Arbeidsdeskundige

Organisatie: HumanCapitalCare
Plaats: Son
Afdeling:
Provincie: Brabant
Postcode:
Land:

Vacaturetype: Vast
Opleiding: HBO
Uren: 36
Ervaring: Medior
Betaling:
Plaatsingsdatum: 2021-02-05 13:48

Categorie: Vacature
Opdrachtstatus: Open
Functiegebied:
Specialisatie: Arbeidsdeskundige
Opdrachtperiode:
Reizen verplicht:

Omschrijving

 

HumanCapitalCare is op zoek naar een

 

Arbeidsdeskundige

Son, 36 tot 40 uur

 

Als arbeidsdeskundige bij HumanCapitalCare zet je alles op alles om uitgevallen medewerkers weer gezond, gemotiveerd en competent aan het werk te krijgen. Daarnaast werk je mee aan het voorkomen van arbeidsongeschiktheid. Enerzijds voorzie je werkgevers van concreet en preventief advies. Anderzijds stimuleer je medewerkers om zelf verantwoordelijkheid te nemen voor hun gezondheid en werkplezier.

 

Hoe ga je meer betekenen als arbeidsdeskundige bij HumanCapitalCare

Als arbeidsdeskundige ondersteun je werkgevers in jouw regio bij de re-integratie van medewerkers die zijn uitgevallen. Om dit goed te kunnen doen, voer je o.a. arbeidsdeskundige onderzoeken uit: past het eigen werk nog of is het passend te maken? Is er ander passend werk bij de werkgever of moet er begeleid worden naar ander werk buiten de organisatie? Met het antwoord op deze vragen en de beperkingen in je achterhoofd, zoek jij vooral naar mogelijkheden. Daarbij houd je ook omgevingsfactoren, leefwijze en gedrag in het oog, zodat er niets (verder) uit balans raakt. Dit alles vertaal je naar een helder re-integratie advies, waarna je samen met de klant een concreet vervolgtraject

opstelt.

 

Daarnaast geef je adviezen over hoe verzuim voorkomen kan worden en geef je voorlichting, trainingen en workshops op het gebied van verzuimgerelateerde thema’s. Zo geef je jouw klanten de handvatten voor het verbeteren van hun verzuimbegeleiding.

 

Last but not least denk je mee over hoe jij en jouw collega-arbeidsdeskundigen nog beter kunnen worden ingezet om medewerkers gezond, gemotiveerd en competent te houden. Zo kun je meer en #meerbetekenen voor zowel de werkgever, als de werknemer.

 

Met wie ga je meer betekenen in Son

Uiteraard werk je nauw samen met de bedrijven en hun medewerkers in jouw regio. Zodra de corona-omstandigheden het toelaten, reis je kris-kras door jouw regio om klanten te bezoeken.

 

Daarnaast spar je regelmatig met collega-arbeidsdeskundigen, bedrijfsartsen, A&O adviseurs en andere disciplines in het klantteam waarin je werkt.

 

Wat is écht leuk aan deze baan

Jij bent in staat om werkgevers en werknemers perspectief te bieden. Met jouw kennis en adviezen werk je – in de driehoek van werkgever, werknemer en jouzelf – toe naar een situatie waarbij mensen (weer) gezond, gemotiveerd en competent aan het werk zijn. Waar mogelijk binnen de organisatie en anders daarbuiten.

 

Andere leuke dingen:

 • Jouw klanten zijn heel divers; de ene dag werk je voor een advocatenkantoor, de volgende dag voor een productiebedrijf.
 • Je hebt een signalerende functie richting de klant, want bij het derde onderzoek op eenzelfde afdeling is er misschien sprake van een patroon. Je gaat dan samen met je klantteam naar een geschikte oplossing zoeken en betrekt hier andere collega’s bij.
 • Je kunt ook op het gebied van preventie van betekenis zijn. Doordat je veel op locatie bent bij de klant krijg je al snel méér vragen. Aan jou om de vraag achter de vraag te signaleren en daar op in te steken met jouw antwoord.

 

Is er ook iets minder leuk

Jouw conclusie en advies zijn weliswaar leidend, maar niet iedereen gaat er meteen mee akkoord. Dit vraagt soms het nodige van je tact, geduld en overredingskracht. Daarnaast is een periode van arbeidsongeschiktheid ingrijpend en heeft iedere case zijn eigen verhaal. En dat gaat vaak gepaard met heftige of onverwachtse problematieken. Je kunt daar veel in betekenen, maar moet er ook tegen

kunnen.

 

Wat neem je mee

Om maar met de deur in huis te vallen: je wordt ingezet in een divers werkgebied en moet dus om kunnen gaan met veel verschillende omgevingen en verwachtingen. Dat lukt alleen als je makkelijk kunt schakelen, je je snel aanpast en op alle vlakken de samenwerking opzoekt. Jij weet werk te plaatsen in de context van iemands leven en betrekt fysieke en mentale componenten in het re-integratieproces.

 

Ook vragen we:

 • een afgeronde post-hbo-opleiding arbeidsdeskundige en registratie in het SRA.
 • minimaal 3 jaar werkervaring in een soortgelijke functie.
 • bekendheid met de huidige sociale wet- en regelgeving en de werkwijze van uitkeringsinstanties.
 • een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal en een goede beheersing van de Engelse taal (zowel mondeling als schriftelijk).
 • De bereidheid tot reizen binnen de driehoek Tilburg, Den Bosch en Eindhoven. Het liefst woon je ook ergens in deze regio.

 

Wat krijg je ervoor terug

 • HumanCapitalCare is onderdeel van HumanTotalCare. De merken van HumanTotalCare – met in totaal 1.500 collega’s – hebben één gezamenlijk doel: een gezond, gemotiveerd en competent werkend Nederland. Die missie dragen wij intern natuurlijk ook uit. Het team waar je in terecht komt is positief, vernieuwend en scherp. We doen niet moeilijk over thuiswerken en er zijn flexibele werktijden mogelijk. Je werkt in klantteams en krijgt een persoonlijke begeleider toegewezen. Dat is ook #meerbetekenen. En verder krijg je:
 • Een instapsalaris tussen de 4100,- en 5200,- bruto op basis van een 40-urige werkweek.
 • 25 vakantiedagen, met de mogelijkheid tot bijkopen, een laptop, telefoon en auto van de zaak.
 • Een leven lang leren met een eigen Academy met diverse workshops en opleidingen.
 • Aandacht voor preventie en vitaliteit in jouw werk richting klanten, maar ook voor jou met het my-way vitaliteits- en ontwikkelprogramma. Groei de kant op die jij wil.
 • Voorsprongop het gebied van IT, research & development en datascience. Wij onderstrepen de combinatie van mensgericht en datagedreven werken.

 

Je sollicitatie

Wil jij als arbeidsdeskundige #meerbetekenen voor werkend Nederland? Dan zien wij je sollicitatie graag tegemoet via onze sollicitatiepagina.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Trefwoorden: Arbeidsdeskundige, Re-integratie, Adviseur, Arbeidsadviseur

Solliciteer

Sponsors

Log in