via e-mail of op telefoonnummer 06-22635906.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Vacature, Fulltime, Ede, Beleidsspecialist, HR, Adviseur P&O.

Solliciteer

Sponsors

Log in