Adviseur Personeelsplanning / Planner

Organisatie: Leger des Heils Utrecht
Plaats: Utrecht
Afdeling:
Provincie: Utrecht
Postcode: 3562 GG
Land: Nederland

Vacaturetype: Vast
Opleiding: HBO
Uren: 24-32
Ervaring: Medior
Betaling:
Plaatsingsdatum: 2019-01-18 09:41

Categorie: Vacature
Opdrachtstatus: Open
Functiegebied: HRM|Advies / Consultancy
Specialisatie: Planner
Opdrachtperiode: Nader te bepalen
Reizen verplicht:

Omschrijving

Adviseur Personeelsplanning / Planner
Utrecht, 24-32 uur p/w

Wat je doet
Je functie is tweeledig van opzet; enerzijds heb je een adviserende rol en functioneer je als sparringpartner over capaciteitsvraagstukken, doe je analyses en genereer je management informatie en –rapportages ten behoeve van het management en HR. Je neemt deel aan diverse overleggen hierover. Anderzijds ben je werkzaam als een ervaren planner voor wie de focus voornamelijk ligt op de planning van de flexpool. Tegelijk zul je ook voor andere afdelingen de lange termijnplanning verzorgen.

Ben je goed in het analyseren van cijfers en weet je dit om te zetten naar een passend advies? Is capaciteitsplanning een vak waar je enthousiast van wordt? Vind jij het leuk om te puzzelen en is een lange termijnplanning voor jou een mooie uitdaging? Weet jij het overzicht te behouden wanneer je plotseling meerdere gaten in de planning moet oplossen? Dan ben jij voor ons de juiste kandidaat.

Hiervoor zoeken wij iemand die:

 • Trends en informatie analyseert met betrekking tot de beschikbaarheid van personeel (verlof, arbeidsongeschiktheid, studie) en de te verwachten bezettingsgraad. Aan de hand hiervan voorspel jij de benodigde personeelsbezetting voor de komende periode;
 • Je bent adviseur voor het management team en de managers wat betreft de capaciteitsinzet(in samenwerking met HR adviseur);
 • Incidentele en structurele planningsproblemen signaleert en de leidinggevenden adviseert inzake planningsvraagstukken (langere termijn vraagstukken, beperkingen, etc.);
 • Managementinformatie genereert ten behoeve (interne afdelingen, zoals Financiën en overleggen met het management;
 • Initiator voor het verbeteren van werkprocessen;
 • Zowel de lange termijn als de ad-hoc planning vormgeeft voor de flexpool. Ook voor andere afdelingen zorgdraagt voor de lange termijnplanning en de juiste forecasting;


In een geautomatiseerd systeem (wij werken momenteel met SP-Expert) een optimaal dienstrooster opstelt, dat is afgestemd op de basisbezetting, rekening houdt met geldende richtlijnen, procedures en wet- en regelgevingen zoals Arbeidstijdenwet en cao.

Wij vragen

 • Je beschikt over hbo- werk- en -denkniveau.
 • Je hebt ervaring in het roosteren van een 24-uurs planning.
 • Je hebt ervaring in het adviseren over capaciteitsbehoefte- en inzet.
 • Je bent cijfermatig goed onderlegd en bent analytisch sterk.
 • Je hebt kennis van de Arbeidstijdenwet en Arbeidstijdenbesluit.
 • Je hebt kennis van en kan plannen met de Jaarurensystematiek (JUS).
 • Je hebt ervaring in het werken met een planningssysteem, waarbij het een voordeel is als je kennis hebt van SP-Expert.
 • Je bent stressbestendig is, kan omgaan met piekbelasting en blijft tegelijk gestructureerd werken.
 • Je bent in ieder geval beschikbaar op de dinsdag en de donderdag.
 • Je weet overzicht en structuur te behouden wanneer de situatie plotseling verandert.
 • Je kunt snel schakelen tussen verschillende niveaus, onder andere met leidinggevenden en roostercontactpersonen.
 • Aangezien wij werken met verschillende cao’s heeft het de voorkeur als je bekend bent met de cao Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening, cao Jeugdzorg en de cao Verzorging, verpleging en Thuiszorg.
 • Je hebt een positief christelijke geloofsovertuiging en kunt de doelstelling van de Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg onderschrijven.


Wij bieden
Het Leger des Heils doet ertoe in onze samenleving. Jouw werk bij ons daarmee ook. Het is werk dat zowel professioneel als persoonlijk voldoening geeft. We nemen je graag mee in onze bijzondere organisatie en bieden je een plek waar je jezelf verder kunt ontwikkelen.
Je wordt afhankelijk van je werkervaring ingeschaald in functiegroep 8 van de cao Sociaal Werk.
Bij deze cao hoort ook een eindejaarsuitkering van 8,3%. Daarnaast word je opgenomen in pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) en bieden we je een pakket aan aanvullende arbeidsvoorwaarden, waarin je zelf keuzes mag maken. Bij een wederzijds positieve klik, bieden wij je eerst een contract voor bepaalde tijd met de mogelijkheid tot continuering in een contract voor onbepaalde tijd.
Conform het wervings- en selectiebeleid van de stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg hebben interne kandidaten voorrang.

Over het Leger des Heils
Het Leger des Heils Midden Nederland is een werkeenheid van de Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg. De werkeenheid bestaat uit twee/drie regio’s met de aandachtsgebieden Verpleging en Verzorging, Maatschappelijke Opvang/GGZ en Jeugdzorg. De planning wordt centraal georganiseerd voor alle afdelingen. De adviseur personeelsplanning/ planner valt hiërarchisch en functioneel onder de HR manager. Het team van de planning bestaat met jou uit vier planners.

Lijkt dit je wat?
Dan zien wij je schriftelijke motivatie en cv graag uiterlijk 27 januari 2019 tegemoet via het online sollicitatieformulier.
Gezien de urgentie van deze functie zullen we geschikte kandidaten zo snel als mogelijk voor een gesprek uitnodigen, ook als de vacature nog online staat.

Voor meer informatie over de functie of het wervingsproces kan je contact opnemen met René Janssen (arbeidsmarktspecialist) via 06-15605147. Of kijk op werkenbijhetlegerdesheils.nl.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer

Sponsors

Log in